Sukkerfri marsipan med eller uten sjokoladetrekk

Marsipan - det er et must for mange i desember. Og hvert r kommenterer mange av oss at "hjelpes, i r kom julemarsipanen tidlig i butikken!"

Jeg har egentlig ikke marsipan som favoritt-godisen i godteposen. Men disse er gode! Og utrolig enkle lage.

Jeg vil si at de er "umulig gjre feil"-enkle.

Aller best synes jeg de er med sjokolade rundt ;)

La oss g rett p oppskriften!

Oppskrift p ca 20 stykker:

Bland sammen alle de trre ingrediensene og tilsett s eggehvitene. Kna deigen godt sammen.

Pakk deigen inn i plast, og la den gjerne hvile et par timer i kjleskapet. Og ogs fint natten over.

Synes du den er litt klissete nr du skal trille den ut strr du bare litt sukrin melis p benken.

S er det bare forme de til kuler eller i den formen du mtte nske.

Du kan ogs dytte kulene ned i konfektformer av silikon. Etter du har dyttet de ned i formene er det greit sette de litt tilbake i kjleskapet for du tar dem ut.

Disse er veldig gode uten sjokolade!

Og gir da ca 17 kalorier per stykk.

En ting kan jeg lett innrmme - jeg er elendig p dyppe konfekt o.l i sjokolade!

Der mangler jeg tlmodighet.

S dette er vel det mest "avanserte" med denne oppskriften ;)



Men gjr de s utrolig gode!

Smelt sukkerfri sjokolade over et vannbad eller i mikroen, og dypp kulene oppi.

La sjokoladen f stivne i romtemperatur fr du setter dem i kjleskapet.

S saftige og sukkerfrie!

Og nesten under kategorien sunne!

Jeg har lest s mange ganger at en bit mrk sjokolade om dagen er bra for kroppen - s da kjrer vi p kaller de sunne ;)

Hvis du som meg synes det er litt styr med dyppe i sjokolade! Fortvil ikke. Putt nsket antall ruter med sjokolade i en liten plastpose. Legg posen i varmt vann, og la den ligge der til sjokolade har smeltet.

Klipp et hull p tuppen. Og s er det bare lage mnster p toppen! ;)

Et hjerte til min kjre ;)

Jeg har forresten lagt til en ny mappe p Pinterest n - en egen for julebakst og andre stsaker som hrer til i julen. S for hver gang jeg legger uten noe her, kommer jeg til "pinne" innlegget der ogs. Lett og oversiktelig for dere, og meg selv, finne oppskriftene igjen!

Minner samtidig ogs om Facebook-siden. Alle innlegg blir lagt ut der ogs, s er det lett flge med nr det skjer noe nytt her p bloggen :)

Ha en fortsatt fin kveld! :)

#oppskrift #julebakst #marsipan #sukkerfri #sjokolade #mandelmel #sukrinmelis #funksjonellmat #jatildesserthverdag #bakekona

23 kommentarer

jizo

07.12.2013 kl.21:11

wow, s fint det ble!

og s godt det s ut:)

Isabelle

08.12.2013 kl.18:46

Hei:)

Jeg bare lurer p om man m ha sukrin gold? Jeg har alt annet, men mangler det, og hadde tenkt smelle sammen dette ikveld. :)

Du er ddsflink!

Cecilie

09.12.2013 kl.17:49

Hei!

Prvde meg p denne oppskriften n, og den ble s utrolig klissete, og det ser ut som om jeg har ftt mye mindre deig enn deg? Pakket den inn uansett, s fr vi se hvordan den blir nr den ligger en stund. Jeg har brukt mandelmel fra iherb, ikke det fra funksjonellmat :)

Stine

09.12.2013 kl.22:04

jizo: Mm - best med masse sjokolade. Hehe ;)

Stine

09.12.2013 kl.22:07

Isabelle: Hei! Beklager sent svar. Sukrin gold er absolutt ikke et must. Opprinnelig brukte jeg ikke det, men jeg liker veldig godt smaken det gir :) S har du ikke - s bruker du bare litt mer sukrin melis!

Stine

09.12.2013 kl.22:12

Cecilie: Mandelmelet er iHerb har jeg ikke prvd selv, s jeg vet ikke hvordan det er i forhold til suge til seg vske. Du fr justere med litt mer mel eller melis :)

siljepia

13.12.2013 kl.15:25

Har nettopp satt deig til dette og skal bake n i skrivende stund. Hvor er det best oppbevare disse ? :)

Stine

13.12.2013 kl.23:56

siljepia: I kjleskapet :) Gikk det bra?

siljepia

14.12.2013 kl.02:06

okei :) ja det gikk bra :)

Heidi Numme

20.02.2014 kl.21:04

Min heltinne...etter ha "sliti vettet av meg" med ta av 70 kg..er du et funn for en eks-sjokoholiker, som med dine oppskrifter fortsatt fler at livet er verdt leve ;) Tusen takk!!

Stine

25.02.2014 kl.21:15

Heidi Numme: gud, s flink du har vrt! Hurra for deg :) Og lykke til videre :) Tusen takk til deg ogs :)

hege j

18.04.2014 kl.10:04

Hei :)

Lagde en runde med marsipankuler igr! Det var jo ganske s enkelt! Men syns ikke de smakte noe srlig og deigen ble litt kornete. Jeg tok oppi litt ekstra mandelmel fordi deigen ble s veldig blt, men kanskje jeg skal ta mindre eggehvite oppi neste gang og kanskje litt mer sukrin gold for mer smak?

Stine

13.05.2014 kl.20:12

hege j: Smaken blir enda bedre med vanlig mandelmel, og ikke den fettreduserte. Litt mer sukrin gold og mindre sukrin melis gjr nok ogs susen :)

Marie Roald

01.10.2014 kl.23:37

Det bildet hvor alle de sjokoladetrukkede kulene er dandert opp hverandre er s innmari lekkert! Mtte bare Pinne det! Og s fikk jeg en skikkelig god id til Halloween!

Stine

07.10.2014 kl.21:37

Marie Roald: Oo! Spennende ;) Dukker vel opp p insta etterhvert..? ;)

05.11.2014 kl.19:39

Hei! Tenkte lage disse i julegave og lurer p hvor lang holdbarhet de har? :)

Stine

08.11.2014 kl.13:42

Anonym: Det vet jeg dessverre ikke. Jeg vil ihvertfall anbefale oppbevare de i kjleskapet :)

Eva

06.12.2014 kl.22:14

Hei, fr ikke tak i mandelmel her jeg bor, kan man male mandlene selv?

Stine

07.12.2014 kl.20:03

Eva: Det kan du nok fint, men de blir nok litt grovere i konsistensen :)

Linn

20.12.2014 kl.19:43

Hei, lurer p om det gr an lage disse med vanlig sukrin sukker istedenfor melis....? Og hva blir i s fall forskjellen. Hadde lyst lage disse, men var tom for sukrin melis...;)

Stine

07.01.2015 kl.18:17

Linn: Sukrin blir mer kornete i konsistens, s jeg foretrekker helt klart sukrin melis :)

Anniken

17.03.2015 kl.19:54

Leste denne oppskriften, og gikk rett p nett for bestille det jeg trengte. Fikk pakken i dag, og gjett hva jeg har laget allerede?

Synes de ble fantastiske, men jeg hadde noen drper med mandeldrper i, da jeg er veldig glad i mandelsmaken. Mums!!

Halverte oppskriften da, slik at jeg ikke skulle spise meg ihjel p disse! ;)

Blir lage disse til pske! :D (gleder meg allerede!)

Stine

28.03.2015 kl.19:34

Anniken: S herlig! Jeg synes ogs det er godt blandet inn kakao for en sjokoladeversjon, og evt noen drper appelsinjuice :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits