Oppskrift: Lavkalori-lefse som ble til et hamburgerbrød

Jeg vet at det er flere som har prøvd seg på lavkalori-pitabrødet jeg la ut oppskrift på i forrige uke, og med stor suksess! Det er veldig morsomt å høre, og ikke minst se bilder av det på Instagram!

Jeg har selv laget lefsen så og si daglig, og i dag lagde jeg en liten vri på den

Oppskrift:

  • 3 eggehviter
  • 15 gram fibra fullkornsmel eller annen meltype (bruk f.eks kokosmel hvis du ønsker en glutenfri variant.)
  • 1 ts fiberhusk
  • 1/4 ts bakepulver
  • Krydder etter ønske - oregano, hvitløk, pepper, urter.

Alt mikses godt sammen med en visp. La bollen stå på benken og svelle i en liten stund. Ca 15 min. Stek to middels store og tjukke pannekaker av røra. Så ikke smør røra for mye ut i panna. Når det kommer små lufthull, er de klare for å snus. 

Jeg stekte alt i går kveld, og hadde det med til lunsj på jobb i dag! Gjett om jeg koste meg :)

Hamburgeren er kalkunburger kjøpt i Sverige. Sunn og mager.

Ved siden av hadde jeg i tilegg brokkoliblanding stekt med krydder og en dash kesam mager.

Lager du en stor lefse kan du fylle det du måtte ønske! Jeg tror det blir en taco-variant på meg om ikke lenge.



Det er morsomt når en oppskrift kan brukes til flere retter! :)

Håper flere prøver den ut :)







18 kommentarer

Åh, du er så flink å komme med nye vrier på oppskriftene dine :D som vanlig såg det kjempegodt ut! har ikkje fått fingeren ut enda og prøvd denne, men det skal eg abolutt :)

Sunnerematvrak

30.05.2013 kl.00:10

Dette var en god idè! Har vært på utkikk etter en sånn oppskrift og nå får jeg endelig brukt kokosmelet mitt også -wiiiiiii :)

Veientiletbedreliv

30.05.2013 kl.12:50

Så utrolig godt ut!! :) Det fikk jeg skikkelig lyst på - nååå ;)

Veientiletbedreliv

30.05.2013 kl.12:52

Vet du hva den inneholder av kcal?:)

Ida

30.05.2013 kl.19:44

De ser ut som pitabrød! Smaker de som det eller? Hamburgerbrødene altså.. De er kanskje ikke så stive som et pitabrød?

Stine

30.05.2013 kl.23:24

Linda Marie Stuhaug: Tusen takk :) Og ikke minst, takk det samme! :)

Stine

30.05.2013 kl.23:25

Sunnerematvrak: Håper den i så fall faller i smak :)

Stine

30.05.2013 kl.23:27

Veientiletbedreliv: Jeg synes den er veldig god :) Og man kan tilsette alt mulig av krydder for å få mer smak! Det kommer litt an på meltypen hvor mange kalorier den inneholder. Men f.eks med fibra fullkornsmel gir en porsjon (en stor lefse) 92 kcal :) Det er ikke så ille! Med tanke på at en vanlig tacolefse er 200 kcal, og det samme er et pitabrød.

Stine

30.05.2013 kl.23:28

Ida: Nja, det er jo ikke gjærbakst som pitabrød. Så konsistens blir naturlig nok ikke helt lik. Smaken synes jeg er god, og mer krydder gir mer smak! Evt kan man jo tilsette mer mel for å få mer smak av det. Og nei, de blir ikke like stive som et pitabrød.

Veientiletbedreliv

31.05.2013 kl.09:55

Ah, supert:) Det skal prøves:))

Linda Sol

08.06.2013 kl.11:30

Maten din ser helt herlig ut! skal teste ut flere av oppskriftene dine når jeg er i Norge i sommer, for da har jeg tilgang på flere herlige ingredienser, som f.eks. magre kjøttsorter, yoghurter, sukkerfri saft, funksjonell mat osv.. gleder meg!

Stine

08.06.2013 kl.21:01

Linda Sol: Så hyggelig å høre :) Men så spennende å bo i Kina da! :)

Lene

27.06.2013 kl.14:23

Kan mandelmel brukes i stedet for fullkornsmel? Og kan man bruke noe man får tak i på butikken i stedet for fiberhusk? Har veldig lyst å lage disse i dag! :)

Stine

27.06.2013 kl.23:54

Lene: Beklager sent svar! Du kan nok absolutt bruke mandelmel. Det vil jo gi litt mer søtsmak da, men utenom det tror jeg det vil fungere fint. Hm, jeg vet ikke om noe annet enn pofiber som kan erstattes fiberhusk. Det står blant glutenfri-produktene. Men jeg tenker også at du kan prøve uten. Pass bare på at røra ikke blir for tynn, for fiberhusk hjelper den å holde seg sammen.

line

01.07.2013 kl.14:19

Hei :)

Jeg tenker å prøve med sesam mel :). Det må da funke???

Stine

02.07.2013 kl.22:26

line: Ja, kjør på! Gir nok en veldig god smak :)

Sara

28.08.2014 kl.21:46

hvor får man kjøpt fiberhusk? :-)

Stine

04.09.2014 kl.22:36

Sara: Her jeg bor har de det på kiwi! :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits