Frokost i en glasskrukke!

God morgen, Norge!

Og til dere som titter innom rundt omkring ellers i verden ;)

Klar for en ny frokost-variant?

Dette er den perfekte "to go"-frokosten for dere p farta!

Eller som meg som fortrekker en rolig start p dagen med en kopp te eller kaffe til.

Poenget er ihvertfall at denne frokosten lager du helt ferdig kvelden fr - og s er den klar til nytes med en gang morgen etterp!

Dette er igjen en frokost som kan lages i enormt mange variasjoner - og jeg lover dere flere inspirerende forslag i tiden fremover!

For dere "instagrammer" kalles dette bde OIAJ (oats in a jar) og overnight oats.

Alts - havregryn blandet med en yoghurt/melke-blanding som har sttt i kjleskapet over natten.

Jeg skal prve meg p flere varianter bde med smaker, mengder og ingredienser - med og uten proteinpulver osv.

Men jeg tenkte jeg skulle starte med en versjon for "alle". En som krever lite styr, ikke s mange ingredienser, men allikevel mye smak!

Oppskrift:

  • 50 gram havregryn - tilsvarer ca 1 dl.
  • 1 beger Yoplait dobbel 0 % i smaken vanilje
  • ca 0,8 dl skummet melk - eller den varianten du foretrekker (Jeg veier opp havregryn med en matvekt, og veier derfor samtidig opp 80 gram melk)
  • 1 ss sukrin gold eller sukrin om du foretrekker det

Enten kan du blande alle ingrediensene i en bolle, og s heller det over p en glasskrukke. Eller s kan du tilsette alle ingrediensene i en krukke, sette p lokket og riste ls. Eller bare blande alle ingrediensene i en skl og dekke sklen med plast. Den siste varianten egner seg da ikke s veldig p f.eks bussen eller t-banen ;)

P toppen la jeg noen frosne bringebr og blbr. Friske br kan selvsagt ogs brukes.

Sett alts da p lokk eller dekk med plast - og inn i kjleskapet til dagen etterp.

Resultatet er en slags havregryns"krem" med en litt syrlig og frisk topping!

Jeg fr en flelse av spise riskrem! ;)

Det er godt blande brene litt mer med havregrynen!

Og s fine farger det blir se p da!

Jeg har kjpt denne krukken p Sstrene Grene, men slike krukker er lett f tak i. Et tomt syltetyglass fungerer supert!

Med dette nsker jeg dere en strlende onsdag! Snart er det helg igjen ;)

#frokost #overnightoats #havregryn #sukkerfri #yoghurt #godmorgen #muskelmat #pinterest #mat #oppskrift #sukringold #funksjonellmat #bakekona

Stikkord:

40 kommentarer

skraatak85

02.10.2013 kl.09:24

Takk for genialt tips!

Linn Hyem

02.10.2013 kl.10:08

Har sett disse flere ganger! Herlig at du kommer med disse variantene ogs:) Damn I love your blog:D

MayBritt Brthen

02.10.2013 kl.10:24

Blir s utrolig inspirert av lese bloggen din og se bildene p instagram :) Hper du fortsetter lenge. Jeg er fast leser selvom jeg ikke kommenterer hver gang :)

Ha en flott dag :)

Iselin Rene

02.10.2013 kl.11:12

Veldig smart, og s godt ut :)

matogtreningtidsklemme

02.10.2013 kl.18:45

Smart!! skal prves :)

Pernille

02.10.2013 kl.22:05

Nettopp laget ferdig en som str i kjleskapet venter. Gleder meg nesten til spise frokost imorgen, og det er ikke ofte :-))

Stine

02.10.2013 kl.23:13

skraatak85: Bare hyggelig :)

Stine

02.10.2013 kl.23:13

Linn Hyem: Det kommer nok en sjokoladevariant innen kort tid ogs. Ops.. ;)

Stine

02.10.2013 kl.23:15

MayBritt Brthen: Det var en super kommentar f! :) Jeg har ihvertfall ingen planter om trappe ned p bloggingen enda, heller tvert i mot. Hper inspirasjonen fortsetter i tiden fremover! Ha en fortsatt strlende uke :)

Stine

02.10.2013 kl.23:15

Iselin Rene: Enkelt og veldig godt! :)

Stine

02.10.2013 kl.23:17

Pernille: S spennende! Da hper jeg du fr en god start p dagen i morgen :)

MayBritt Brthen

03.10.2013 kl.02:05

S bra :) Gleder meg allerede til neste innlegg :-)

Linn Hyem

03.10.2013 kl.08:10

Haha! S utrolig leit ;) Kommer til f litt av en oppgave med jobbe meg gjennom denne bloggen etter diett :D

Hper bare denne matgalskapen min vedvarer :P

Stine

03.10.2013 kl.21:34

Linn Hyem: Hehe. Lykke til! Jobber med et nytt design, s forhpentligvis blir det lettere for selv meg finne fram i mine egne oppskrifter. Haha...

Linn Hyem

04.10.2013 kl.07:45

Jeg mener de kvalifiserer til en bok,s hper du har det i tankene ;)

Astrid

04.10.2013 kl.11:52

Jeg putta rosiner oppi og det var veldig godt:)

Tattavkvinnene

07.10.2013 kl.07:30

Dette er noe av det mest geniale jeg har sett p lenge! M prve det ut s fort jeg fr kjpt et glass ha det i :)

Stine

08.10.2013 kl.22:10

Linn Hyem: Ooo! Kanskje en vakker dag! Det er ihvertfall en drm :)

Stine

08.10.2013 kl.22:11

Astrid: Det hrtes veldig godt ut :)

Stine

08.10.2013 kl.22:31

Tatt av kvinnene: "Take away" frokost som er bde sunn og utrolig god! Anbefales p det sterkeste!

Pernille

10.10.2013 kl.07:42

Dette har blitt en storfavoritt her i huset:) bde pga nydelig smak og at man kan lage det dagwn i forveien! 4 dagen p rad med denne frokosten for meg og mannen min:) nyyydelig!

Stine

10.10.2013 kl.20:20

Pernille: Hurra! Dette var veldig hyggelig hre :) Og det tar jo ikke lange tiden dagen fr lage heller! Ja takk til "fast food"

Mina

11.10.2013 kl.21:47

Jeg putter i en ss med chiafr ogs - s blir det supermat, hehe ;-) Da kan man bruke litt mer vske, for de sveller jo litt...

Stine

12.10.2013 kl.07:53

Mina: Jeg har chiafr, kjpt inn for nettopp det, men ville prve meg p noen uten mange ingredienser frst :)

Linda

15.10.2013 kl.21:51

Ser nydelig godt ut :-D hvor mange calorier er det i ett slikt glass? ;-)

Michelle

15.10.2013 kl.22:39

N str den i kjleskapet, gleder meg til prve den i morgen:)

Stine

16.10.2013 kl.10:07

Michelle: Spennende! :) Hper det var en god start p dagen :)

Linda

16.10.2013 kl.19:37

Mmmm...detta var godt ;-)

Stine

18.10.2013 kl.12:29

Linda: ca 250 kalorier uten brene :) Enkelt og veldig godt!

Stine

18.10.2013 kl.12:30

Linda: S bra! :D

Siri

18.10.2013 kl.13:48

Jeg likte det ikke, men min snn p 1 1/2 digget det ;)

Stine

18.10.2013 kl.20:49

Siri: S bra :)

stine

09.12.2013 kl.22:12

Vet du hva en snn blir av kalorier? :)

Stine

09.12.2013 kl.22:15

stine: ca 250 kalorier uten brene :)

stine

09.12.2013 kl.22:20

Hjertelig takk :)

Madde

11.12.2013 kl.12:06

Hei. Jeg er altfor glad i kaker og stsaker, men n vil jeg jammen prve bruke sukrin istedet :D Funker det like fint i alle slags bakevarer\matvarer istedet for vanlig sukker? Hvor kjper man dette? Og mandelmel, kan det fint erstatte hvetemel i bakst?Ogs hadde jeg litt problemer med komme rett til oppskriftene p julegodisen din... (jeg er 80 r nr det kommer til data, og har ikke instagram :p haha)Takk for inspirasjon, og p forhnd takk for alle mine (rare)sprsml :p Mvh Madeleine

Cathrine

20.03.2014 kl.10:01

Har akkurat oppdaget bloggen din, og elsker den! S mye spennende og sunt! :)

Mest fascinert av alle de kule frokostene du disker opp med. I dag testet jeg og jenta mi p snart 2 overnight oats, og vi elsket det begge to. Skal lages ofte! ;) Gleder meg til teste ovnsbakt havregrt, det blir nok til helga! ;)

Stine

21.03.2014 kl.23:46

Cathrine: S herlig hre! Og velkommen hit ;) Hper ovnsbakt havregrt faller i smak! En av mine favoritter :)

Bente Jensen

28.07.2014 kl.18:47

Har brukt og bruker det veldig ofte til bde frokost,lunch,eller rett og slett nr e sulten..Nydelig godt med frisk br p toppen...

Stine

29.07.2014 kl.09:56

Bente Jensen: Mm, enkelt og veldig godt :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits