Ovnsbakt epleform og kylling med mozzarella og tomat

Hvor blir tiden av? Vips - så var denne helgen snart over. 

I helgen har jeg bodd på kjøkkenet, så derfor har det vært lite tid til praktisk arbeid med innlegg og kommentarer. Et spennende prosjekt måtte prioriteres, og resultatet blir veldig bra! 

Om to uker tennes det første lyset på adventsstaken, og julekosen starter for fullt. Da blir hjemmet vårt totalt forandret, og nisseluen blir hverdagsplagg ;) Rødt, hvitt, lys, overalt og lukten av julebakst.

Om det blir snø i desember er en annen sak! Her jeg bor er det ingen tegn til snø enda, og dermed synes jeg det ser litt ekstra mørkt og trist ute. Da er det godt å finne kosekroken i sofaen, en film og noe vamt å kose seg med.

En deilig form med varme epler kanskje?

Oppskrift:

  • 1 eple
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ts yacon sirup - eller det du måtte ha
  • En dæsj kanel
  • 20 gram havregryn
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ts yacon sirup - eller det du måtte ha
  • 1 ss fruktmos/ lett syltetøy med eple
  • Litt kanel og kardemomme

Sett stekeovnen på 190 grader. Skjær et eple i biter og putt det oppi en skål. Tilsett sukrin gold, sirup og kanel. Bland godt og hell det over i en ildfastform. I den samme skålen som du brukte til eplene tilsetter du havregryn, sukrin gold, sirup, fruktmos, kanel og kardemomme. Havregrynblandingen smuldres over eplet.

Bakes midt i ovnen i ca 20 minutter. 

I bunnen blir det en deilig søt "karamellsaus". 

Enten kan du spise rett fra formen.

Eller legge det over på fat, og da er dette en fin kveldskos for to :)

Litt Yoplait dobbel 0 % vanilje ved siden av, og litt mer sukrin gold på toppen.

Høstdessert en kjølig novemberkveld ;)

En enkel middag jeg har hatt et par ganger den uken her er denne:

Kyllingfilét stekt med litt forskjellige krydder. Tomat, rødløk og mozzarella skjært i skiver. Toppet med maldonsalt, pepper og basilikum. Og salat ved siden av.

Desserten gir meg høstfølelse - middagen gir en liten smak av sommer. 

iHerb-innlegget kommer enten i kveld eller innen et par dager. Jeg har en del "jobb" som må prioriteres først i kveld. Og ukens siste treningsøkt! 

Det nye styrkeprogrammet jeg har begynt på kjennes virkelig. En ny øvelse jeg aldri har tatt før er bulgarsk utfall. Jeg har lyst å skrive at jeg ikke liker den, men det er på en måte ikke sant. Jeg liker den ikke der og da, for det brenner og svir godt i musklene! Men jeg vet jo at det nettopp er det det skal gjøre når man trener styrke, og at det trengs for å få de resultatene jeg vil ha.

Ikke vær redd for å styrkerommet, som jeg var, og kom deg ut av komfortsonen!

Jeg følger for øyeblikket RYP sitt treningsprogrammet. Med et slik programmet får du pushet deg litt ekstra, og føler deg kanskje mer forpliktet til å gjennomføre treningsøktene. Treningen uten "mål og mening" er det kanskje lettere å sluntre unna? I tillegg får jeg fram konkurransemenneske i meg, noe som gjør det enda morsommere. Men.. Det er meg selv jeg konkurrerer mot. Jeg vil vise meg selv at jeg kan - jeg kan løfte mer - jeg kan bli sterkere - jeg kan gjennomføre målene jeg har satt meg.

Fokuser på hva du ønsker og hva som skal være dine mål. Alle har ulike utgangspunkt og må bruke forskjellig tid og mengder på å nå sine mål. 

Håper dere har hatt en fin helg, og er klare for en ny uke! 

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag #eple #iherb #havregryn #fiberrik #bakekona #høstkos #middag #kylling #mozzarella #salat

9 kommentarer

Nina Linea Arijana

17.11.2013 kl.15:22

ååh så utrolig godt det ser ut!

Stine

17.11.2013 kl.15:38

Nina Linea: Mm - viktig å kose seg ;)

Ida

17.11.2013 kl.15:43

Åhh, deilig epleform! den skal lagast :)

Kristiane

17.11.2013 kl.17:28

Alt som innbefatter epler, kanel og oppvarming blir alltid bra :)

matogtreningtidsklemme

17.11.2013 kl.19:33

Mmmm... Nam nam :)

veientilnylivsstil

17.11.2013 kl.19:42

Styrketrening er kjempegøy når man kommer i gang:) Jeg kjøpte meg treningsdagbok og fører opp øvelse, antall rep og vekt hver gang jeg trener. Sånn ser jeg at jeg har fremgang.. Og det er morsomt å kunne følge med at man øker på øvelsene.

Stine

21.11.2013 kl.22:46

Ida: Deilig og enkel! Og søt ;)

Stine

21.11.2013 kl.22:47

Kristiane: Nydelig! Perfekt på kjølige høstkvelder :)

Stine

21.11.2013 kl.22:48

veientilnylivsstil: Så lurt! En treningsdagbok hadde vært morsomt. Får jeg glemmer jo hva jeg løftet for mange mange uker siden!

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits