Oppskrift på sunn og proteinrik blomkål-pizza

Som jeg nevnte i går har jeg sett flere forskjellige oppskrifter på denne pizza-typen, og det som går igjen er en god del ost i bunnen. Derfor prøvde jeg meg på å ersatte osten med kesam mager for å gjøre den enda magrere og i tillegg enda mer proteinrik! Jeg er nok ganske sikker på at bunnen blir mer crispy med ost, men både smak og konsistens fungerert helt supert for meg! Da jeg la inn alle ingrediensene kom det opp at den inneholdt 56 % protein! 

Jeg klarte ikke å få i meg hele i går og måtte la det bli igjen to stykker, og disse smakte veldig godt til lunsj i dag! Oppskriften tenker jeg er ca til en porsjon, men dette kommer jo an på hvor mye du spiser og hvor stor du lager den ;) Bruk gjerne både mindre eller mer blomkål, og tilpass bare mengden kesam mager etter det :)

Oppskrift på pizzabunnen:

  • 325 gram blomkål
  • 2 eggehviter
  • 2-3 ss kesam mager
  • Krydder etter ønske. Jeg brukte blant annet hvitløk, salt, pepper, cumin, pizzakrydder.

Blomkålen kuttes opp i en foodprosessor til den ligner mer på ris. Putt så blomkål-risen inn i mikroen på full effekt i 6-7 minutter, sånn at den blir kokt.

Tilsett de andre ingrediensene og bland alt sammen

Smør det utover bakplaten. 

Tenk at hele denne bunnen er ca 135 kcal! Så nå er det opp til deg å ta valget på hvor sunn den skal være ;)

Stekes i ovnen på 210 grader i 20-30 minutter

Så smurte jeg utover en blanding av tomatpure og hermetiske tomtater + litt diverse krydder utover bunnen

Ønsket fyll legges så på.

Jeg hadde:

  • 110 gram kalkunstrimler
  • 100 gram karbonadedeig
  • Paprika
  • Mais 
  • Rødløk
  • Lett gulost

Så er den klar for å steks litt i ovnen igjen! Nå skal den bare stå til osten har smeltet

Kos deg med hele pizzaen om du vil med god samvittighet!

Jeg hadde i tillegg en stor dash kesam mager til! På fatet ser du ikke halvparten av pizzaen en gang.. Nok mat!

Totalt: ca 515 kalorier for hele pizzaen, og som sagt er over halvparten protein!

Fortell meg gjerne hvordan det faller i smak hvis du prøver det på dette! :)

54 kommentarer

Min matgale verden

31.03.2013 kl.20:55

Wow! Ganske spesielt! Men sikkert godt, og veldig kreativt:)

Stine

31.03.2013 kl.22:38

Se der, ja! :D Må prøves en dag! :D

Elisabeth

31.03.2013 kl.23:30

Dette skal jeg definitivt prøve en gang :)

Julie

01.04.2013 kl.10:25

Luuurte på om oppskriften på denne ville komme opp når jeg så den i går - og det gjorde den jaggumeg! :D Tror jeg kanskje skal prøve og lage denne en gang, ser godt ut! Holdt selve bunnen seg godt sammen?

Håper du hadde en finfin påske! :D

xox J

projecthealthy

01.04.2013 kl.12:28

Dette må jeg definitivt prøve :D Takk for oppskrift!

Stine

01.04.2013 kl.21:02

Stine: Yes! Blir nok laget snart her igjen også :)

Stine

01.04.2013 kl.21:03

Elisabeth: Kjør på! :) Håper det faller i smak! Blir nok jobblunsj her snart :)

Stine

01.04.2013 kl.21:04

Julie: Selvfølgelig måtte det komme en oppskrift ;) Bunnen holdt seg fint sammen, men jeg kunne nok tilsatt en eggehvite til. Var veldig god dagen etterpå også :)

Takk det samme :)

Stine

01.04.2013 kl.21:05

projecthealthy: Bare hyggelig :) Du får legge ut et bilde på bloggen din hvis du gjør et forsøk ;)

Stine

04.04.2013 kl.22:04

Denne ble testet ut på kjøkkenet hos meg i dag! :) Knallgod, enkel og mettende middag! :D

Sunnerematvrak

02.05.2013 kl.23:00

Fantastico! Jeg er en blomkåloliker og har perioder hvor jeg er AVHENGIG :) hehehe.... alle syns jeg er rar som kan sitte og knaske på en hel blomkål, men det finnes ikke en mer sunn og smakfull ting for meg :)

Så denne oppskriften må absolutt prøves ut når crawingen melder sin ankomst igjen!

Stine

04.05.2013 kl.13:01

Sunnerematvrak: Del gjerne bilder hvis du prøver :) Morsomt å se!

Sunnerematvrak

04.05.2013 kl.13:23

Skal se om jeg får laget det en av de nærmeste dagene. Samboeren var litt skeptisk til tanken, men jeg skal nok overtale han ;) Da vil jeg legge ut bilder og linke til deg :)

Stine

04.05.2013 kl.13:27

Sunnerematvrak: Jeg skjønner godt han er skeptisk! For det var virkelig jeg! Men du får friste med en sunn dessert etterpå ;) For mager er ihvertfall denne pizzaen som middag!

Sunnerematvrak

04.05.2013 kl.14:19

Da er planen å lage dette til middag i dag og min bedre halvdel gleder seg også :) Jippi!

Det blir samme bunn, men litt andre ting som fyll. Kan nesten ikke vente med å smake på det :)

Sunnerematvrak

04.05.2013 kl.17:13

HJELP! Jeg prøvde å lage den nå, men blomkåldeigen har festet seg helt fast til papiret når den har stekt ferdig og går i oppløsning når jeg prøver å løsne den!! Hva kan jeg ha gjort galt? Den eneste forskjellen er at jeg brukte gresk yoghurt istedenfor kesam, kan det være feilen? :(

Stine

04.05.2013 kl.17:44

Sunnerematvrak: Ånei..!! :( Kan være det. Vet ikke om det er noe i kesam som gjør den mer bindene kanskje. Det var virkelig synd! :( Du hadde eggehvite og du forhåndsstekte den?

Sunnerematvrak

04.05.2013 kl.18:09

Ja, forhåndsstekte den ovnen i 30 minutter... :( Men, men, bedre lykke neste gang for jeg gir meg ikke så lett! :) Da ble det pizza med lavkarbobrøddeig som bunn istedenfor denne gangen, står og godgjør seg i ovnen nå :) Neste gang kjøper jeg inn kesam og prøver med det. Når du lagde din deig, smurte du den ut sånn at det ble litt tykkelse på den eller som med en italiensk pizza med tynn bunn?

Stine

04.05.2013 kl.18:12

Sunnerematvrak: Nei, ikke gi opp! :)
Hvilken da? Brødmix eller blomkål? :)

Sunnerematvrak

04.05.2013 kl.18:14

Nope, kommer til å prøve meg frem til jeg har klart det :)

Jeg tenker på når du lager blomkåldeigen ;)

Stine

04.05.2013 kl.18:21

Sunnerematvrak: Good :)
Den var ikke så tykk egentlig, og ble enda litt tynnere da væsken forsvant ut etter steking i ovnen.

tuva

18.06.2013 kl.16:52

så kjempegod ut!! blir denne myk eller er det litt crisp i den? :)))

Stine

18.06.2013 kl.22:45

tuva: Med originaloppskriften blir den nok mer crispy pga osten. Med kesam blir den ikke like sprø, men du kan jo prøve å forhåndssteke den lengst mulig i ovnen uten at den blir svidd :)

H

22.08.2013 kl.10:54

Hvordan kan vi få den hel av bakepapiret? Den sitter fast ;)

Stine

22.08.2013 kl.20:19

H: Hm.. Da ville jeg snudd den etter du har forhåndsstekt den, og legg fyllet på "bunnen". Da tror jeg ikke det vil være noe problem :)

metallicatrollet

03.10.2013 kl.19:03

Hahaha, jeg lagde denne i dag og den ble dødsgod. Men, bunnen min var skikkelig merkelig, så liksom tørr ut og sprakk før jeg fikk på fyllet. Men tenkte "jaja, det skal jo bare inn i munnen", og den smakte supergodt da jeg hadde den til middag. Samboeren foreslo at jeg kunne putte egg i neste gang.. Egg, ja. Jeg tok nemlig ikke i egg, jeg. :D Hahaha. Får prøve med det neste gang. Men den ble kjempegod også uten, da. Fnis! :)

Stine

03.10.2013 kl.21:57

metallicatrollet: Hehe ;) Jaja, det er ikke lett å få med seg alt hver gang ;) Men godt det ble en suksess uansett da! :)

Thea

14.11.2013 kl.00:26

Hei :-) Skal med glede teste ut denne pizzaen på søndag! Lurer bare på om dette holder til to personer? :-)

Stine

14.11.2013 kl.21:12

Thea: Det spørs jo hvor mye dere spiser, men jeg klarte ikke å spise opp hele denne alene :)

Ruttesen

21.01.2014 kl.21:57

Hei! :) Jeg flytter tilbake til New York nå på torsdag, og der har jeg hatt store vanskeligheter med åfinne mager kesam (quark). Såjeg lurte bare påom jeg kunne erstatte mager kesam med noe annet i bunnen, eventuelt hva? :)

Stine

23.01.2014 kl.21:47

Ruttesen: Kanskje chobani? Gresk yoghurt altså. Er det ikke noe som heter det der?

Victoria

12.02.2014 kl.18:21

Helt herlig oppskrift! Laget denne flere ganger allerede med forskjellige krydder og fyll, mmm :-) Takk for fantastisk blogg, Stine! :-)

Stine

12.02.2014 kl.19:03

Victoria: Tusen takk, Victoria :) Veldig hyggelig å høre!

Dagny

18.03.2014 kl.14:43

Hei!

Jeg har ikke mikro. Er det et alternativ for det?

Stine

18.03.2014 kl.21:23

Dagny: Du kan nok fint koke eller dampe den :)

julia

05.10.2014 kl.12:54

Hei :)

Pizzaen ser kjempegod ut- jeg gleder meg til å lage den til middag i kveld!! Jeg lurer på om du putter den moste blomkålmassen i mircoen uten å tilsette vann?

Stine

07.10.2014 kl.21:44

julia: Blomkålen skal ikke kjøres til en fast masse, men til mer "riskorn". Det er ikke noe vann involvert i oppskriften :)

Tone

06.01.2015 kl.19:27

Jeg spiser den as we speak,og sier bare halleluja! Min satt også delvis fast i papiret. Sikkert pga at det er mye fukt i bunnen ganske lenge? Skal lage denne igjen beldig snart. Nomnom! :-)

Randi

07.01.2015 kl.16:40

Genialt 👍 Spent nå gitt. Min står i skrivende øyeblikk i ovnen. Gleder meg stort 😄

Stine

07.01.2015 kl.18:21

Tone: Hehe, så herlig! Morsomt å prøve seg på litt annerledes mat :)

Stine

07.01.2015 kl.18:22

Randi: Så spennende! Håper det faller i smak :)

Anker

01.02.2015 kl.23:39

Heisann! Spennende oppskrift. Bare et problem, har ikke mikro.. What to do?

Stine

05.02.2015 kl.09:54

Anker: Ja, det var det da ;) Du kan sikkert putte blomkålen i en form dekket med foliet og inn i ovnen. Da forsvinner ikke fuktigheten helt.

Gry

13.02.2015 kl.18:49

Hva slags krydder brukes?

Stine

13.02.2015 kl.22:52

Gry: Jeg brukte krydder ramset opp i oppskriften :)

Hanne

22.03.2015 kl.21:49

Tusen takk for kjempefin oppskrift! Lagde denne i dag, og ble nærmest sjokkert over hvor bra det funka! Håhå, dette får jeg sikkert typen til å spise også. Og til de som sleit med at bunden hang seg fast i bakepapiret: Legg blomkålen i et reint kjøkkenhåndkle - eller ei rein t-skjorte - etter at den har vært i mikrobølgeovnen, og vri ut så mye fuktighet du klarer. Da hjelper det seg :)

Stine

28.03.2015 kl.19:34

Hanne: Så bra! Det er spennende å prøve seg på litt andre versjoner av ting :)

Bente Tjøsvoll

23.01.2016 kl.20:47

Hei og tusen takk for oppskrift :) Denne prøvde jeg i kveld og serverte en venninne av meg, den var rågod :)

Klem

Bente

Stine

03.02.2016 kl.10:34

Bente Tjøsvoll: Så hyggelig å høre! Ha en strålende dag :)

Per Arne jensen

25.01.2016 kl.17:49

Nydelig Pizza smorte litt rapsolje på papiret før æ smurte ut deigen løsna lett super middag

Stine

03.02.2016 kl.10:34

Per Arne jensen: Supert! Hyggelig å høre at den falt i smak :)

Kathrin

13.05.2016 kl.19:26

Hei! :)

Jeg prøver denne nå. Men bunnen kjennes helt bløt ut etter 30 min i ovnen. Jeg moste den med stavmikser siden ikke har food prosessor 😁 blir det helt feil det eller? Kokte den i micro ☺️

Anne Mette

14.05.2016 kl.18:44

Hvordan koker du blomkålen i micro. Uten vann? Jeg bare hadde blomkål i en bolle med lukk, og kjørte den i micro i oppgitt tid. Ble plutselig usikker på om det er riktig måte å gjøre det på. :-)

18.08.2016 kl.11:31

Må prøve denne ja, supre bilder og inspirerende ikke minst 😊👍

Skriv en ny kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits