Mager middag og 140 pannekaker!

Ny uke, og en ny måned nærmer seg med stormskritt! På lørdag var det ti uker til bryllupet! Det er veldig rart å tenke på at om ti uker er jeg en gift kvinne, og gjør meg klar for bryllupsreise med min kjære. Jeg gleder meg veldig til å reise på en skikkelig kjærestetur igjen, men samtidig kjenner jeg at jeg gruer meg mer og mer til å være borte fra Jonathan i så mange dager. Mamma sin lille go'gutt! ;)

På matfronten har blitt en del wok på meg i det siste. En veldig lett måte å få i seg masse grønnsaker uten mye forberedelser og man kan tilsette mye god smak i pannen hvis man ønsker! Middagen bestod av en pose Findus Classic wokblanding, kyllingterninger, og en god del forskjellig krydder. 

Jeg har jo helt glemt å dele med dere hva jeg gjorde forrige mandag! Ungene på jobb har flere ganger sett meg lage pannekaketårnene jeg spiser, og de blir jo selvfølgelig nysgjerrige. Så da jeg spurte barna for et par uker siden om de hadde lyst til å lage sånne tårn selv, var det ikke mange som sa nei kan du tro! Så forrige mandag etter frokost var det bare å sette i gang med røra! To store boller med røre måtte stekes så det er godt jeg er glad i å stå på kjøkkenet! Resultatet ble 140 grove og mektige pannekaker som barna kunne lage tårn av! 

I røra var det blant annet sammalt hvete og havregryn! 

Barna fikk velge mellom tre forskjellige yoghurt-smaker, to forskjellige syltetøy og banan til å ha mellom lagene og oppå. De fikk velge akkurat selv hva de ville ha, og lagde sine egne tårn. Og jeg fikk fort spørsmål om jeg kunne ta bilde av tårnene også, så her er et par av barnas egenkomponerte tårn:Kan tro de var fornøyde og stolte! Og det ble veldig stille rundt bordet mens de spiste :) Selvfølgelig ble det en god del pannekaker igjen, så derfor fikk jeg en ny ide! I steden for å spise de senere på dagen eller sette det på pauserommet, så kunne de jo like gjerne få de med seg hjem! Alle barna fikk hver sine pose me to pannekaker hver. Dagen etterpå fikk jeg høre at noen hadde spist de til kveldsmat, mens andre hadde delt de med både små og store hjemme. Så kom spørsmålet om oppskrift.. Hjelpes! Jeg hadde jo bare slumpet. Så i kveld skal jeg ut på kjøkkenet og slenge sammen en røre slik at jeg kan gi en ordentlig oppskrift til foreldrene. En slump og en dash av forskjellig ting er ikke det lettest for alle. Samtidig passer det greit å få fylt opp fryseren her med litt "vanlige" pannekaker også, og ikke bare proteinversjoner ;)

Så da vet dere hvor dere finner meg i kveld! På kjøkkenet ;)

Husk å ta med barna på kjøkkenet og la de få delta! Å bake eller lage mat kan gi en utrolig mestringsfølelse i alle aldre :)

 

14 kommentarer

Linn Therese

29.04.2013 kl.20:33

Så flink du er! Er så inspirerende å se hvordan du finner tid til bakingen, og det ser såååå godt ut :-)

Julie

29.04.2013 kl.23:07

Så utrolig snilt av deg og lage en haug med pannekaker! Hadde ikke sagt nei jeg heller, nam! :D Iallefall om jeg kunne ha fått lage noen med gulrot ;) xx

Lena Ludvigsen -

30.04.2013 kl.00:07

Åh, så morsomt at du lot dem være med å få sine egne!:)

Stine

30.04.2013 kl.23:12

Linn Therese: Tusen takk :) Jeg skulle gjerne hatt enda mer tid på kjøkkenet! :)

Stine

30.04.2013 kl.23:18

Julie: Gleden man får tilbake fra barnet gjør det absolutt verdt å lukte og føle seg som en kantinedame resten av dagen ;)

Stine

30.04.2013 kl.23:18

Lena Ludvigsen: Morsomt å se hvor kreative de små kan være også :) Og jeg elsker å ha med barn når jeg lager mat :)

Julie

01.05.2013 kl.08:31

Haha, Kunne godt vært kantine dame jeg uten og ha noe imot det! Men nå skal jeg av sted til kontoret! ha en fiiiin dag! x

Stine

02.05.2013 kl.00:43

Julie: Jeg har vært med på å drive kantina da jeg gikk på videregående, så jeg er godt vant til å stinke vafler :P

projecthealthy

02.05.2013 kl.10:54

Åh, så herlig! :D Utrolig flott idè! Viktig å inkludere barna og ikke minst lære de om sunne matretter og matlaging ^^

Stine

02.05.2013 kl.21:56

projecthealthy: Ja! Vi legger grunnlaget for våres barns helse, og derfor kan man like gjerne starte tidlig med å la de få prøve seg :)

Kirsti

04.05.2013 kl.22:31

Det med pannekaketårn var jo bare genialt, så morro for barna kan jeg tenke meg! :) Og oppskrift ønsker jeg også - veldig gjerne. :)

Stine

04.05.2013 kl.23:22

Kirsti: Oppskrift kommer i løpet av uken :) Må bare finjustere den litt. Slumping og dashing er ikke alltid lett å få ned på papiret! ;)

Stine

04.05.2013 kl.23:30

Kjempebra å la barn få delta i matlagingen! Jeg har lest overskriften på dette flere ganger, men aldri tatt meg tid til å lese resten. Jeg trodde nesten du var blitt helt gær´n som lagde 140 pannekaker! :P Godt det var i barnehagen og mange som skulle dele ;)

Stine

04.05.2013 kl.23:33

Stine: Haha! Jeg er glad i pannekaker, men det holder å lage noen om gang, og ikke 140 ;) Går nok en stund til neste gang det blir pannekaker, men baking med dem blir det mer av :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits