Et pitabrød ble plutselig to pizza!

Pizza er en av favorittene til Kato! Og jeg synes jo selvfølgelig at det er veldig godt selv også.. Men pizza er noe som fort kan bli veldig usunt. Bunnen, fyllet og ikke minst osten! Og så må vi ikke glemme hvitløksdressingen! Dette kan lett gjøres noe med, og en variant er å lage pizza av grove pitabrød. Oppskrift på mine grove pitabrød kan du lese her.

Det morsomme med pitabrød er jo at man da kan lage sine egne pizzaer og fylle på det man liker selv! Jonathan fikk i dag lov til å lage sin egen pizza! Man skal ikke undervurdere unger selv om de bare er halvannet år skal jeg si deg Han var med på å lage pizzasaus og legge på fyllet på sin egen + litt over på min! Etterpå satt vi på huk foran ovnen og så litt på at de ble stekt. Og det var ingen tvil om at han skjønte hva han holdt på med og var veldig fornøyd med seg selv underveis og etter! Under hele middagen holdt han rundt tallerken sin og sa "min min min". Den ble voktet som om det var gull! Siden jeg er så glad i å bruke tid på kjøkkenet er det sikkert ekstra viktig for meg å smitte den gleden over på han. Barn lærer av erfaringer, og det er opp til oss å legge til rette for trygge rammer slik at de får lov til å prøve seg ut! :)

Tilbake til dagens middag.

Pitabrød deles opp og legges på et bakebrett.

Smør på pizzasaus. I dag brukte jeg tomatpure med litt vann, hvitløk, salt, pepper, sukrin og pizzakrydder

Legg på ønsket fyll

Min pizza bestod av: hamburgerygg, karbonadedeig, go og mager salami, lettost, mais, paprika og løk. Salamien må selvfølgelig ligge på toppen av osten sånn at den blir ordentlig crispy! :)

Kan jo ikke akkurat skryte av mengden ost på min, men der velger jeg å spare litt inn på kaloriene.

Stekes i ovnen til osten har smeltetDressing kan f.eks laget av kesam mager med litt hvitløkskrydder/presset hvitløk, salt og pepper.

Må jo til slutt legge til Jonathan sin versjon :)

Selvfølgelig kan man spise pizza på en mandag! ;)

En spennende dessert venter på meg i kjøleskapet! Jeg håper den faller i smak.. 

Stikkord:

8 kommentarer

Min matgale verden

25.03.2013 kl.19:47

Så godt ut. Vi har og ofte spist pizza om mandagen, med grov bunn og pizzasaus full av grønnsaker blir den ikke så usunn. Så flott at du lar ungene være med på kjøkkenet. Det får du igjen for senere:)

synove

25.03.2013 kl.20:02

Ja du........det så utrolig godt ut. Og Jonathan er så flink, kan godt skjønne han syntes dette var stas. Mye sunn og god mat på bloggen din.

Min treningslykke

25.03.2013 kl.20:22

Pitapizza er skikkelig godt, for både barn og voksne ;) Alltid kjekt når barna kan være med å lage sin egen variant:)

projecthealthy

25.03.2013 kl.20:25

Ja, man kan absolutt spise pizza på en mandag når det er av denne type :D Lykke!

cheer4life

25.03.2013 kl.20:55

bloggen din er en inspirasjon! Blir inspirert av all maten du lager :)

Stine

27.03.2013 kl.22:33

Min treningslykke: Ja, og kan ihvertfall være lurt hvis man sliter med kresne barn. For noen er det kanskje lettere å få i dem mat hvis de får være med på prosessen og får et annet forhold til maten sin :)

Stine

27.03.2013 kl.22:33

projecthealthy: Tror ikke det blir lenge til neste gang her ;)

Stine

27.03.2013 kl.22:33

cheer4life: Tusen takk for det! Så hyggelig å høre :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits