Dagens middag - Tacosalat - og noen kloke ord

Først var planen å prøve speltlomper som tilbehør istedet for vanlig tortillalefser, men det ble litt forandringer. Etter litt vel mye utskeielser på jobb følte jeg et behov for en magrere middag. Derfor ble middagen karbonadedeig med tacokrydder, salat og kesam mager! Men dette var jo virkelig godt uansett! 

Det ser ikke akkurat like fristende ut etter at jeg blandet alt, men smaken.. Nam!Selv om jeg fokuserer mye på vektnedgang, kalorier og kosthold betyr det ikke at jeg lar meg selv "sprekke". Jeg spiste av lasagnerestene på jobb og smakte på en skumkake som hadde sjokoladetrekk på seg. Det handler om å ta valg og de riktig valgene. Skumkake med sjokolade er selvfølgelig ikke et riktig valg, men man skal ha lov til å kose seg litt også. Jeg har hatt et bra kosthold ellers denne uken, og er i gang med treningen igjen. Mye handler om å ta flere riktig valg enn dårlig valg. Ingen er perfekte! Så da valgte jeg f.eks å spise mer salat og ikke lefse/lompe/nachos til tacoen for å ta igjen litt av det jeg koste meg med tidligere i dag. Og jeg spiste mindre mellommåltid mellom lunsj og middag. Sultet jeg meg? Nei! Jeg valgte bare å unngå overspising og ikke spise bare for å spise! Må man alltid ha ost på taco? Må man ha rømme, hvorfor heller ikke prøve kesam eller kesam mager? 

Og når det gjelder å kose seg. Betyr det at det du spiser MÅ inneholde masse sukker eller være veldig fettrikt? Bare det å gjøre litt mer stas på utseende til kveldsmaten kan gi en følelse av dessert! Jeg føler jeg spiser dessert så og si hver dag, og føler derfor også at det ofte er enklere å ha kontroll over søtsuget. "Jeg behøver ikke den kaloririke sjokoladen der, fordi jeg har en skikkelig god grov rislapp med syltetøy på planlagt til kveldsmat". Jeg tror man må endre mye på hvordan man tenker hvis man skal klare å få til en varig endring av livsstil. Nyt livet, men med måte! 

Stikkord:

5 kommentarer

Ina Winther

08.03.2013 kl.22:28

Er helt enig med deg - handler om å ta valg og tilpasse seg litt. greit nok å skeie ut, da kan man rette det opp med magrere alternativer. Middagen så kjempegod ut!

Monica prøver

09.03.2013 kl.00:05

Det så veldig godt ut, og jeg synes det høres ut som du tar fornuftige valg i hverdagen! Er man for streng med seg selv risikerer man å sprekke skikkelig! Som du sier kan man heller kutte ned på noe for å unne seg noe annet :)

Anette

09.03.2013 kl.16:48

Skikkelig artig blogg du har laget! Må bare si at jeg elsker den altså!! Har ikke lenger blogg selv så tenkte jeg skulle dele en god konkurranse med deg i stedet. Det er sånn at du kan vinne et gavekort på 5.000 kr! Bli med du også da!! :D Kanskje du har flaks og vinner?!

Stine

09.03.2013 kl.22:26

Monica prøver: Man skal jo nyte livet også ;) Men man behøver ikke bruke mat som belønning hver gang!

Stine

09.03.2013 kl.22:27

Ina Winther: Takk :) Med riktig kunnskap er det også lettere å ta bedre valg :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits