Oppskrift: Grove pitabrød

Pitabrød er veldig greit å ha tilgjengelig i fryseren! Det kan fylles med det meste, og denne grove varianten er veldig mettende! Da vi spiste fylte pitabrød til middag her om dagen måtte begge to legge tilbake potetstrips fordi vi ble stappmette! :)

Mulighetene er ihvertfall mange! De kan fylles med karbonadedeig, kylling i biter, laks, svinekjøtt i strimler osv. Eller man kan bruke de som pizzabunn! Pizzavarianten har jeg planlagt at det snart blir til middag i dette huset :) 

Oppskrift på 8 stk:

  • 3 dl vann
  • 25 gram fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 400 gram fibra fullkorns hvetemel



Gjæren løses opp i lunkent vann

Alt eltes godt sammen

Deles i 8 like biter

Rulles til små baller og legges under et håndkle på kjøkkenbenken

La dem hvile i ca 20 min



Kjevl ut hver kule til ca 20 cm i diameter



Legg dem på et stekebrett og la dem heve under et kjøkkenhåndle i 30 min

Ovnen varmes opp til 250 grader

Pitabrødene stekes midt i ovnen i ca 6-8 minutter, Pass godt på!

De vil da blåse seg opp, og få et hulerom inni som kan fylles med godsaker! ;)

Legg de oppå hverandre og legg kjøkkenhåndle over mens de avkjøler seg. Da vil de falle sammen og holde seg myke :)



Per pitabrød: 155 kcal

De vanlige pitabrødene man finner i butikken ligger på rundt 200 kcal stykk, og er langt fra like mettende!

Og til slutt et bilde fra gårsdagens middag:




Stikkord:

28 kommentarer

vilblifrisk

16.03.2013 kl.22:23

Så deilig! Elsker pitabrød. Disse skal jeg absolutt prøve å lage en vakker dag=D

Svaleveien

17.03.2013 kl.09:15

Denne oppskriften må jeg forsøke å lage. Så veldig godt ut!

Silje Skailand-Saurdal

17.03.2013 kl.12:19

Disse skal jeg prøve=)

Camilla K

17.03.2013 kl.17:30

Super oppskrift, denne skal jeg prøve :)

Beate

17.03.2013 kl.17:43

Heisan! Vi holder på med en undersøkelse internett butikker. Alle som svarer på undersøkelsen vil få en gave; nemlig en gratis kinobillett! Meld deg på nå!

Stine

17.03.2013 kl.20:13

Camilla K: Så bra :)

Stine

17.03.2013 kl.20:13

Silje Skailand: Gjør absolutt det! Godt med oppskrifter med få ingredienser også ;)

Stine

17.03.2013 kl.20:14

Svaleveien: Gjør det! Gode, og utrolig mettende!

Stine

17.03.2013 kl.20:14

vilblifrisk: Kjør på og fyll opp fryseren ;)

Stine

17.03.2013 kl.22:43

Det der!!! ÅÅÅ! DET skal jeg også lage meg en dag! :D Det så bare kjempegodt ut! Masse bilder har du også med, det gjør innlegget superbra. Liker bloggen din! ;)

Stine

17.03.2013 kl.23:05

Stine: Så hyggelig, og håper du lager det og at det faller i smak! Jeg synes bilder er halve moroa ;)

marthe

26.09.2013 kl.15:52

Kjempegode! Lagde dem i dag :) takk for oppskriften :)

Stine

26.09.2013 kl.22:41

marthe: Så bra! :D Jeg skal få laget noen selv. Veldig greit å ha i fryseren!

meh.

13.10.2013 kl.20:17

Disse var utrolig gode! Takk for at du delte oppskriften med oss! :D

Stine

14.10.2013 kl.22:23

meh.: Så hyggelig å høre! :)

Victoria

05.10.2014 kl.18:41

Det 'kjevleunderlaget' var jo genialt! Hvor får man kjøpt det? :)

Stine

07.10.2014 kl.21:45

Victoria: Et ebay-funn! Søkte veldig etter silicone baking mat eller noe i den duren ;)

Fatima

03.12.2014 kl.13:14

Kan man bruke tørr gjær og hvor mye av der??

Stine

07.12.2014 kl.20:07

Fatima: 25 gram fersk gjær er en halv pose tørrgjær :)

karoline

10.12.2014 kl.12:28

takk for oppskriften. lagde de i dag, men de blåste seg ikke skikkelig opp i ovnen, har jeg gjort noe galt?

Addis

31.08.2015 kl.10:50

Dette skal prøves i dag. Takk for oppskriften.

Stine

18.09.2015 kl.21:25

Addis: Håper de falt i smak :)

Emilie

04.11.2015 kl.15:15

Dette så godt ut! Skal prøves i morgen- takk for kjempe fin oppskrift!

Stine

04.11.2015 kl.17:01

Emilie: Bare hyggelig :) Håper de faller i smak!

Mathias Tønnessen

06.01.2016 kl.20:25

Så veldig godt ut skal prøve og lage det en vakker dag

Stine

03.02.2016 kl.10:31

Mathias Tønnessen: Håper det faller i smak :)

Live

26.05.2017 kl.17:12

Er det veldig viktig å bruke fibra fullkornsmel? Eller går det an å bruke vanlig fullkornsmel?

Stine

04.06.2017 kl.07:38

Live: Nei, du må ikke bruke fibra :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits