Havre"kjeks" med eplebiter!

Torsdag - og snart helg! 

Jeg har fri fra jobb i morgen, så for meg er det faktisk ikke mange timene til helg! 

Dere er vel ikke lei oppskrifter med havregryn?

Metter godt - perfekt til frokost som til kvelds - og det finnes glutenfrie varianter for dere som trenger det!

Jeg har flere andre opskrifter og tips på vei også - både middager og desserter! Sånn at det er sagt ;)

Men se på disse godsakene da! 

Dette er rett og slett en forenklet utgave av "eplekaka" - altså havregrøtkake. Halve steketiden - og krever ingen bakeform!  

Oppskrift på 6 havre"kjeks":

  • 50 gram havremel - jeg maler havremel selv av havregryn
  • 10 gram proteinpulver - gjerne med vaniljesmak
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • Kanel - jeg brukte ca 1/2 ts
  • 1 eggehvite
  • 1/2 dl melk/vann eller 2 ss mager kesam/gresk yoghurt naturell
  • Eple

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett så eggehviten og melk - eller det du måtte foretrekke. Rør godt sammen. Skjær et halvt eple i små terninger. 

1 ss røre per kjeks legges på et bakepapir. Jeg fikk 6 "kjeks". Strø over epleterningene, litt ekstra kanel og sukrin gold.

Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

Jeg kaller de "kjeks" siden de ikke er like crispy som vanlige kjeks. Juster steketiden etter hvordan du liker de! 

Kaloriinnholdet kommer an på hva du velger av ingredienser. Men ca 45-50 kalorier per stykk :)

Et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje fungerer perfekt som dip! 

Disse er selvfølgelig veldig gode nystekte, men kan også nytes kalde! 

Hvis du ikke bruker proteinpulver kan du erstatte det med litt mel og gjerne da litt mer søtning og f.eks vaniljepulver.

Perfekt matpakkefyll vil jeg også si at disse er ;) 

Klare for helg? ;)

 

 #sukkerfri #sukringold #havremel #havregryn #trening #kosthold #frokost #oppskrift #funksjonellmat #vektklubb #bakekona #proteinpulver 

Stikkord:

24 kommentarer

Sara Tangstrøm

10.10.2013 kl.10:39

det så utrolig deilig ut :)

Veronika

10.10.2013 kl.12:55

Åh, disse skal lages :) Takk for enda en spennende oppskrift!

Går det an å bruke annen væske enn eggehvitte? :)

amandajennymaria

10.10.2013 kl.16:03

Dom såg goda ut och bra att det finns glutenfria varianter! :D

^Heidi Kristine

10.10.2013 kl.17:27

Så stilig! Jeg liker at du bruker de samme ingrediensene i mange av oppskriftene dine, og lager så mye forskjellig av det. :) Disse må jeg prøve!

matogtreningtidsklemme

10.10.2013 kl.17:51

Godt jeg kjøpte bakepapir i dag. Skal teste dette nå :)
Selfølgelig er ikkje vi lei havregryns-oppskrifter :) det er jo en super karbohydratkilde, og kan brukes til så mangt! No som eg har fått meg steikeovn skal eg summe meg til å prøve ut havregrøt-kaken, den gleder eg meg til :-) sjokoladevariant selfølgelig, hihi!

Tonje

10.10.2013 kl.19:21

Tenkte å tipse deg om at den nye quest-baren er tatt inn hos Iherb!! :D

Karoline

10.10.2013 kl.20:15

Hei :-) rart spørsmål kanskje, men la oss kalle meg for en uerfaren husmor: korleis maler man havregryn til mel? :-)

Stine

10.10.2013 kl.20:20

Sara Tangstrøm: Ja, de er veldig gode :)

Stine

10.10.2013 kl.20:22

Veronika: Bare hyggelig :) Eggehviten er det som hjelper alt til å stivne og binde det sammen. Da må du i så fall prøve med en veldig tykk røre :)

Stine

10.10.2013 kl.20:22

amandajennymaria: Ja, utvalget begynner å bli veldig bra for alle mulig kosthold!

Stine

10.10.2013 kl.20:23

^Heidi Kristine: Så bra å høre! Jeg liker at man ikke MÅ ha skapet fullt av alt mulig forskjellig, men med små endringer har man plutselig laget noe litt annet! Variasjon gjør jo at man ikke går lei! Og slike godsaker er jo en veldig god start eller avslutning på dagen ;)

Stine

10.10.2013 kl.20:23

matogtreningtidsklemme: Takk! Det må jeg huske å kjøpe i morgen :P

Stine

10.10.2013 kl.20:24

Linda Marie Stuhaug: Sjoooko!! Håper den faller i smak! I'm in love ;)

Stine

10.10.2013 kl.20:24

Tonje: Tusen tusen takk!! :D Nå gjorde du meg fattigere ;)

Stine

10.10.2013 kl.20:25

Karoline: Hei! Neida. Jeg bare heller en pose havregryn oppi blenderen og kjører på full guffe i et par minutter :) Eller så selger de havremel på butikken. Står sammen med tørrvarer :)

camilla

11.10.2013 kl.17:36

bakte disse som kveldsmat i går! heelt nydelige :) tenkte å slenge sammen samme røre til kvelds i dag, men heller lage det som grøt! røøren var så god at den måå lages på flere vis! :) ha en fin helg

Stine

12.10.2013 kl.07:51

camilla: Haha - akkurat som meg! Jeg er så svak for røra ;)

Karoline

19.10.2013 kl.12:30

Hvis man ikke er interessert i å bruke proteinpulver, kan man bare droppe det fra oppskriften da? Har du evetuelt noen erstattere for proteinpulveret?

Karoline :)

Stine

19.10.2013 kl.13:13

Karoline: Hei Karoline! Det er absolutt ikke et "must" å bruke proteinpulver. Du kan bare erstatte det med en meltype eller mer havregryn. Da kan det være lurt å øke litt på søtningen. Jeg bruker proteinpulver både for å gjøre baksten mer proteinrik, men også for litt mer smak. Men som sagt er det ikke noe problem å f.eks erstatte det med noe så enkelt som vanlig hvetemel eller fullkornsmel :)

Karoline

19.10.2013 kl.19:44

Så bra! Takk for svar :)

Ser nå at du har skrevet om akkurat det jeg spurte om nederst i dette innlegget, uten at jeg har fått det med meg, hehe :)

Stine

20.10.2013 kl.22:25

Karoline: Hehe - bedre å spørre en gang for mye ;)

Tonje

27.11.2013 kl.20:17

Disse var utrolig gode! Hadde noen epler jeg måtte bli kvitt, så oppskriften passet perfekt. Yummi!! :D

Stine

27.11.2013 kl.20:28

Tonje: Hehe - godt å kvitte seg med noen epler på en søt måte ;)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits