hits

Knasende sprø krumkaker uten sukker!

Krumkaker er en klassiker til kaffekosen for mange - og egentlig året rundt. 

Jeg husker jeg måtte forhandle meg frem til å få kjøpe et krumkakejern i fjor. "Hvis vi kjøper det, så skal du få kjøpe det verktøyet" - eller noe i den duren ;) 

Så i helgen tørket jeg støv av krumkakejernet, siden det ikke har blitt brukt siden i fjor, og stekte en runde med krumkaker.

Hvilken form liker du best på krumkakene?

Oppskrift:

  • 2 egg
  • 150 gram sukrin**
  • 150 gram smeltet smør - lett eller vanlig. Jeg brukte lett margarin.
  • 100 gram hvetemel
  • 50 gram potetmel
  • 1/3-1/2 ts kardemomme
  • 2 ss kaldt vann

**Du kan erstatte noe av sukrin med sukrin gold for en rundere smak.

Visp egg og sukrin til eggedosis, altså en luftigere og lysere blanding. Rør inn avkjølt smeltet smør. Tilsett alt det tørre, og rør godt sammen. Rør så inn det kalde vannet. 1 ss per egg. Sett røra i kjøleskapet, og la den svelle en god stund, min 1 time.

Varm opp krumkakejernet, og legg en spiseskje røre i midten

Stekes til de er gyldne.

Her kan det ikke gjøres mye annen husarbeid samtidig, for dette går unna!

Har du en krumkakepinne kan du forme de til et kremmerhus.

Et annet alternativ er å avkjøle de uten å gjøre noe som helst, eller dele de i to. Noen knuser de jo bare med en gang sammen med is eller krem uansett ;)

Eller du kan legge sirkelen over et glass, trykke den forsiktig ned og forme dem til små skåler.



Jeg liker is fremover krem - så en kule vaniljeis er perfekt oppi en sprø og nydelig krumkake-skål!

Den "tress isen" uten tilsatt sukker fra Henning Olsen, Easy, er utrolig god!

Og prikken over i'en ble hjemmelaget sirup. Oppskrift finner du her.

Krumkakene oppbevares i en tett boks, og holder seg sprøe og gode!

Hva liker du best å ha til krumkaker?

 

Husk Facebook-siden for å være oppdatert på når det kommer nye innlegg her på bloggen. Og inviter gjerne flere! :)

#sukkerfri #julebakst #sukrin #sukringold #funksjonellmat #jul #bakst #bakekona #oppskrift #krumkake #is #utensukker 

11 kommentarer

Keths!

09.12.2013 kl.19:38

elsker krumkake uansett for og størrelse. Men er vell mest vant til kremmerhus formen.

Julie @ WolfItDown

09.12.2013 kl.20:24

Er så glad i krumkaker! Farmor er en kløpper på og lage de, men for meg er det nødt og være kremmerhus formet, eller så teller de ikke *skikkelig stabeis* tihi! Liker de best helt for seg selv, men er ikke så dumt med en liten klatt tykk pisket krem til, mmmm!
Mmm, krumkaker høres virkelig jula til ;)

Stine

09.12.2013 kl.22:13

Keths!: Krumkake er krumkake ;)

Stine

09.12.2013 kl.22:13

Julie @ WolfItDown: Hehe - her snakker vi tradisjoner - og det er da viktig du! :)

Stine

09.12.2013 kl.22:14

Linda Marie Stuhaug: Ja, jeg tror jeg egentlig bare spiser det i jula. Hvis jeg ikke er på besøk hos noen av de eldre i familien ;)

Jannicke

10.12.2013 kl.07:47

Åååååå...tusen takk..der redda du julen min..kromkaker er min favoritt..klarer aldri å stoppe å spise di..lagde marsipanen din i går,å den ble jammi..så i dag tenkte jegat jeg sku lage kakemenn å kromkaker😃

jeanetteH.

10.12.2013 kl.16:04

Hei. Lget den indiske middagsretten i dag. kjempegod :) Tenkte å prøve surf n turf kanskje nyttårsaften?? Lurte derfor på hvordan du lager i ovnsbakte potetene dine. Ser kjempegode ut :) Mvh. Jeanette.

momoiro-chan

10.12.2013 kl.17:04

Så flink du er altså. De ser jo akkurat som vanlige krumkaker! Tipper de smaker like godt også :)

Mette Gjestad Bolgen

12.12.2014 kl.11:42

Er ikke så glad i sukrin, kan jeg bytte ut med tagatesse? Blir selvfølgeli bare halve mengden da men ett mye bedre "sukker":-D

Stine

07.01.2015 kl.18:09

Mette Gjestad Bolgen: Ja, så absolutt :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com