hits

Sukkerfrie havrekuler - nå er julekosen i gang!

Eller sjokoladekuler! 

Er det ikke litt sånn med mange oppskrifter? At de har flere navn. Og mange ganger ligner de ikke i det hele tatt! 

Ihvertfall.. Disse vet jeg mange liker veldig godt, og er mildt sagt populære her også ;)

Nå som det er både 1. desember og 1. advent er det på tide med julekos! 

Selv om enkelte oppskrifter også er gode året rundt! For oss som liker søtsaker ;)

Så la oss starte med en veldig enkel oppskrift :)

Oppskrift - ca 16 stykker:

  • 70 gram havregryn - tilsvarer ca 1,5 dl
  • 50 gram sukrin gold - evt sukrin
  • 10 gram kakao**
  • 40 gram lett margarin - eller vanlig margarin
  • 1 ss sterk kaffe

Blant sammen de tørre ingrediensene. Smelt smøret, og tilsett kaffen i smøret. Hvis du ikke har ferdiglaget kaffe kan du blande 1 ts kaffepulver og 1 ss vann sammen med smøret. Bland alle ingrediensene godt sammen, og sett i kjøleskapet en halv time-time. Form kuler av havregrynmassen, og bruk litt vann når du skal rulle hvis det trengs.

**Bytt ut kakao med eller tilføy proteinpulver med sjokoladesmak for protein-havrekuler. Siden proteinpulver ofte suger til seg litt mer av væsken må du nok tilsett litt mer vann slik at deigen holder seg sammen.

Jeg synes de er veldig gode uten noe som helst.

Men å rulle de i kakao er også veldig godt! Litt sånn trøffel-aktig.

Og selvfølgelig klassikeren da - rullet i kokos.

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.



Med lettmargarin blir det ca 28 kalorier per fiberrike kule! 

Nå er det julefavoritter hos Klem FM og pynting som står på programmet. 

I dag gleder jeg meg faktisk til det blir mørkt ute. Da kan jeg tenne lys overalt, stjerna i vinduet og virkelig kjenne på julestemningen i huset! Og så skal jeg kose meg med noen av sjakkrutene jeg bakte i går og en deilig kopp te. Det blir søndagskosen sin det ;) 

Håper dere har hatt en fin helg, og så ønsker jeg dere en fortsatt god søndag :)

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag #oppskrift #julebakst #vektklubb #jul #havregryn #havrekuler #fiberrik #bakekona

25 kommentarer

Camilla

01.12.2013 kl.15:50

Jeg lagde faktisk nærmest helt identiske kuler tidligere i dag! Og da tenkte jeg faktisk på deg, følte meg nemlig som en liten bakekone selv, hehe. De ble dessverre ikke like fine som dine, da jeg hverken tenkte på å rulle dem i koks eller kako, det skal jeg huske til neste gang! Men gode ble de likevel:) Tenk at det allerede er første desember i dag, nå flyr tiden frem til jul :D Ha en strålende første adventssøndag, flinke bake(mester)kone!

vilblifrisk

01.12.2013 kl.16:01

Nammi! Dette VET jeg smaker godt, for jeg laget disse i fjor. Mest sannsynlig blir det havrekuler i år og =D Ha en fortsatt fin søndag videre :)

maren sørum

01.12.2013 kl.16:34

å :) det så godt ut! er det mulig å bytte ut smør med kesam?

♚ TCSJ

01.12.2013 kl.17:30

Dette må prøves ut, så utrolig godt ut!

Kokohjørnet

01.12.2013 kl.22:38

Må bare si at jeg syns du har laget en utrolig bra blogg.. fant deg første gang på instagram da jeg tilfeldigvis så en kake som jeg syns så utrolig god ut.. og da så jeg alle de andre bildene du hadde lagt ut ....... --- mmmm .... jeg har anbefalt deg til mange bekjente og det med god grunn :D

Et sprekere liv

02.12.2013 kl.09:58

Jeg skal virkelig begynne julebaksten etter eksamen på fredag....og kanskje litt før så jeg har til lesinga :p De kulene så kjempegode ut :)

Stine

02.12.2013 kl.20:58

Camilla: Så hyggelig å bli tent på ;) Smaken er det viktigste! Du får dele hvis du lager en god oppskrift jeg burde prøve :)

Stine

02.12.2013 kl.20:59

vilblifrisk: Og du da.. Jeg siklet jo ikke over karamellene dine! Mmm.. Flink er du! :)

Stine

02.12.2013 kl.20:59

maren sørum: Nja.. Det vet jeg dessverre ikke. Vil ikke tro det.

Stine

02.12.2013 kl.20:59

TCSJ: Ja, en klassiker i dette huset :)

Stine

02.12.2013 kl.21:00

Kokohjørnet: Så hyggelig da! :) Jeg liker godsaker ;) Håper du finner noe oppskrifter som frister :)

Stine

02.12.2013 kl.21:00

Et sprekere liv: Ja, du må da ha noe å kose deg med til lesinga! ;)

Aina

02.12.2013 kl.21:20

Nå har jeg også prøvd disse, og de ble sååå gode!

Tilsatte et egg i oppskriften også og rullet de i kakao, nam nam!

Takk for oppskrift :)

Stine

02.12.2013 kl.21:26

Aina: Så bra! :) Tror jeg må lage en porsjon til her :)

Sara

03.12.2013 kl.19:31

Hei!

Hvorfor bruker du usunn margarin i kulene? Ville heller brukt kokosfett -god smak og supersunt fett:)

Stine

03.12.2013 kl.21:40

Sara: Bruk det du har og foretrekker :)

Sara

04.12.2013 kl.20:21

Hei Stine,

du, sorry at min forrige melding virket så ovenpå, det liker jeg ikke! Enig i det å bruke det man har og foretrekker. Mitt poeng var vel mer at vi har ulikt syn på hvordan oppnå god helse. Jeg foretrekker naturlige ingredienser og teller ikke en eneste kalori, og er overbevist at det gir slanke og sterke kropper på naturlig måte, samtidig som det gir masse gode næringsstoffer. Eksempelvis gir ikke margarin noe som helst bra til kroppen, mens ekte smør gir gode fettsyrer i tillegg til fettløselige vitaminer. Dessuten er det slik at en kalori ikke er en kalori. Ulike kalorier har ulik effekt på kroppen, feks sukkerkalori og fettkalori. Det nevner ikke ulike vektklubb i det hele tatt, noe jeg synes er skikkelig trist, fordi jeg tror mange ville fått bedre psykisk helse og kommet raskere til målet med å endre hva de spiser i stedet for å telle kalorier.

Puh, langt svar tilbake! Eksempler på damer som er slanke og sterke og sunne uten å telle en eneste kalori og som spiser naturlig mat er melissaspania.no, ingerindubai.no, min egen blogg paleoliv.no og paleomat.com.

Og tilslutt må jeg gi deg kred for jobben du har gjort! Det er imponerende. Pluss kult at du liker fivefingers. Er fan sjæl.

Hilsen monologsara

Stine

04.12.2013 kl.20:41

Sara: Hei Sara! Ikke føl det. Jeg forstår veldig godt hva du mener, og selv prøver jeg å senke skuldrene rundt dette. Jeg har lært utrolig mye de siste årene, og oppdager fortsatt matvarer og ingredienser - oppskrifter, fremgangsmåter osv. Å slappe av i forhold til både kalorier og vekta er noe som jeg tenker mye på. Jeg får stadig spørsmål om jeg kan legge ut kaloriinnhold under hvert innlegg, og dette ønsker jeg ikke. For de jeg selv ikke ønsker og heller ikke vil at fokus personlig og her på bloggen skal være så stort på det. Takk for innspill! Jeg setter pris på det :)

07.11.2015 kl.13:36

Morsomt! Bursdagen min er i 1. desember. :-)

Skal lage disse. Ser kjempegode ut!!

Kristina

11.12.2015 kl.19:46

Hvordan smør bruker du?

Stine

28.12.2015 kl.21:08

Kristina: Jeg har brukt brelett - men du kan også brukt vanlig meieri

Tone

27.03.2016 kl.16:07

Kan smøret erstattes med noe annet?

Stine

02.04.2016 kl.12:47

Tone: Jeg har ikke prøvd med noe annet selv, men kanskje f.eks kokosolje :)

Vilde

16.01.2018 kl.23:34

Hei! Vet det er lenge siden du la ut dette men har et spørsmål: min «deig??» ble litt lite sammenhengende om man kan kalle det det, så lurte på om du hadde noen tips til hva man kan putte oppi/ ha mer av for å få den til å henge sammen? Veldig god oppskrift da!!:)

Stine

22.01.2018 kl.10:45

Vilde: Du kan bare prøve å tilsette litt mer vann, så den klistrer seg mer sammen :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com