Oppskrift på grove og saftige polarbrød

Som er nydelige på smak og veldig barnevennlige! :)

I dag har jeg fått kost meg på kjøkkenet med litt skikkelig baking! Jonathan var en ivrig medhjelper, som blant annet puttet en god skje med mel i munnen! ;) Det er ikke så mange bilder av selve forberedelsen fordi det ikke var så lett å ta bilder samtidig som jeg skulle passe på to klåfingra hender! Morsomt var det ihvertfall og ikke minst er det viktig at de små får være med på kjøkkenet. Litt ekstra gris får man bare tåle! Det er god motorisk trening og ikke minst veldig bra for å lære begreper og styrke språket. Det kan også gjøre det lettere å få kresne barn til å spise mer, siden de får mer forhold til det de spiser. I tilegg er det sosialt, og resultatet var vellykket! :)

Oppskriten har jeg fått av ei venninne, men jeg har gjort et par endringer på den. 

Oppskrift på ca 30 brød:

  • 500 gram fibra fullkorns mel
  • 200 gram hvetemel
  • 150 gram sammalt hvete fin
  • 150 gram havregryn
  • 1 pose tørrgjær
  • 25 gram sukrin
  • 1 strøken ts salt
  • Litt under 1 dl rapsolje eller annen nøytral olje
  • 4,5 dl ekstra lett melk
  • 2 dl vann

Varm opp melk, olje og vann til det er fingervarmt.

Alt det tørre blandes i bakebollen

Tilsett olje, vann og melk

Eltes i kjøkkenmaskinen i minimum 5 minutter. Ikke tilsett for mye mel, for da vil den bli alt for kompakt. Deigen skal være smidig og slippe bakebollen når den eltes.

Dekk bollen med plast og la den heve i 45 minutter. Det er viktig at bollen dekkes med plastfolie, slik at fuktigheten ikke slipper ut!

Etter 45 min har deigen blitt ca dobbel så stor. 

Del deigen i to, og kjevl ut en leiv som er ca 1 cm tykk. 

Jeg har flere former som passer perfekt til å trykke ut ønket størrelse.

Alle formene har jeg kjøpt på ebay. Betalte ca 20 kr settet! Hvis du f.eks søker på cake mold cutter kommer det opp en haug av typer! Si i fra hvis du trenger hjelp i ebay-jungelen til å finne noe :) Pepperkakeformer kan selvfølgelig brukes! Eller bare bruk en bolle. Tenk å ha med seg en liten pepperkakemann med kaviar på i matboksen. Det er nok en stor suksess hos de små! Eller en bil, dinosaur, bamse osv! 

Trykk ut ønsket form

Legg brødene på et bakebrett. Trykk hull med en gaffel slik at de ikke hever seg for mye. La de etterheve i 10 minutter

Tenk å overraske din kjære med hjerteformet brød til lunsj! ;)

Et lite spørsmål: Hva gjør du med den lille biten som ofte blir igjen når man baker?

Når jeg lager søt gjærbakst havner den som regel i munnen... I dag ble den en liten flette!

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 12-15 minutter. Steketiden kommer an på tykkelsen

For å vite om de er ferdig så kan du ta en titt på undersiden av brødet. Den skal ha fått en lett gylden farge på undersiden for at den skal være gjennomstekt. 

Disse var utrolig gode og saftige :)

Et blomster-polarbrød med lett syltetøy :) Det er så godt med nystekt brød! Og var en veldig stor suksess blant liten og stor!

Dette er en oppskrift som helt klart kommer til å bli flittig laget her :)

Mine hevet så mye at de må deles i to når de skal spises. Kjevler du ut deigen til en tynnere leiv kan du legge pålegget rett oppå. 

Disse passer utmerket til matpakken, som hamburgerbrød eller som tilbehør ved siden av suppe! 

Etter at de er avkjølte puttes de som ikke skal spises i en pose og fryses med en gang. De vil være like saftige og gode når de blir tatt opp senere. La dem bare tine på benken og evt varm de noen få minutter i ovnen. 

Håper dette faller i smak hos flere :)

40 kommentarer

synove

28.04.2013 kl.00:00

Jeg blir så utrolig inspirert av det du får til i en stresset hverdag. Mange gode innspill og ikke minst at de små hendene er med på det du lager.......du er en god inspirasjon for alle rundt deg ....

Stine

28.04.2013 kl.10:15

synove: Takk for det, mamsen :)

Tina

28.04.2013 kl.11:15

Nam, de skal prøves! ;)

Tina

28.04.2013 kl.11:18

Og du, de formene, hvor har du kjøpt de? :)

Monica prøver

28.04.2013 kl.11:23

Det så alldeles nydelig ut :)

Tina

28.04.2013 kl.11:28

Jeg fant, jeg fant ;) Ebay <3

Julie

28.04.2013 kl.11:41

Disse så kjempegode ut! Hvor mange fikk du ut av deigen? Vi er bare to i leiligheten vår, så det blir nok til at jeg minsker oppskriften pittelitt. Har hatt lyst på polarbrød lenge nå, men de selger det ikke her i Skottland :P

Håper du har hatt en finfin helg :D Her blir det full British Breakfast snart, og så Iron Man 3 på kino! :D x

margrethe

28.04.2013 kl.16:46

Dette så fantastisk godt ut, og et fint alternativ til kjedelige brødskiver til lillegutt :) Må nesten få bakt disse til uka :)

Stine

28.04.2013 kl.23:09

Tina: Hvor ellers ;) Håper de faller i smak hvis du prøver ut oppskriften :) Her er fryseren fylt opp :)

Stine

28.04.2013 kl.23:10

Monica prøver: Og det kan jeg love deg at de var! Genialt å ha i fryseren. Mettende og sunne :)

Stine

28.04.2013 kl.23:12

Julie: Hvor mange kommer litt an på hvor tykke du vil ha dem. Om du ønsker å ha fyllet oppå eller dele i to. Jeg fikk rundt 30 stykk som kan deles i to :)
Helgen har vært aktiv og fin, og klar for to arbeidsdager før en fridag. Skal ikke gni det inn.. Hehe ;)
Håper frokosten var en suksess og kino er alltid koselig! Håper uken starter knall! :D

Stine

28.04.2013 kl.23:12

margrethe: Ja! Ut på kjøkkenet og bak ;)
Jeg låner oppskriften jeg, den må testes ut! :)

Julie

29.04.2013 kl.08:26

Tusen takk! Da blir det nok til at jeg halverer oppskriften og fryser resten som blir igjen :) Er jo så kjekt og ha sånn slik at man bare kan putte de i ovnen og tine i noen minutter, mmmm :D

Helgen var bra, og frokosten enda bedre! :D Iron Man 3 var også en fin måte og ha det kjekt men samtidig ta det med ro før ny ukesstart! Håper du hadde en fin helg også :) x

Stine

30.04.2013 kl.23:10

Sportify: Anbefales virkelig :)

Stine

30.04.2013 kl.23:11

Julie: Viktig å ha en godt utvalg av forskjellig godsaker i fryseren ;)

Pernille Jacobsen Røstad

09.09.2013 kl.15:50

Disse så utrolig gode ut! Kunne du skrevet næringsinnholdet? :) Takk for super inspirasjon!

Stine

11.09.2013 kl.22:03

Pernille Jacobsen Røstad: Hei! Jeg skal få sjekket det ut i morgen, og så kan jeg skrive en ny kommentar til deg da :) De er veldig gode! Og mettende :)

Pernille Jacobsen Røstad

15.09.2013 kl.13:08

Så flott! Følger både bloggen og instagramen din daglig :)

Stine

16.09.2013 kl.22:41

Pernille Jacobsen Røstad: Sånn! Bedre sent enn aldri :) Det kommer jo litt an på meltypen osv, men ca 135-150 kalorier per polarbrød. Et brød tilsvarer ca to brødskiver :) Mektige og saftige :) Supre som hamburgerbrød også!

Pernille Jacobsen Røstad

17.09.2013 kl.15:14

Så herlig! Disse skal jeg prøve ut iløpet av uka :) Tusen takk!

Monica

12.11.2013 kl.11:11

Hei. Disse så veldig gode ut. Har ei i hus som er veldig brød lei så da kan jo dette bli løsningen.

Men kunne du hjulpet meg å funnet de utstikkerene du har kjøpt på ebay. Prøvde å lete men fant dem ikke. Mvh Monica 😃

Stine

12.11.2013 kl.21:14

Monica: Her har du en selger:
http://www.ebay.com/itm/5Sets-Mix-Style-Fondant-Plastic-Biscuit-Cake-Cookie-Maker-Mold-Cutter-DIY-Tools-/400528493872?pt=AU_WeddingSupplies&var=&hash=item5d415bcd30

Søk f.eks etter cookie cutter set :)

Sonja

13.11.2013 kl.12:03

Desse blei kjempegode! Klarer nesten ikkje stoppe å ete her :-) Tusen takk for oppskrifta. Former er også bestilt ;-)

Stine

14.11.2013 kl.21:08

Sonja: Dobbelt-bra! :) De brødene forsvinner fort her også, og er veldig gode selv fryst!

Aina Marlen

02.01.2014 kl.13:25

I dag har jeg bakt polarbrød nesten etter din oppskrift. Jeg sløyfa hv mel og tok mer sammalt hvete. De ble utrolig gode :-) Fint å se du baker uten sukker så jeg kommer garantert til å følge din blogg videre. Jeg regna ut med min oppskrift at det ble ca 110 kalorier pr stk. Et annet tips jeg kan gi er at jeg bruker polarbrød som pizza bunner. Det er utrolig godt.

Stine

02.01.2014 kl.21:48

Aina Marlen: Så bra! :) Takk for det :) Ja, en sånn oppskrift kan lages til mye! Hamburgerbrød, pizza, polarbrød :)

Charlotte

21.09.2014 kl.09:40

Hei disse så goe ut, vet du hvirdan heg kan lage disse glutenfrie? Er nett begynt på glutenfritt å fonne ikke noe godt å bake😩

Marianne

22.09.2014 kl.00:42

Hvor får man kjøpt fibra fullkornsmel, har alle butikker det? Eller kan det erstattes med noe annet om man ikke får tak i det ol?

Mvh Marianne😊

ina håpnes

25.09.2014 kl.19:57

Hei går det an og bruke sukker istadenfor sukrin?

Stine

29.09.2014 kl.18:07

Hei, det vet jeg dessverre ikke.

Stine

29.09.2014 kl.18:08

Marianne: Jeg kjøper det både hos Kiwi og Rema. Du kan sikkert brukte speltmel eller sammalt hvete

Stine

29.09.2014 kl.18:15

ina håpnes: Ja, det gjør det :)

May

21.10.2014 kl.23:18

Tusen takk for super oppskrift! Jeg og lillemannen på 4 år lagde disse til kvelds, og var kjempegode og kjempelett å lage. :) Vi lagde de litt tynnere og med trailer-form. Veldig stas for lillemannen som spiste masse! :)

Stine

22.10.2014 kl.09:24

May: Så herlig! Og med så morsom form da! Stas :D

06.05.2015 kl.23:34

Fibra fulkorns har de det på rema coop obs å sånn. Eller må på helsekosr. Tenkte å lage sånne.

27.05.2015 kl.10:56

Kan stevia brukes istedenfor sukrin? :-)

Stine

20.06.2015 kl.08:03

Anonym: Ja, eller honning :)

Brith

19.01.2017 kl.08:25

Ser gode ut😀 men hvis man ikke har kjøkkenmaskin da?? Går det å elte for hånd?

Stine

18.02.2017 kl.08:06

Brith: Ja, det kan man :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits