Tanker om kosthold, mål og en sunn livsstil + "før og etter"-bilder av meg

Dette er et innlegg med mange tanker - både for dere og mye for min egel del. 

Fordi.. Jeg kjenner jeg har behov for å avklare et par ting hvis jeg skal dele mer om trening, kosthold og hverdagsliv med dere..

  • Ja, jeg spiser mat med sukker!
  • Nei, jeg går ikke på en spesiell diett.

For dere som har fulgt bloggen en stund eller som kjenner meg utenom bloggen, så husker dere kanskje at jeg levde med et kosthold som inneholdt minimalt med sukker før sommeren. Jeg holdt meg unna kaker, godteri, is osv. Jeg hadde et mål jeg skulle nå! Og jeg skulle vise for meg selv at jeg kunne klare det. Mitt mål var å stramme opp kroppen til jeg skulle gifte meg. 

Med tanke på at det denne helgen er NM i Fitness i Oslo, passer det godt å trekke en sammenligning med dette. Mange har sikkert sterke meninger, spesielt negative, om fitness-utøverere. Jeg velger å la meg motivere av dem! Jeg skjønner at diettene og treningsmengdene er ikke er noe man kan leve med på sikt, men tenk på det engasjementet og den viljestyrken som blir lagt ned! Det er i mine øyne helt rått hva de klarer og hvor dedikerte de er! De siste månedene før bryllupet prøvde jeg som sagt å unngå visse matvarer og trente 5 ganger i uka. Det krevde mye både psyisk og fysisk. Fulltidsjobb, småbarnsliv, planlegge bryllup osv. Men jeg visste hva jeg ville, og brudekjolen var mitt mål. Jeg kan legge til at jeg nådde ikke det jeg ønsket 100 %, da hverdagslivet og alt som hørte til ble litt for mye. Men jeg var stolt over meg selv, og fornøyd med det jeg klarte å oppnå. 

Nå er sommeren over, jeg er lykkelig gift og jeg lever ikke på et spesielt kosthold hvis noen tror det. All mat er ja mat - men jeg velger å spise mer av noe og mindre av noe annet. I tillegg til å skille mellom hverdag og helg. Jeg jobber med å finne en livsstil jeg kan nyte og være avslappet med, ikke en kortvarig diett. En aktiv hverdag er like viktig trening som løfting av vekter. 

Det er viktig at dere er klar over at jeg alltid har hatt gode og runde kinn og har vært ganske så stor til tider. Jeg har heller aldri hatt særlig fokus på et sunt kosthold og trening. Jeg har først nå lært meg at salat består av mer enn noen blader isbergsalat og et par agurkbiter. Gjett om jeg har vært kresen i matveien! Da jeg meldte meg inn, eller rettere sagt, Kato meldte oss inn, i Vektklubb.no for halvannet år siden var jeg fortsatt i tvil om jeg noen gang kom til å klare å gå ned i vekt. Jeg hadde jo prøvd alt og følte jeg trente masse uten resultater. Eller så måtte det være at jeg rett og slett hadde en elendig forbrenning eller problemer med stoffskiftet. Jeg var full av forskjellige unnskyldinger på hvorfor kiloene aldri forsvant. Nå sitter jeg her halvannet år etterpå med utrolig mye mer kunnskap om mat og trening, og noen kilo lettere. Men jeg føler det er nå det virkelig begynner. Når man over så lang tid, ca ett år, har veid mat og telt kalorier tar jeg meg selv i å nesten føle meg litt hjelpesløs uten å føre inn måltider i dagboken. Jeg skjønner at dette er en av ulempene med å bruke Vektklubb.no og kaloritelling. Man tenker og teller hele tiden. Men.. Det fikk meg ned i vekt, og gjorde meg mye klokere på hva ting faktisk inneholder! Nå må jeg jobbe med å senke skuldrene, ha et aktitvt liv og tro på meg selv og at jeg vil klare å ta de riktige valgene. Jeg, og Kato, vet at vi ikke vil tilbake til der vi var.

Så da er det nettopp dette med å finne en balanse i livet - en varig livsstil. Da tror jeg man må stille seg spørsmålet "Hva ønsker jeg?". Jeg kan komme med mange ønsker, men det aller viktigste for meg er styrke! Jeg vil ha et sterkt og friskt hjerte og å være sterk pysisk. Jeg vil ha en sterk kropp, som takler de daglige påkjenningene slik at jeg kan leve lenge. Jeg vil ha en god helse! Siden man alltid har vært overvektig drømmer man selvfølgelig om en slank kropp, sprettrumpe osv. Men jeg vet at hvis jeg skal holde ut og nå dette må jeg ikke ta meg vann over hodet eller gi meg selv for høye mål over for kort tid..Da går man på den berømte "sprekken" - og så er man tilbake til start eller enda lenger unna drømmen. Mål er allikevel viktig og ikke minst utrolig motiverende å ha, men de må ha en realistisk frist! Og det burde også være rom for forandringer underveis. Jeg husker da jeg meldte meg inn i Vektklubb, og satt målvekta jeg ville oppnå. Jeg var helt overbevist om at da ville jeg være slank da! Kiloene forsvant, målvekta ble nådd og huden dinglet fortsatt. Noen ting tar lenger tid - og det er også en utfordring for mange å skulle takle! Derfor har jeg troa på at en kombinasjon av et sunt og balansert kosthold, en aktiv hverdag og riktig styrketrening er det som vil hjelpe meg til å stramme opp både her og der! 

Husk at en med noen ekstra kilo på kroppen kan ha en mye bedre helse enn en med slank kropp! 

Jeg har som sagt en kropp som  har tydelige spor etter en jojo-vekt og ikke minst en graviditet, og har hverken stram mage eller sprettrumpe. Husk at vi alle er forskjellige med forskjellig utgangspunkt! Noen er naturlige slanke og med høy forbrenning andre føler de legger på seg to kilo bare av å lukte på et kakestykke. Jeg er i den kategorien som må jobbe litt hardere, både pysisk og fysisk. Jeg er til tider en "følelses-spiser", og må f.eks også jobbe med småspisingen. "Den lille der merkes ikke". "Et par biter til betyr ingenting". Selv med en sunn livsstil betyr det ikke at man kan spise ubegrenset! Jeg må lære å kjenne på sult-følelsen, og ta litt mer kontroll over lyst-følelsen. Mengder er altså viktig - så igjen - alt er lov men med måte! 

Så.. Ikke heng ut noen for valgene de tar! Lavkarbo, Vektklubb, Fitnessutøvere osv. Fokuser på dine ønsker og mål. Ikke sammenlign eller døm. Fokuser på det positive andre oppnår og løft hverandre! Støtt hverandre. Push hverandre.

Bloggen min var opprinnelig noe jeg startet som et tidsfordriv etter brystoperasjonen jeg gikk gjennom i februar. Jeg hadde vel egentlig ikke et "tema", og det var nok en typisk hverdagsblogg. Bloggen kan kanskje for noen oppfattes som en supersunn blogg, som streber etter det perfekte. Men slik er det ikke, og slik vil jeg heller ikke at den skal være. Jeg er ingen ekspert på ernæring og ihvertfall ikke på styrketrening, men jeg ønsker å lære! Og jeg ønsker å dele min erfaringer og kunnskap med flere. Jeg vil gjerne dele oppturer og nedturer med dere. Spre bakeglede, tips, motivere og forhåpentligvis inspirere.

Jeg forstår at en blogg kan ha mye påvirkning, og at andre kan "se opp til" eller danne sin oppfatning av hvordan andre lever. Men husk at alt blir ikke delt - og at ingen har et perfekt liv! Derfor føltes det viktig å gi dere en forstålese over mange tanker jeg har. Og tro meg, dette var bare en brøkdel! Kato sier ofte at jeg har en tankefabrikk oppi toppen som aldri er stengt.

Jeg har en lidenskap for baking og mat. Jeg elsker å "leke" med maten og eksperimentere. Jeg vil vise at med små endringer kan dessert være en hverdagsting. Dermed blir det lettere å holde lørdagsgodt til nettopp lørdager! Balanse! Jeg vil dele enkle tips til middager som passer for mange livsstiler, selv de med hektisk småbarnsliv! Og kanskje vil jeg dele mer om meg selv. 

Bilder kan bringe tilbake minner, dårlige og gode! Jeg bruker de som motivasjon :)

    

Tusen takk igjen for så mange koselige kommentarer her på bloggen, Facebook og Instagram. Og ikke minst takk for gode tilbakemeldinger på oppskrifter som blir prøvd ut av så mange av dere med stor suksess! 

 

#kosthold #vektklubb #livsstil #vektnedgang #førogetter #slanking #suntkosthold #bakekona #slanking #livsstil #trening

 

37 kommentarer

projecthealthy

06.10.2013 kl.17:07

For ett fint og reflektert innlegg! :-) Du har endret mange vaner og det er så bra at du ønsker å dele din vei med oss :D Også må jeg jo selvfølgelig nevne at du virker like søt på både før og etter bildet :D

etsprekereliv

06.10.2013 kl.17:19

Virkelig inspirerende! Helt enig i ALT du skriver. Det er så viktig å fokusere på seg selv og ikke alle andre, sette seg mål og hele tiden jobbe for det man vil. Stå på videre!

Ida M.

06.10.2013 kl.17:32

Fantastisk bra innlegg som tar opp viktige tema i en hverdag med mye press fra mange kanter. Liker tankegangen!

vilblifrisk

06.10.2013 kl.18:16

Dette var et fantastisk godt innlegg! Du har god innsikt og ikke minst så har du erfaring med å "eksperimentere" litt med kosthold og se virkningen det har på kroppen og det mener jeg også må til for at man skal klare å ha full forståelse av mye innen kosthold/trening.

Også vil jeg si at jeg er heeelt enig i projecthealthy! Like søt på begge bilder :) OG DET MENER JEG!

Janne

06.10.2013 kl.18:56

Du inspirerer mange. Vit det. For en transformasjon du har vært igjennom.

06.10.2013 kl.19:46

Fantastisk:)

Michelle

06.10.2013 kl.20:02

Kjempe bra innlegg:) takk for at du deler tankene dine med oss. Du skal vite at du er en inspirasjon og jeg kjenner meg kjempe godt igjen i det du skriver. Takk for at du er du:)

ingrid

06.10.2013 kl.20:14

Enig med det i at man bør dømme andres livsstil mindre! Det er et ordtak som sier at den eneste gangen man er midt på veien er på vei fra den ene grøfta til den andre; og sånn er det nok lett for å bli med helse også. Enten gir man totalt blaffen, ellers blir man sykelig opptatt av å få "den perfekte kroppen". Men som du sier er det viktig å få en god balanse :)

matogtreningtidsklemme

06.10.2013 kl.21:14

Kjempegodt jobba med mat og trening. Tydelig du har hode på riktig plass også. Godt skrevet :)

MyVidaLoca

06.10.2013 kl.21:22

Oi, wow, for en forskjell!! Flink du har vært, gratulerer! Er litt i samme situasjon nå som du var før, kutte ned på sukker og kaker, men er ikke helt nazi, koser meg en dag i uka. (og litt innimellom også, men det er hemmlig ;) hihi..)

Husfruen

06.10.2013 kl.21:31

Dette var flott skrevet! Takk!! Du ser veldig bra ut :) Du motiverer! Ha en strålende søndag!

Tina

07.10.2013 kl.08:16

Helt fantastisk! Så flink du har vært og fremdeles er :)

momoiro-chan

07.10.2013 kl.12:55

Takk for at du deler din historie med oss! Det er fint å lese om hvordan din reise har vært når det kommer til kosthold og ernæring. Det er tydelig at du har lært mye, og du har jo virkelig oppnåd resultater, så det er åpenbart at du har gjort noe riktig! Du ser virkelig flott ut nå, og jeg kan tenke meg du føler deg mye bedre med deg selv! Håper du nå greier å finne en fin balanse som kan fungere i hverdagen, og samtidig gjør du blir sterkere og sunnere, og kan opprettholde en god helse :)

Stå på! Du har en fantastisk flott og inspirerende blogg som jeg besøker opptil flere ganger om dagen for å få tips og inspirasjon til middag/dessert. Flere av dine oppskrifter er bltit en gjenganger hos meg :)

Karen

07.10.2013 kl.19:53

Du høres akkurat ut som meg! Utrolig inspirerende å lese, og det gir en liten tankevekker, fordi ingen er perfekte og det å fokusere på egne mål er viktig! Noe jeg syns er vanskelig i og med at jeg alltid sammenlikner meg med andre! Men takk for motivasjon og gratulerer så utrolig stor framgang! Bra jobba :)

Stine

08.10.2013 kl.22:19

projecthealthy: Tusen takk, kjære deg :) Endret mange vaner ja, men har fortsatt mye å jobbe med både psykisk og fysisk! Spesielt når jeg møter motgang eller har en stresset hverdag. Men dette er tross alt en livsstilsendring :)

Stine

08.10.2013 kl.22:20

etsprekereliv: Tusen takk! :D Det er virkelig ikke alltid lett å fokusere på seg selv, men helsa er det viktigste og så tar jeg alt det andre som en bonus. En vakker dag skal rumpa mi være så spretten atte ;)

Stine

08.10.2013 kl.22:21

Ida M.: Tusen takk, Ida :) Ja, jeg har mange tanker om forventninger og press. Og jeg er absolutt en av de som må senke noen av de til meg selv. For mye press blir bare ødeleggende for en selv..

Stine

08.10.2013 kl.22:23

vilblifrisk: Dere er jo bare så gode begge to! :)
Jeg lærer og feiler hver eneste uke - men holder hodet høyt og humøret på topp! Livet er jo en berg og dalbane. Det var godt å dele mine tanker med flere. Så får jeg lære å senke mine altfor høye forventninger til meg selv, og slappe litt mer av!
Ha en strålende uke, kjære deg :)

Stine

08.10.2013 kl.22:25

Janne: Tusen takk, Janne. Jeg blir oppriktig glad og rørt over å høre det. Jeg har kjempet så hardt med vekten og selvtilliten i mange år, og har aldri følt meg så sterk psykisk og fysisk som nå :)

Stine

08.10.2013 kl.22:25

Anonym: Tusen takk :)

Stine

08.10.2013 kl.22:26

Michelle: Tusen takk, Michelle :) La oss inspirere hverandre :D

Stine

08.10.2013 kl.22:27

ingrid: Ja, og det er ikke alltid lett å finne denne balansen. Jeg må lære meg å takle oppturer og nedturer uten at det påvirker de gode tingene - som trening og sunt kosthold. Men jeg har aldri vært så sterk som nå - og har lavere skuldre til å få "drømmekroppen".

Stine

08.10.2013 kl.22:29

matogtreningtidsklemme: Tusen takk :) Jeg jobber fortsatt - og sånn vil/skal det være. Men livet skal også nytes! Så nå jakter jeg på den perfekte balansen, og nyter hver dag med mat, familieliv og trening :)

Stine

08.10.2013 kl.22:29

MyVidaLoca: Tusen takk :) Hehe, litt innimellom er også lov! Og så hjelper det jo med små hverdagsdesserter for å holde fingrene unna godisskålen! ;)

Stine

08.10.2013 kl.22:30

Husfruen: Tusen takk skal du ha :) Jeg jobber fortsatt med visse mål - men er godt på vei! :) Ha en flott uke! :)

Stine

08.10.2013 kl.22:32

Tina: Tusen takk, Tina :) Jeg er fornøyd med resultatet jeg er oppnådd, men jobber fortsatt med visse mål. En vakker dag ;) Ønsker deg en fortsatt strålende uke!

Stine

08.10.2013 kl.22:35

momoiro: Tusen takk! Jeg føler meg absolutt mye bedre med meg selv - både psykisk og fysisk! Men jeg har fortsatt en liten vei å gå. Men jeg vet helsa er veldig god nå, og det er det absolutt viktigste.
Det er veldig hyggelig og jeg setter enorm stor pris på å høre at oppskriftene faller i smak! Tusen takk :)

Stine

08.10.2013 kl.22:37

Karen: Det er jo naturlig at man sammenligner seg selv med andre. Sånn er jo dagens samfunn! Men det er viktig å se seg selv og sine mål også. Alle er forskjellige med ulike utgangspunkt- Noen forbrenner mer osv. Det er veldig hyggelig å høre at det ga en tankevekker og motivasjon! Det motiverer også meg enda mer :) Så takk!

slankmedmat

11.10.2013 kl.03:05

Kjempebra innlegg=) Synes du var fin på det første bildet også. Men bra jobba!

Alle må finne ut hva som funker for seg og velge å fokusere på seg selv istedet for alle andre ja, veldig bra sagt!

Håper det går bra med styrketreningen;) Ønsker deg en god helg=)

Cathrine Hegdahl

12.10.2013 kl.00:21

Elsker bloggen din, bildene er superfine og maten ser kjempe god ut! Fant den via Instagram, og er veldig glad for det. Stå på videre, du er kjempe fin og flink :-)

Stine

12.10.2013 kl.07:50

slankmedmat: Tusen takk! :) Nå er jeg i gang med styrketreningen igjen, og kjente jeg hadde savnet det! Goood helg :)

Lene T Boltland

14.12.2013 kl.13:20

Wow Stine! Dette var et fantastisk innlegg. Hadde ikke lest det før, men jeg ble jammen rørt til tåre. Du virker som et veldig godt menneske som har beina godt plantet på jorda, men vet hva du vil:-) ønsker deg alt godt i fremtiden og gleder meg til nye oppskrifter;-) klem

Stine

14.12.2013 kl.20:32

Lene T Boltland: Tusen takk, Lene :) Vi har alle oppturer og nedturer. Møter motgang osv. Men gi aldri opp! :)

charlottegilje

26.01.2014 kl.16:17

Utrolig bra jobba! Jeg er fast leser av bloggen din og elsker de gode oppskriftene dine :-) Jeg har også lagt ut et innlegg om min vektnedgang med før og etter bilder :-)

Trille

12.02.2014 kl.00:27

Først må jeg si at jeg synes du er flott på begge bildene. Du har et nydelig ansikt som lyser opp uansett kroppsfasong. Jeg satt og googlet sukkerfrie desserter og endte opp på bloggen din. Her var det mange gode oppskrifter, men det som toppet kransekaka var dette innlegget. Veldig ærlig, klokt og ikke fanatisk. Jeg har slitt med spiseforstyrrelser i mange år. Den siste tiden har jeg tenkt mye over hvor stygt jeg har behandlet kroppen min med sulting og enorme mengder fett og sukker. Spiser haugevis med brødskriver og tradisjonell norsk mat nå. For meg er det medisin, men savner noen sunne alternativer når søtsuget melder seg. Takk for at du blogger!

Gnierfru

22.03.2016 kl.18:52

Så flott innlegg, så artig med sukkerfrie oppskrifter. Skal følge bloggen din fremover, da jeg har en diabetiker i hus innimellom ( stesønnen min) og for en forskjell på før og etter. gratulerer med bedre livsstil :)

Stine

02.05.2016 kl.21:12

Gnier Fru: Tusen takk :) Håper det kommer flere nyttige oppskrifter fremover :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits