Oppskrift: Grove hamburgerbrød

Til fiskeburgeren vi hadde til middag her om dagen hadde vi hjemmelagde hamburgerbrød, så var både mektige og gode! 

Oppskrift:

  • 3 dl vann
  • 25 gram fersk gjær
  • 140 gram sammalt rugmel
  • 100 gram hvetemel
  • 240 gram fibramel
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss melk
  • Sesamfrø
  • Linfrø



Smuldre og rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje

Så tilsettes alle de tørre ingrediensene

Elt deigen godt

Dekk bollen med plast slik at fuktigheten ikke kommer ut, og la den heve i ca 30 minutter

Heves til dobbel størrelse

Deles i 10 biter

Og rulles til kuler.

Bruke en kjevle eller trykk de flate

La de etterheve i ca 20 minutter. Så pensles de med melk og strø over enten sesamfrø eller linfrø

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøles på en rist

For å se om de er ordentlig gjennomstekt skal de ha fått en gyllen skorpe på undersiden

Per stykk: 173 kcal

Passer supert som brød til fiskeburger, hamburger, kyllingburger, BLT-sandwich, omelett eller bare som et vanlig rundstykke om så. 

Og disse kan utmerket fryses. Tas opp en liten stund før, tines på benken og varmes så noen minutter på 200 grader.

Stikkord:

10 kommentarer

Husfruen

01.03.2013 kl.13:49

De der ser nydelige ut! Når det ikke er mer kalorier i dem så går det jo an å lage en skikkelig saftig burger.

Nicole

01.03.2013 kl.14:10

Den oppskriften skal jeg absolutt prøve ut en dag. Er jo noe spesielt med å lage en god burger hjemme med masse god salat i og sånt som er hjemmelaget helt fra bunnen av :)

marthe

01.03.2013 kl.17:27

denne oppskriften skal jeg prøve en dag:) takk for inspirasjon:)

de10sistekiloene

05.03.2013 kl.23:05

Denne skal testes! Takk for tips :)

Jasmine

15.12.2013 kl.13:56

Hva kan jeg bruke istedenfor fibromel? Kan jeg bruke fiberfin feks?:)

Stine

15.12.2013 kl.14:47

Jasmine: Du kan sikkert bruke hvetemel og erstatte like av melet med fiberfin. Men dette har jeg ikke prøvd selv.

Ragnhild

06.01.2014 kl.15:41

Disse er under produksjon her nå! Ser på bilde at du har en seltin alt boks, men ikke oppskriften. Jeg prøver hvertfall oppskriften! Kjempe gleder meg til de er stekt!

Stine

06.01.2014 kl.20:55

Ragnhild: Bra observert! En klype salt er nok :) Jeg håper resultatet ble bra :)

Camilla

05.11.2014 kl.14:45

Lurer litt på melken og oljen i oppskriften. Skal både melk og olje i deigen, eller mener du at oljen skal i deigen, og melken er den delen du trenger til å pensle brødene? :)

Stine

08.11.2014 kl.13:40

Camilla: Begge deler skal i deigen :)

Skriv en ny kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits