Cookie dough-kuler med sjokoladetrekk

Mmm - det er to av mine svakheter p en gang det!

Kakedeig med sjokoladebiter + sjokolade.

Og disse er helt uten sukker - bortsett fra den lille dekoren med hvit sjokolade.

Oppskrift p ca 26 kuler

  • 50 gram smr - jeg brukte lett margarin
  • 100 gram sukrin gold
  • 20-30 gram sukrin - litt etter hvor st du liker det
  • 70 gram fruktmos/lavkalori eplemos -
  • 150 gram mel - jeg brukte fibra fullkorn, men bruk det du har. Spelt, hvetemel eller f.eks havremel
  • En klype natron
  • En klype salt
  • En dsj vaniljepulver - evt vaniljesukker
  • 15 gram sjokolade - hakket i sm biter

Hvis du ikke bruker lett margarin skal smret helst vre romtemperert. Rr godt sammen smr, sukrin gold og sukrin. Tilsett de andre ingrediensene. Sett deigen en liten stund i kjlekskapet slik at den fr satt seg.

Trill ut passe store kuler

Kakedeig i seg selv er god som den er - og gr lett ned p hykant her!

Best blir kulee om de fr satt seg litt til etter at du har trillet de.

Men aller aller best blir de dyppet i sjokolade!

Om du ikke er s glad i "dyppeprosessen" som meg kan du rett og slett bare "hele" en skje med smeltet sjokolade over kulene og smre sjokoladen nedover kulene.

Med lett margarin, fibra fullkornsmel og uten sjokoladetrekket blir det ca 30 kalorier per kule! :)

En moderne konfekt-versjon!

Jeg slenger ogs med denne enkle versjon av cookie dough-kuler:

Sukkerfrie og glutenfrie! Oppskrift finner du HER:

#jatildesserthverdag :)

#sunnere #sukkerfri #julebakst #sjokolade #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #vektklubb #cookiedough #fullkorn #kosthold #bakekona #oppskrift #mat #dessert

13 kommentarer

Miastorp

19.12.2013 kl.20:09

Mmmmm dette m prves! Hres jo bare helt fantastisk godt ut :)

Stine H-S

19.12.2013 kl.21:00

Nam!! Dette gleder jeg meg til prve!! 😃👍😍

Lis

19.12.2013 kl.21:10

Hei, jeg lurer p hvorfor du bruker s mye margarin nr du baker? Det inneholder masse omega6 og vegetabilsk fett :/

Bente

19.12.2013 kl.22:23

Disse s utrolig gode ut! Men, fruktmos/lavkalori eplemos - er det noe du kjper eller lager du det selv?

Tomine

20.12.2013 kl.10:26

Jeg eeeelsker cookie dough :) Lagde den enkle versjonen i gr!

Den var helt fantastisk :) Smaker jo faktisk som "the real deal"!

Tuuusen takk for en fantastisk blogg med sunnefristelser :)

Muffinsene dine med havremel er ogs en slager :)

Gooood ferie :)

Silje M

20.12.2013 kl.22:26

De s knallgode ut:)

Monica

21.03.2014 kl.20:35

Nam!! Dette s veldig godt ut!!!!dette fikk jeg lyst til lage :) tror du man kan bruke kokosolje i stedenfor margarin? :-)

Stine

21.03.2014 kl.23:52

Monica: Det burde da g bra, tror du ikke? Jeg ville absolutt prvd :)

Ingrid

22.12.2014 kl.11:27

Hei! Jeg lurer p om man kan bruke vanlig sukker i oppskriften i stedet for sukrin? Hvor mye sukker skal man i sfall bruke?

Stine

07.01.2015 kl.18:18

Ingrid: Samme mengde sukker og som sukrin :)

Bedrekosthold

11.01.2016 kl.18:34

Hei. Er det mulig erstatte smret med noen som ikke inneholder melk og ikke er alt for mye kalorier i?

Stine

03.02.2016 kl.10:32

Bedrekosthold: Nja, det vet jeg ikke Kan f.eks bruke fibersirup, men smret gir litt av den ekstra gode smaken.

Stine

02.05.2016 kl.21:04

Bedrekosthold: Kan jo prve med banan. Evt g ned p smrmengden og ke fruktmos :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits