Sukkerfrie og saftige kanelsnurrer laget på under 20 minutter!

Fra begynnelse til slutt!

Dette var den perfekte kosen vi hadde til lunsj i dag. Nystekte kanelsnurrer og en kopp te var midt i blinken etter å ha vært ute og lekt i snøen :)

Disse er naturlig proteinrik på grunn av at det er kesam mager i deigen, og det gjør de også veldig saftige. Og så er de i tillegg laget kun med fullkornsmel og havremel, og er dermed fiberrike og mettende.

Kanelen jeg brukte er et nytt produkt jeg har bestilt fra iHerb.

Jeg fikk ikke om dere har fått med dere all snakken det har vært om bruken av kanel og stoffet kumarin. Mattilsynet har kommet med en anbfefaling om at bruken av kanel burde begrenes til ca 1/2 ts kanel per dag. For mange er det helt ok, men f.eks her i huset  brukes kanel flittig hver eneste dag. Vi er storspisere av havregrøt til frokost - og jeg er jo en litt vel bakeglad kone ;)

Ihvertfall - så kjøpte vi da en pose fra iHerb med en type kanel som ikke inneholder dette stoffet. Der koster det 21,3 dollar for nesten 1/2 kg kanel.

Jeg var litt skeptisk med en gang da jeg luktet oppi posen, men jeg må bare si wow! For en nydelig smak det var på denne kanelen. Dette har en mye rundere og bedre smak en "matbutikk"-kanelen, og det blir vanskelig å kjøpe den typen igjen nå. Og min kjære mann, den kanel-avhengige, kan ikke annet enn å rose denne kanelen opp i skyene!

Altså - nok en ny storfavoritt fra iHerb.

Men kanel i en stor pose er ikke så veldig praktisk. Så hos Søstrene Grene i går fant jeg en perfekt beholder til kanelen!

Du kan også bruke en tom krydderflaske og fylle på med kanelen! 

Men oppskriften på kanelsnurrene var det jeg skulle dele med dere i dag. 

Disse forsvant like fort som det tok å lage dem. Inspirasjonen hentet jeg fra "julekake"-scones jeg delte med dere før jul. Resultatet ble utrolig bra!

Oppskrift:

  • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
  • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
  • 250 gram mager kesam

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen. 

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet.

Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken. Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over. Trykk deigen litt ned og vend noen ganger. 

Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen. 

Fordel smøret utover deigen, og strø over kanel og sukrin gold. Evt sukrin.

Jeg brukte 15 gram lett margarin.

Rull sammen, og skjær i skiver på ca 1-1,5 cm tykkelse.

Oppskriften ga meg 15 kanelsnurrer.

Stekes i 7-9 minutter, avhengig av tykkelse og ovnen du bruker.

Nydelige og saftige som de er!

Men jeg liker veldig godt å toppe kanelsnurrer med melisglasur!

Så da blandet jeg sukrin melis med litt melk til en tynn glasur og helte over! Perfekt!

1-2-3 - så var de borte! :)

Dette er en veldig enkel oppskrift og som gir et ferdig resultat veldig raskt. Derfor er det en perfekt aktivetet å ha med små barn på. Jeg og Jonathan stod på kjøkkenet i dag med røde kinn, hvert vårt forkle og bakte disse sammen. Kvalitetstid :)

Håper det smaker! :)

 

#sukkerfri #oppskrift #bake #kanelbolle #sukringold #sukrin #funksjonellmat #proteinrik #fullkorn #havregryn #kosthold #trening #mat #vektklubb #familie #mamma #suntoggodt 

 

80 kommentarer

HAPPYBITE - Susanne Nesse

26.01.2014 kl.18:27

Mmmm, så skikkelig godt ut! Elsker at man til og med kan gjøre kanelsnurrer til det sunne slaget! :-)

Julie

26.01.2014 kl.18:34

Hvilken lettmargarin bruker du? Disse skal bakes i morgen😊

Takk for oppskrift på sjokolademousse før helga også, den var kjempe god😊 og med litt triksing og mixing har den blitt utgangspunkt for mange gode kremer (har hatt god tid i helga til å prøve ut diverse):))

s

26.01.2014 kl.18:36

kan man bruke mandelmel istedenfor fibra fullkornsmel? :-) disse skal prøves til helgen!
Nam! Perfekt Søndagskos etter å ha vert ute :)

Ser for meg deg og Jonathan i full action, bakeglade med forkle og røde i kinnene :D

Eva Britt

26.01.2014 kl.20:16

Disse så fristende ut. skal prøve dem neste gang jeg skal bake kanelsnurrer.

matogtreningtidsklemme

26.01.2014 kl.21:06

Takk for tips om kanelen. Jeg spiser altfor mye kanel. Nå må jeg vel komme over iherb-angsten min. Og bestille!!

Thorhild

26.01.2014 kl.23:33

Hvor mye kcal er det ca i 1 bolle?

Carina

27.01.2014 kl.10:31

Jeg regner med at barna dine er over tre år, siden du gir dem kunstig søtningsmiddel, barn under den alderen blir jo som kjent frarådet å få i seg slike stoffer. Utenom det, må jeg si at du har mange herlige oppskrifter og er en flott inspirasjon for oss som gjerne vil leve et litt lettere liv uten å gi slipp på søtsakene^^

Anne

27.01.2014 kl.11:43

hvor får man kjøpt fibra fullkornsmel ? :)

Oslofru

27.01.2014 kl.12:46

Nam!! Det där ser riktigt gott ut alltså! :D

momoiro-chan (@jannemnaess)

27.01.2014 kl.13:27

Disse ser helt nydelige ut og ikke minst perfekt søndagskos. Både å kunne bake dem og spise dem ;)

Men jeg lurer egentlig på når den oppskriften din på ostekake kommer?! Den ser så kjempegod ut og jeg kjøpte Philadelphia ekstra lett i Sverige i helgen som jeg har lyst til å bruke i en ostekake :P

elisabetliverpool

27.01.2014 kl.14:18

dine oppskrifter så kjempe gode ut,og at,de er sunne er også veldig bra,skal prøve noen seinere,mvh elisabet

Elise

27.01.2014 kl.15:13

Hvor mange kcal er det ca i en kanelsnurr?:)

Mary Anne Harring

27.01.2014 kl.15:23

.. Disse var farlige gode! Har regna ut at det er 66 kal i hver, om du får 15 stk ;) Stemmer det?

Det beste med dine oppskrifter er at det er små porsjoner og at det tar null tid å lage det <3 Liker det veldig bra! Du er en god inspirator!

Martine

27.01.2014 kl.15:23

Kunne du skrevet opp næringsinnholdet per kanelsnurr? :-) :-) Hilsen ei som er veldig glad i søtsaker og skal ned i vekt. ;-)

maren sørum

27.01.2014 kl.16:45

de så gode ut, jeg vil prøve :-)! kan jeg bruke kokosmel og fiberfin isteden for? :-)

Julie

27.01.2014 kl.16:47

Carina- så vidt jeg har forstått er sukrin gold og andre sukrinprodukter naturlige søtstoffer, ikke kunstige😊

SunnFraBunn

27.01.2014 kl.20:07

Prøvde disse idag, og de var supergode:D Gode både kalde og varme.. ! Har du prøvd å lage disse som rundtstykker? altså kutte sukrin og kardemomme i deigen? De var supergode i konsistens, så fikk lyst til å prøvde de som rundstykker :)

Stine

27.01.2014 kl.21:43

Susanne Nesse: Gjærbakst er jeg veldig svak for, men det er ikke alltid tiden strekker til. Morsomt med en vri ;)

Stine

27.01.2014 kl.21:44

Julie: Jeg har bare brukt vita hjertego' :) Så herlig å høre! En oppskrift kan plutselig bli til mange forskjellige varianter :)

Stine

27.01.2014 kl.21:44

s: Det vet jeg ikke. Mandelmel gir et annet resultatet, så da ville jeg kanskje prøvd med en meltype mer likt vanlig mel

Stine

27.01.2014 kl.21:45

Linda Marie Stuhaug: Ja, vi er nå to bakeglade sjeler! Hehe. Litt arvelig belastet. Jeg av min mormor, og han av sin ekstremt bakegale mamma :) Elsker ihvertfall slike stunder :)

Stine

27.01.2014 kl.21:46

Eva Britt: Det burde du så absolutt prøve. Express-kanelsnurrer!

Stine

27.01.2014 kl.21:46

matogtreningtidsklemme: Bestille! Jeg er vel den første som kan skrive under på at det går så bra så ;) Hehe

Stine

27.01.2014 kl.21:47

Thorhild: ca 66 kalorier i hver snurr :)

Stine

27.01.2014 kl.21:48

Carina: Alle studier som er tatt viser at sukrin er trygt, så å gi han bakst med dette bekymrer meg ikke.
http://www.funksjonellmat.no/sukrin/vitenskapelige-studier/

Stine

27.01.2014 kl.21:49

Anne: Jeg pleier å kjøpe det på Kiwi eller Rema 1000 ;) Lett tilgjengelig!

Stine

27.01.2014 kl.21:49

Oslofru: Rett og slett nydelig var det :)

Stine

27.01.2014 kl.22:01

momoiro: Jeg måtte jo bare legge den ut i kveld, siden jeg hadde lovet deg det Janne ;) Spent på å høre om du synes det fungerer hvis du prøver :)

Stine

27.01.2014 kl.22:01

elisabetliverpool: Tusen takk :) Det skal ikke være kjedelig å spise sunt ;)

Stine

27.01.2014 kl.22:01

Elise: ca 66 kalorier per snurr :)

Stine

27.01.2014 kl.22:02

Mary Anne Harring: Det stemmer helt riktig, Mary Anne! :) Det er ikke alltid man har like god tid på kjøkkenet når man har lyst på noe godt ;) Tusen takk :)

Stine

27.01.2014 kl.22:02

Martine: hver snurr gir 66 nydelige kalorier ;)

Stine

27.01.2014 kl.22:02

maren sørum: Jeg tror kokosmel blir vanskelig, men du får bare prøve :)

Stine

27.01.2014 kl.22:04

SunnFraBunn: Ja, ikke sant?! Jeg må lage de igjen veldig snart! Alle forsvant jo her til lunsj.. Nei, jeg har ikke det, men det skal nok absolutt gå fint! En fin grunnoppskrift til både med og uten søtt :)

Ingvild Sætherbø

27.01.2014 kl.22:56

Lagde de i ettermiddag, de var utrolig gode! Har lett lenge etter en god oppskrift på sunne kanelsnurrer, og disse blir skrevet rett inn i boka mi!:-)

Martine

28.01.2014 kl.19:37

Hva med hvordan næringsstoffene er fordelt da? :)

Kathrine

28.01.2014 kl.19:55

Har disse i ovnen nå, og er veldig spent! :)

Prøvesmakte deigen, og det lovet godt! :D

Etter 2-3 mnd uten sukker har jeg nå en periode med ekstremt sukkersug og "fysing" :/ I tillegg til sjokolade så er det surt smågodt som er min store last. Kjenner du til noen gode alterativer til dette? Evt metoder du bruker for å dempe søtsug? :)

Stine

28.01.2014 kl.22:29

Ingvild Sætherbø: Så herlig å høre! :)

Stine

28.01.2014 kl.22:34

Martine: Det har jeg ikke :)

Kathrine

29.01.2014 kl.13:28

Hvor står det at det er uten det stoffet? Er det andre kaneler på iherb som også er uten det stoffet?

Stine

02.02.2014 kl.13:38

Kathrine: Det er som oftest dette stoffe i "billige" kaneler. Den jeg har linket til er uten dette stoffet :)

Katrine

02.02.2014 kl.15:49

Hele dette kanelhysteriet var bare trist og mediaoppmerksomheten "glemte" å nevne forskjellen på ekte og falsk kanel. Det er falsk kanel som inneholder dette stoffet og falsk kanel lages av en annen del av kaneltreet, fordi det er billiger - selvfølgelig :/ Hadde mediene kommet med massivt trykk på at vi kun får kjøpt falsk kanel mange steder ville kanskje selskapene/produsentene blitt presset til å tilby ekte kanel. Og ja, den ekte smaker mye bedre :)

Klem kanelelsker

projecthealthy

04.02.2014 kl.13:07

Herlighet, disse ser jo helt nydelige ut :D Denne oppskriften er herved LAGRET! :D Takk!

Stine

05.02.2014 kl.20:44

Katrine: Ja, litt mer info når de lager så mye styr hadde hjulpet mange!

Stine

05.02.2014 kl.20:56

projecthealthy: Disse er yummy! Og er en av oppskriftene som har tatt mest av på Instagram! ;) Poppis!

Kristin

07.02.2014 kl.17:52

Hvor kjøper du fibra fullkornsmelet? Eller har du noen alternativer? :)

Stine

08.02.2014 kl.00:14

Kristin: Alternativer kan være sammalt hvete eller grovbakst, men det skal være ganske så lett å finne fullkornsmel :)

Jane

08.02.2014 kl.09:52

Fantastisk god oppskrift. Barna mine har vært noe skeptisk til mine nye bakemetoder, men denne falt virkelig i smak. Tusen takk :)

PS Sliter også å finne fullkornsmel. Brukte sammalt hvete jeg :)

Marie

13.02.2014 kl.14:09

hei, oppskriften ser nydelig ut! :-)

tenker å bestille kanelen, men det var en veldig stor pose? vet du om andre alternativer som f.eks. dette:

http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Ceylon-Cinnamon-Ground-1-76-oz-50-g/35483#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=Ground%20Ceylon%20Cinnamon&rc=114&sr=null&ic=2

er det det samme som i den store posen? :)

13.02.2014 kl.14:18

Hvordan blir str på disse mtp at de ikke skal heves?

Stine

13.02.2014 kl.17:41

Marie: Ja, det er den samme. Men prisen blir mye billigere på sikt hvis du bestiller stor pose :)

Stine

13.02.2014 kl.17:43

Anonym: De hever litt på grunn av bakepulveret :)

Marthe

15.02.2014 kl.20:25

Lagde disse nå nettopp. syntes de ble kjempegode! :)

Kamilla

20.02.2014 kl.09:25

Hei:)

jeg har prøvd ut kanelsnurrene og de var utrolig gode! :)

Men jeg har cøliaki og kan derfor ikke har fullfiber mel,m så jeg brukte glutenfritt grovt mel. problemet da var at deigen var så klissete at det gikk nesten ikke ann og rulle den.. var din deig også klissete?

Vet du om jeg kan bruke noe annet som erstatning? mer havremel kanskje? :)

Kamilla

20.02.2014 kl.14:47

Hei :)

Jeg har selv bakt kanelbollene og de var utrolig gode!:D

Men det var et lite problem, siden jeg har cøliaki og kan derfor ikke ha fibra fullkornsmel, så jeg brukte glutenfritt grovt mel. Deigen ble utrolig klissete og jeg kunne nesten ikke rulle den.. Lurte på om din deig også var klissete? Har du en ide om en erstatning som kan brukes? Havremel i stedet?

Du lager utrolig mye godt og gleder meg til å prøve ut flere oppskrifter!:)

Ha en fin dag videre!;)

Kamilla

20.02.2014 kl.14:51

Beklager at jeg sendte den to ganger, så ikke at den måtte godkjennes først..:)

Mari

22.02.2014 kl.23:31

Hei! Stemmer det at det skal være 1 ss bakepulver? Jeg fulgte oppskriften, men synes bakepulversmaken ble fremtredende..?

Fin blogg :)

Stine

25.02.2014 kl.21:13

Kamilla: Nei, min deig er ikke så klissete. Jeg ville nok helt klart kjørt på med mer havremel :) Kan du bruke mandelmel da? :)

Stine

25.02.2014 kl.21:29

Mari: Ja, det stemmer. Du kan prøve å justere ned på mengden hvis du synes det :)

Edda

19.03.2014 kl.14:02

Kan man erstatte kesam med egg eller noe annet? Har melkeallergi.

Nina

20.03.2014 kl.21:37

Wow!! Dette falt veldig i smak her også:D nå blir jeg tvunget til og lage de flere ganger^^!!

Stine

21.03.2014 kl.23:43

Edda: Det vet jeg ikke. Da må du nesten prøve å google etter en scones oppskrift med egg :) Eller bruk en laktosefri yoghurt :)

Stine

21.03.2014 kl.23:49

Nina: Fantastisk! En stor gjenganger i dette huset :)

sofie magdalena

01.04.2014 kl.19:10

Skal man ha smør i røra, også har ekstra smør oppå deigen etterpå? :)

Christina

03.04.2014 kl.17:36

Tror du jeg kan bruke vanlig smør (soft lett) i stedet for lett margarin? glemte å kjøpe, og jeg har sååå lyst å lage de bollene NÅ :p

Stine

11.04.2014 kl.22:10

sofie magdalena: Yes :) Hvis man vil da selvsagt :) For meg er smør oppå et must :)

Stine

11.04.2014 kl.22:12

Christina: Det er soft light eller vita hjertego light jeg pleier å bruke :)

Juni

27.10.2014 kl.20:57

hei! Må bare si at du gjorde en middelmådig mandag veldig mye bedre med denne oppskriften!! Har prøvd meg på en del "sunne" bolleoppskrifter i det siste, da jeg virkelig elsker boller, og denne var virkelig midt i blinken, og langt mye bedre enn mange av de andre jeg har prøvd! Takk for at du deler med oss:)

Stine

28.10.2014 kl.20:44

Juni: Åh! Dette er så fantastisk å høre! Tusen takk :D

Silje

04.11.2014 kl.10:57

Åh - kom over bloggen din nå. Elsker den.

Disse kanelsnurrene skal lages i dag, men..

Smør rett fra kjøleskapet. Vil det si jeg ikke skal smelte smøret, men bare smuldre det i deigen?

Stine

04.11.2014 kl.12:28

Silje: Så hyggelig :) Det kommer litt an på hva slags smør du skal bruke. Disse typiske "påleggssmørene" er jo allerede myke, så de kan du ta rett fra kjøleskapet. Mens meierismør og melange er hard, og kan gjerne tilsettes romtemperert. Så nei, ikke smelt smøret :)

Ukjent

18.02.2015 kl.21:35

Jeg vet ikke hvilke målinger du gjorde Stine, men ut i fra næringsinnholdet som blir oppgitt, pluss den ekstra margarinen/smøret som blir brukt på for å strø på sukrin, tilsvarer 95 kalorier pr. bolle for 13 kanelboller. Ikke 66 kalorier.

Stine

08.03.2015 kl.21:25

Ukjent: Nå har jeg igjen regnet ut innholdet i oppskriften og kommer frem til at med 15 boller blir det 69 kalorier per snurr.

Marianne

07.05.2015 kl.19:01

Tester meg selv mentalt akkurat nå, når det kommer til sukkerfritt. Spiser mat som inneholder sukker, middager osv. men prøver å holde meg unna godteri, chips og sukkerholdig brus og sånn. Så har jeg vært så hekta på kanel i det siste, så jeg søkte litt rundt etter "sunne kanelsnurrer", og vips, så kom denne oppskrifta opp :D! Selvfølgelig måtte jeg prøve dem, og fy søøøren så gode de var! Jeg brukte byggmel i mine! Så da vet dere at det også kan brukes i denne oppskrifta :D

Cecilie

26.01.2016 kl.19:34

Hei!

Disse må jeg prøve. Min samboer har cøliaki kan jeg bruke mandelmel i steden for fibra fullkornsmel?

Stine

03.02.2016 kl.10:35

Cecilie: Jeg har aldri prøvd å bake med en annen meltype i disse. Jeg er veldig usikker på hvordan mandelmelet vil reagere i denne deigen. Tror det kan bli vanskelig dessverre.

Sigrid

22.07.2016 kl.18:17

Har akkurat laget disse, og de ble utrolig vellykket! Brukte kun naturelljoghurt i stedet for kesam og smør i deigen og det funket veldig bra.

Takk for kjempefin oppskrift, disse skal definitivt lages igjen :)

amalie

07.10.2016 kl.14:02

Hadde ikke mager kesam og måtte kjøre på med cottage cheese - ble veldig gode med det og :D

Takk for super oppskrift :-)

Stine

18.02.2017 kl.08:03

amalie: Så flott! :)

Skriv en ny kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits