Protein- og fiberrike julekake-scones

Jeg "kliner" like gjerne til med en oppskrift til fra Vektklubb-artikkelen, s jeg fr de i arkivet her ogs.

Men bare vent - det kommer andre gode oppskrifter i lpet av tiden fremover!

Gjrdeig er utrolig morsomt jobbe med - og nystekt er det helt fantastisk! Rett og slett farlig godt.

Men.. Tiden! Elte, forheve, trille ut, etterheve og s steke. Det passer rett og slett ikke alltid inn i et fullbooket tidsskjema!

Derfor er jeg stor tilhenger av scones! Bland kjapt sammen - trykk ut - stek - nyt!

"Julekake" med smr og brunost - Mm..

Oppskrift:

  • 110 gram - 2 dl - fibra fullkorsmel
  • 90 gram - 2 dl - havregryn, sm lettkokte - havremel kan ogs brukes.
  • 50 gram - 0,5 dl - sukrin gold
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts kardemomme
  • En klype salt
  • 30 gram lett margarin - behver ikke smeltes. Evt vanlig margarin som da er romtemperert
  • 250 gram mager kesam
  • 50 gram rosiner

Sett stekeovnen p 225 grader.

Bland sammen trrvarene. Tilsett smr og mager kesam. Lett margarin kan tilsettes kaldt, men vanlig margarin m tempereres litt slik at det lettere blandes inn i deigen. Bland alt for tsammen, gjerne med en kjkkenmaskin. Bland inn rosinene. Noen av rosinene kan erstattes med sukat hvis du nsker en skikkelig "julekake"-variant.

Str litt mel p benken, skrap ut deigen og str litt mer mel p toppen. Trykk deigen flat med fingrene til den er ca 1,5 til 2 cm tykk. Bruk et glass eller en pepperkakeform til trykke ut scones. Ekstra dekorativt blir det putte de oppi muffinsformer.

Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter. De er ferdig nr de har blir gyldne p undersiden.

Jeg brukte fiberhavregryn kjpt i Sverige i denne porsjon - s de ser derfor litt mrkere ut enn normalt.

Disse kan utmerket fryses! Putt i matboksen om morgen, s er de tint til lunsj :)

Julekake + smr + brunost = en nydelig kombinasjon!

Og disse - tross kun grovt mel og havregryn - er utrolig saftige!

Som spise en st hvetebolle som bare smelter bort i munn! Mettende, bare grovt mel og proteinrik.

Perfekt til frokost - matpakkefyll eller som kveldskos!

En enkel oppskrift som ikke er like "skummel" prve seg p som gjrbakst ;)

Dere - jeg holder p med siste finishen p rets siste giveaway! Og denne.. Er en av mine favoritter s langt!

Og jammen meg heter den ogs "Bakekonas favoritter"

Kan dere gjette hva den inneholder?

#julebakst #julekake #scones #fullkorn #proteinrik #mager #kesam #sukringold #funksjonellmat #frokost #lunsj #matpakke #havregryn #oppskrift #bakst #bakekona #vektklubb #kosthold #vektnedgang

29 kommentarer

Lise

11.12.2013 kl.09:24

Sjokolade :-D

momoiro-chan

11.12.2013 kl.09:29

Julekake, smr, brunost ... Det hres himmelsk godt ut! Jeg m prve meg p disse!

Jeg har mye stsaker p listen over mat jeg vil lage n i julen, men det er jo godt variere litt med noe mer fiberrikt ogs! :)

ritahobbyfoto

11.12.2013 kl.09:47

Namm , s godt ut :)

jizo

11.12.2013 kl.10:09

nam, s godt!

Miastorp

11.12.2013 kl.10:48

Scones er jo s godt :-)

Anette

11.12.2013 kl.11:56

For en fantastisk blogg! Jeg er p vei mot et bedre og lettere liv, s all matlaging med sunnere innhold er jeg ofte p utkikk etter:) Jeg skal absolutt flge med deg. Takk for inspirasjonen :)

Gunn Hilde

11.12.2013 kl.16:56

Jeg har bakt scones med egg fr, men det skal alts ikke vre egg i disse? :)

Mary Anne Harring

11.12.2013 kl.18:09

N skal jeg p butikken og kjpe rosiner og kokos....da blir det vel noe baking ikveld da! Takk igjen <3

Therese

11.12.2013 kl.20:40

Oj disse s gode ut! Mon tro om de blir ny favoritt over havremuffinsene... http://pomplemos.wordpress.com

Stine

11.12.2013 kl.20:44

Therese: Ah - disse er gode ja! :)

Stine

11.12.2013 kl.20:44

Mary Anne Harring: Hehe - s koselig med baking i kveld da!

Stine

11.12.2013 kl.20:44

Gunn Hilde: Disse er helt uten egg :)

LineLundem

11.12.2013 kl.22:42

Mtte prve disse i kveld. Fy, s gode de ble! Synes nesten de ble bedre enn vanlige hveteboller jeg :)

Thea Benedicte

12.12.2013 kl.21:08

Tror du det gr greit bytte ut mager kesam med laktosefri matyougurt? Og ogs da ha i mer yougurt istedenfor margarin? eller er det evenuelt noe annet man kan bytte det ut med? tler s drlig laktose, men de her s jo bare utrolig gode ut! :)

Stine

12.12.2013 kl.21:10

Thea Benedicte: Smret kan vel erstattes med soft spesial eller melange uten melk. Du kan nok fint bytte ut kesam med den yoghurten :)

Cathy

13.12.2013 kl.19:31

Hvor mye kalorier er det i disse? S yummy ut :)

Stine

14.12.2013 kl.00:00

Cathy: ca 80 kalorier per "bolle" :)

Christina! :)

19.03.2014 kl.11:18

hehehe. Mine ble ikke slik som p bildet, huff! nytt forsk i morgen!

Jeb brukte vanlig grovmel, kan det ha noe si? og gresk yoghurt istedet for kesam.

Charlotte

20.03.2014 kl.20:13

Tror du det gr an bytte ut fullkornsmelet med jyttemel? :)

Stine

21.03.2014 kl.23:43

Christina!: Hm, jeg har ikke bakt med en annen meltype enn fullkorn, men jeg ville jo tro at det skulle gtt bra.

Stine

21.03.2014 kl.23:49

Charlotte: Det skulle jeg nske at jeg kunne svare p, men jeg har ingen erfaring med bake med jyttemel.

Ida

25.11.2014 kl.13:05

Hvor mange scones regner du p en oppskrift? :)

Stine

27.11.2014 kl.15:46

Ida: Det kommer selvsagt an p strrelsen, men ca 12-15 stykker :)

Jurgen

07.12.2014 kl.10:16

Kjempegode og sunne boller!! Str i ovnen n... Ble 8 stk her. Liker steke dem litt extra, s godt nr rosinene blir brent og spr ;-)

Stine

07.12.2014 kl.20:03

Jurgen: Mm, s deilig! Kos deg :)

Trine

02.09.2015 kl.09:06

Disse s kjempe gode ut :) er det mulig bytte ut sukrin gold med sukrin+ eller sukrinmelis? Det jeg har liggende i skapet :)

Stine

18.09.2015 kl.21:24

Trine: Jeg har ikke bakt de med sukrin +, s jeg vet ikke helt nyaktig. Sukrin gold har ogs en rundere smak. Ville kanskje prvd med ca 30 gram sukrin +. Ville ikke brukt sukrin melis :)

20.09.2015 kl.11:26

Super gode! Har nettopp spist de :-) rosinene ga de ekstra saftighet, mums!!

Stine

22.09.2015 kl.15:50

Anonym: S herlig! Passer utmerket fryses ogs :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits