Min lille 17 mai-bløtekake laget av proteinpannekaker

Tidligere denne uka lagde jeg denne nydelige "sjokoladekaka", så da var det en selvfølge at det måtte lages en "bløtekake" på 17 mai! ;)

Kanskje "too much" for noen, men for ei som bruker kjøkkenet som avslapping og terapi er dette bare morsomt! Jeg elsker å vri de små grå til å tenke på hva jeg kan gjøre med maten og spesielt søtsaker! Hadde det vært opp til meg skulle jeg gjerne spist dessert til alle måltidene! 

Oppskriften er basert på grunnoppskriften på proteinpannekakene mine, men med en liten tvist! Kokosmel er byttet ut med kakemixen til Funksjonell mat! ;)

Alt mikses i en bolle, og la det svelle på benken ca 15 minutter. Stekes på middels varme. Ikke overstek de, for da kan de bli litt tørre. Kakemixen gir ikke like luftige pannekaker som kokosmel, men smaken er himmelsk!


'

Mellom pannekakene brukte jeg et halvt beger Yoplait dobbel 0 % jordbær og friske jordbær skjært i skiver.

Vaniljekremen er laget av Synnøve gresk yoghurt, litt melk, vaniljepulver, steviadråper med vanilje og litt sukrin.

Og slik så den ut etter å ha skjært bort et stykke:

Kato sin tilbakemelding: "Det smaker jo akkurat som bløtekake"

Jeg smilte for meg selv da jeg spiste denne "kaka". Både utseende og smak fikk to tomler opp!

Et produkt kan brukes til mer enn bare det som står på pakka! Jeg bruker både kakemixen og sjokoladekaka til Funksjonell mat til mye mer enn bare å steke de som en kake. Innlegg om det er planlagt, med mange gode tips til de som liker søtt hver dag som meg ;)

I dag har jeg og gutta vært en liten snartur over grensa, og jeg har et innlegg på vei hvor jeg viser hva som er et must for meg å kjøpe der.

Håper dere hadde en fin feiring i går og nyter langhelgen med sol og varme! :)

 

5 kommentarer

slankerinna

18.05.2013 kl.22:55

haha! så lurt og den så jo kjempegod ut.Deilig å spise kake med god samvittighet :)

Stine

18.05.2013 kl.23:07

slankerinna: Ja, jeg slikket fatet og var meget fornøyd etterpå ;) Jeg spiste blant annet hjemmebakt hardangerlefse og krone-is i går. Det også uten dårlig samvittighet ;) Hipp hipp hurra! Hehe

vilblifrisk

18.05.2013 kl.23:10

For en god ide! Pannekakebløtkake=D Du er utrolig oppfinnsom i matveien. Jeg elsker det!

John Richard - trimathlon

18.05.2013 kl.23:17

Wow for ei kake!

Stine

18.05.2013 kl.23:26

vilblifrisk: Tusen takk :) Skulle gjerne hatt kokkelering på kjøkkenet som fulltidsjobb ;)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits