Havre"kjeks" med eplebiter!

Torsdag - og snart helg!

Jeg har fri fra jobb i morgen, s for meg er det faktisk ikke mange timene til helg!

Dere er vel ikke lei oppskrifter med havregryn?

Metter godt - perfekt til frokost som til kvelds - og det finnes glutenfrie varianter for dere som trenger det!

Jeg har flere andre opskrifter og tips p vei ogs - bde middager og desserter! Snn at det er sagt ;)

Men se p disse godsakene da!

Dette er rett og slett en forenklet utgave av "eplekaka" - alts havregrtkake. Halve steketiden - og krever ingen bakeform!

Oppskrift p 6 havre"kjeks":

  • 50 gram havremel - jeg maler havremel selv av havregryn
  • 10 gram proteinpulver - gjerne med vaniljesmak
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • Kanel - jeg brukte ca 1/2 ts
  • 1 eggehvite
  • 1/2 dl melk/vann eller 2 ss mager kesam/gresk yoghurt naturell
  • Eple

Sett stekeovnen p 175 grader. Bland sammen alle de trre ingrediensene. Tilsett s eggehviten og melk - eller det du mtte foretrekke. Rr godt sammen. Skjr et halvt eple i sm terninger.

1 ss rre per kjeks legges p et bakepapir. Jeg fikk 6 "kjeks". Str over epleterningene, litt ekstra kanel og sukrin gold.

Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

Jeg kaller de "kjeks" siden de ikke er like crispy som vanlige kjeks. Juster steketiden etter hvordan du liker de!

Kaloriinnholdet kommer an p hva du velger av ingredienser. Men ca 45-50 kalorier per stykk :)

Et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje fungerer perfekt som dip!

Disse er selvflgelig veldig gode nystekte, men kan ogs nytes kalde!

Hvis du ikke bruker proteinpulver kan du erstatte det med litt mel og gjerne da litt mer stning og f.eks vaniljepulver.

Perfekt matpakkefyll vil jeg ogs si at disse er ;)

Klare for helg? ;)

#sukkerfri #sukringold #havremel #havregryn #trening #kosthold #frokost #oppskrift #funksjonellmat #vektklubb #bakekona #proteinpulver

Stikkord:

24 kommentarer

Sara Tangstrm

10.10.2013 kl.10:39

det s utrolig deilig ut :)

Veronika

10.10.2013 kl.12:55

h, disse skal lages :) Takk for enda en spennende oppskrift!

Gr det an bruke annen vske enn eggehvitte? :)

amandajennymaria

10.10.2013 kl.16:03

Dom sg goda ut och bra att det finns glutenfria varianter! :D

^Heidi Kristine

10.10.2013 kl.17:27

S stilig! Jeg liker at du bruker de samme ingrediensene i mange av oppskriftene dine, og lager s mye forskjellig av det. :) Disse m jeg prve!

matogtreningtidsklemme

10.10.2013 kl.17:51

Godt jeg kjpte bakepapir i dag. Skal teste dette n :)
Selflgelig er ikkje vi lei havregryns-oppskrifter :) det er jo en super karbohydratkilde, og kan brukes til s mangt! No som eg har ftt meg steikeovn skal eg summe meg til prve ut havregrt-kaken, den gleder eg meg til :-) sjokoladevariant selflgelig, hihi!

Tonje

10.10.2013 kl.19:21

Tenkte tipse deg om at den nye quest-baren er tatt inn hos Iherb!! :D

Karoline

10.10.2013 kl.20:15

Hei :-) rart sprsml kanskje, men la oss kalle meg for en uerfaren husmor: korleis maler man havregryn til mel? :-)

Stine

10.10.2013 kl.20:20

Sara Tangstrm: Ja, de er veldig gode :)

Stine

10.10.2013 kl.20:22

Veronika: Bare hyggelig :) Eggehviten er det som hjelper alt til stivne og binde det sammen. Da m du i s fall prve med en veldig tykk rre :)

Stine

10.10.2013 kl.20:22

amandajennymaria: Ja, utvalget begynner bli veldig bra for alle mulig kosthold!

Stine

10.10.2013 kl.20:23

^Heidi Kristine: S bra hre! Jeg liker at man ikke M ha skapet fullt av alt mulig forskjellig, men med sm endringer har man plutselig laget noe litt annet! Variasjon gjr jo at man ikke gr lei! Og slike godsaker er jo en veldig god start eller avslutning p dagen ;)

Stine

10.10.2013 kl.20:23

matogtreningtidsklemme: Takk! Det m jeg huske kjpe i morgen :P

Stine

10.10.2013 kl.20:24

Linda Marie Stuhaug: Sjoooko!! Hper den faller i smak! I'm in love ;)

Stine

10.10.2013 kl.20:24

Tonje: Tusen tusen takk!! :D N gjorde du meg fattigere ;)

Stine

10.10.2013 kl.20:25

Karoline: Hei! Neida. Jeg bare heller en pose havregryn oppi blenderen og kjrer p full guffe i et par minutter :) Eller s selger de havremel p butikken. Str sammen med trrvarer :)

camilla

11.10.2013 kl.17:36

bakte disse som kveldsmat i gr! heelt nydelige :) tenkte slenge sammen samme rre til kvelds i dag, men heller lage det som grt! rren var s god at den m lages p flere vis! :) ha en fin helg

Stine

12.10.2013 kl.07:51

camilla: Haha - akkurat som meg! Jeg er s svak for rra ;)

Karoline

19.10.2013 kl.12:30

Hvis man ikke er interessert i bruke proteinpulver, kan man bare droppe det fra oppskriften da? Har du evetuelt noen erstattere for proteinpulveret?

Karoline :)

Stine

19.10.2013 kl.13:13

Karoline: Hei Karoline! Det er absolutt ikke et "must" bruke proteinpulver. Du kan bare erstatte det med en meltype eller mer havregryn. Da kan det vre lurt ke litt p stningen. Jeg bruker proteinpulver bde for gjre baksten mer proteinrik, men ogs for litt mer smak. Men som sagt er det ikke noe problem f.eks erstatte det med noe s enkelt som vanlig hvetemel eller fullkornsmel :)

Karoline

19.10.2013 kl.19:44

S bra! Takk for svar :)

Ser n at du har skrevet om akkurat det jeg spurte om nederst i dette innlegget, uten at jeg har ftt det med meg, hehe :)

Stine

20.10.2013 kl.22:25

Karoline: Hehe - bedre sprre en gang for mye ;)

Tonje

27.11.2013 kl.20:17

Disse var utrolig gode! Hadde noen epler jeg mtte bli kvitt, s oppskriften passet perfekt. Yummi!! :D

Stine

27.11.2013 kl.20:28

Tonje: Hehe - godt kvitte seg med noen epler p en st mte ;)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits