Sukkerfrie sjakkruter - silkekaker

Dette m da vre en av rets mest trendige julekake? Sm spiselige "sjakkbrett".

Min mann ble virkelig bitt av sjakk-basillen - jeg foretrekker det spiselige varianten ;)

Jeg har laget denne varianten et par ganger de siste ukene. For denne julebaksten har jeg faktisk ikke bakt fr. men denne er n innfrt som en tradisjon hos meg.

Mm - nydelig vanilje- og sjokoladesmak i samme bit.

Oppskrift:

  • 250 gram hvetemel
  • 100 gram sukrin melis med stevia
  • 175 gram smr - jeg brukte Melange**
  • 1 ss kakao
  • 1/3 ts vaniljepulver - evt 1 ts vaniljesukker

**Jeg har prvd med lett margarin ogs. Smaken ble veldig god, men konsistens syntes jeg ble best med melange.

Bland sammen mel og melis i en bolle. Smret smuldres s sammen med blandingen. Jeg lar smret hvile litt p benken fr jeg begynner, slik at det ikke er altfor hardt jobbe med.

Del deigen i to deler.

Kna kakao godt inn i den ene delen, og vaniljepulver i den andre delen. Trill de to deigen til like lange plser. Del plsen i to, og legg lys og mrk ved siden av hverandre i to lag.

Da jeg lagde sjakkruter med mini-ruter kjevlet jeg ut begge deigen, og skjrt ut tykk strimler med en kniv.

Pakk deigen inn i foliet, og legg i kjleskapet i et par timer. Natten over gr ogs fint.

For de utlmodige: i fryseren en halvtimes tid.

Sett s stekeovnen p 175 grader.

Skjr plsen i skiver, og legg p et bakebrett. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter.

Avkjl p en rist.

Jeg vet noen har ventet p denne oppskriften, men det er faktisk frst i helgen jeg ble ordentlig fornyd med dem!

Smaken har vrt veldig god tidligere, men n var ogs konsistensen og deigen snn som jeg nsket.

Bedre sent enn aldri ;)

Oppbevar de i en kakeboks.

I kveld er det Farmen-finale og litt "food-prep" til i morgen.

Ny uke - 4 arbeidsdager og s juleferie!

Har dere alt under kontroll eller er julestresset p vei?


#sukkerfri #julebakst #funksjonellmat #jul #bakst #bakekona #oppskrift #sjakkruter #silkekaker #sukrinmelis

12 kommentarer

ANNELI

15.12.2013 kl.20:46

Nam, det s deilig ut :D

siljepia

15.12.2013 kl.21:18

tusen takk for at du la ut oppskriften i kveld,da har jeg noe bake i morgen rett etter frokost :) S godt ut ja :) men det gr bra bruke vanlig sukrin melis ja ? eller skal jeg blande inn litt stevia rr med vaniljesmak ?

Stine

15.12.2013 kl.21:22

siljepia: Jeg har tenkt p deg hele helgen! Jeg har holdt tilbake p oppskriften nettopp fordi jeg ville f den snn som jeg nsket :) Sukrin melis med stevia er jo en god del stere enn originale, s du kan sikkert bruke noen drper :)

siljepia

15.12.2013 kl.23:06

s snilt ;) okei,jeg skjnner :)

Kristina

16.12.2013 kl.00:09

NAM!! De s gode ut! Kan man bruke mandelmel isteden for hvetemel? :-)

Stine

16.12.2013 kl.21:59

Kristina: Hm, det vet jeg ikke. Du fr halvere oppskriften og prve det ut :)

Anniken

19.12.2013 kl.09:28

Dette s godt ut! Disse m jeg prve, men kan man bruke raw cacao pulver i stedenfor vanlig kakao pulver? Eller blir det kanskje det samme!?

Stine

19.12.2013 kl.20:23

Anniken: Vil ikke det g bra tror du? Prv med en halv oppskrift evt. Jeg har selv ikke prvd :)

Kathrine

22.12.2013 kl.17:11

Lurer p hva jeg gjorde feil.. deigen blei absolutt ingen deig. Bare en trr smulder som det ikke gikk an kna sammen.. rrte inn et egg ogs, men det hjalp ikke stort.. noen tips? :D

Stine

22.12.2013 kl.17:21

Kathrine: Du gjorde absolutt ingenting feil! Dette er min feil. Da jeg har prvd meg frem med denne oppskriften har jeg laget halve porsjoner. snn at jeg kunne justere den til jeg ble fornyd. Og her har jeg glemt rette p smrmengden i oppskriften. Beklager s utrolig mye :)

Kathrine

22.12.2013 kl.17:24

Da var det jo en forklaring! :D Da skal jeg gi den en sjanse til i kveld ;)

Stine

22.12.2013 kl.17:26

Kathrine: Ja, og som sagt ikke din feil! Beklager igjen :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits