"I år skal stappa være oransje"

Og et par små Ebay-tips!

"Kult"

Jeg? Lett påvirkelig? Oh yes!

Og det kan nok min kjære mann lett bekrefte..

I hele januar har jeg sett Lise Finckehagen snakke om at stappa skal være oransje og hvor spennende det er med søtpotet. Og da jeg var på butikken i går lå det et hav med søtpoteter i grønnsaksavdelingen. Og vips havnet det to stykker oppi min handlevogn.

Og nå på min kjøkkenbenken.

Så da kjører vi på igjen, for dere som husker da jeg i høst kom hjem med et stort gresskar uten en særlig plan for hva det skulle brukes det.

 Stine + Pinterest/Google = på jakt etter inpsirasjon. 

Jeg hadde meg med en søtpotet hjem en gang i fjor også, men den ble dårlig før jeg fikk fingeren ut.

Nå tenker jeg at gresskar-prosjektet ikke helt kan sammenlignes med søtpotetene som ligger på benken. Søtpotet er mye mer tilgjengelig, og kanskje med flere og lettere bruksområder? Så denne gangen skal den ikke havne i søpøla!

Derfor jeg spør like gjerne dere også, for jeg vet det er mange kreative sjeler som titter innom og som kanskje vil dele med seg tips og oppskrifter? 

Men det er jo ikke bare jeg som er lett påvirkelig vel? Så her kommer et par små tips til dere bakeglade som har like "tomme" kjøkkenskuffer som meg ;)

Hjerteformet måleskjeer. Om du ikke bruker det når du baker, så er det utrolig dekorative da! Og til 14 kroner ;)

Fin liten gave å overraske noen med også.

Små fondantutstikkere som kan brukes til kakedekorering. Stikk ut fodant o.l, eller lage små dekorative hull i kjeksen. Jeg ser at blomster-variant er utsolgt fra selgeren jeg kjøpte, men det kan du lett søke deg frem til andre alternativer ;) Pakken med tre stjerne-former koster hele 6 kroner! ;)

Denne gangen jeg skal komme med et "anti"-tips fra iHerb!

For det er noen bomkjøp derfra innmellom også.

Da jeg så at Chocolite hadde kommet med et par nyheter ble jeg veldig nysgjerrig. Så jeg la inn en bestilling på en pakke med proteinbarer i smaken Chocolate Cookie Dough.

135 kalorier per par - måtte jo være et perfekt snacks-måltid å ha i veska tenkte jeg!

Men har du smakt Quest sin Cookie Dough kan disse ikke sammenlignes i det hele tatt. Dette var en seig og kompakt bar, som jeg heller ikke syntes smakte som jeg vil at en cookie dough-bar skal smake! Jeg skal nok komme meg igjennom boksen en vakker dag, men den havner ikke i handlekurven igjen.

Avslutter med noe positivt og det er at denne kommer i kveld:

Ha en fortsatt fin søndag! :)

 

#oppskrift #mat #kosthold #søtpotet #matprat #trening #sukkerfri #ostekake #iherb #sjokolade #proteinbar #bakekona #ebay #bake

 

34 kommentarer

OM eg har oppskrifter med søtpoteta ja! Det er en fantastisk ingrediens eg bruker meir ig meir på kjøkkenet ;) Utenom middagsvarianter har eg desse oppskriftene:

Søtpotet- mikrokake:

http://lindastuhaug.blogg.no/1388426915_30122013.html

Søtpotet- pannekaker: http://lindastuhaug.blogg.no/1384050217_oppskrift_stpotet_pan.html

Søtpotet- kake med sjokoladebiter:

http://lindastuhaug.blogg.no/1385131234_22112013.html

Søtpotet- muffins:

http://lindastuhaug.blogg.no/1383360872_oppskrift_sunn_stpote.html

Søtpotet-konfektbrownies:

http://lindastuhaug.blogg.no/1389021621_oppskrift_st_konfektb.html

Søtpotet er fantastisk godt sammen med torsk, kylling, svin :) Enten som søtpotetmos eller sprø søtpotet- skiver stekt i ovnen. Fylt søtpotet gratinert med ost er også en klassiker :D

Camilla

02.02.2014 kl.14:33

Jeg bruker søtpotet på samme måte som potet! For potetmos er det bare å skrelle den, kutte i biter og koke den, deretter mose med stavmikser til stappe. Eller du kan kutte den opp som båtpoteter og steke i ovnen, her beholder jeg skrellet på, da blir den crispy på utsiden og myk inni, kjempe godt! Kan også bakes i ovnen hel :-)

koko

02.02.2014 kl.14:34

Kutt de opp i biter og kok de møre . Tar bare ca 15 min å koke. Mos sammen med salt pepper 1 skvett fløte og en klatt smør . Stappe som passer til det meste . Prøvde å lage stappen med en halv sellerirot i og der var suuuuprrgodt :) sist gang jeg spiste det hadde jeg det sammen med fiskekaker, tomatsaus poteter og gulerøtter . Nam så godt :)

Mina

02.02.2014 kl.15:04

Jeg er veldig glad i søtpotet og bruker den derfor ganske mye. Når den blir varmebehandlet blir kjøttet ganske søtt - så du kan fint bruke det som et alternativ til gresskar(til feks pai eller suppe). Jeg liker å skjære søtpoteten i tynne skiver, steke den i olivenolje og krydre med salt, pepper, rosmarin, sitron eller honning (kommer an på hva den skal spises sammen med). Ellers prøvde jeg det en gang som alternativ til gulrot i gulrotkake - altså "søtpotetkake" - det var kjempegodt! Lagde en kakedeig med havremel, pumpkinspice, stevia, egg, revet søtpotet, revet squash, krydder, bakepuler og salt. Kjempegodt til frokost!

Uansett - er spent på hva du kommer fram med av oppskrifter! Du er veldig inspirerende! Lykke til ;)

Lisbeth

02.02.2014 kl.15:51

Prøv Linda Stuhaugs søtpotetmuffins, de er fantastiske!! :)

Kasy & Prinsessene

02.02.2014 kl.15:52

Så søte måleskjeer - de vil jeg også ha! Takk for tipset! :)

Vi bruker søtpotetet mye, i potetstappe, kålrotstappe, grønnsakssuppe, lapskaus, ovnsstekte grønnsaker osv. Syns det er kjempe godt! Lykke til med uttesting!

Katerina

02.02.2014 kl.15:57

kutt dem opp i staver og bland dem med olivenolje, timian, havsalt og hakket hvitløk i en brødpose. rist posen godt og hell innholdet over i en ildfast form. stek dem i ovnen som du ville med ovnstekte poteter! nydelig som snacks, tilbehør til biff, kylling, fisk osv.

evt skjær løvtynt og stek dem som chips i stekepannen!

Oda

02.02.2014 kl.18:04

Søtpotetpannekaker

Jeg kokte 1 medium stor søtpotet helt mør og moste den glatt med den gaffel.

Deretter tilsatte jeg litt havremel, natron, sukrin gold, kanel, vaniljepulver (og ev. proteinpulver), og rørte. Tilsett 1 egg og ønsket mengde melk/vann.

La røra svelle litt, før du steker på lav varme i en panne.

Bon appétit!

Stine

02.02.2014 kl.18:30

Jeg har sett litt på denne siden:) sunne forslag som passer for barn også! Hilsen Stine og Daniel :)

Sara

02.02.2014 kl.18:50

Søtpotetstappe med smør! Og en dæsj kanel. Eller bakes i ovn med olivenolje på. Eller skjære i biter og steke i ovn med andre rotgrønnsaker. Eller raspe og lage hash browns. Eller pannekaker med søtpotet, kokosmelk og kokosmel. Eller lage fries i ovn.

matogtreningtidsklemme

02.02.2014 kl.19:24

Bak i ovn som båtpoteter med masse deilig krydder. Ikke feil.

Stine :)

02.02.2014 kl.19:50

Hihi. Glemte jo linken: http://www.health.com/health/m/gallery/0,,20600272,00.html

Julie @ WolfItDown

03.02.2014 kl.14:55

Søt potet er så godt! Pleier som regel og enten steke potetbåter med forskjellig digg krydder, eller lage potet stappe med det, men er utrolig godt i kaseroller!

Har du smakt dahl før? Har e god oppskrift her, kan lage det uten chilli om junior ikke liker spicy mat (husker jeg var veldig pirkete med maten når jeg var liten!)

http://julesthenorweegie.blogspot.nl/2012/08/sweet-potato-lentil-and-spinach-dahl.html

Eller søtpotet og peanøtt gryte? Vegansk og utrolig god!

http://julesthenorweegie.blogspot.nl/2013/10/sweet-potato-peanut-stew.html Perfekt for en "meatfree" Mandag! Kan også bruke det i bakst, og som topping på Shepherd's pie og lignende :) Så kan du bruke det i bakst også, men det har jeg enda ikke fått prøvd! Kos deg med kokkelering! x
Søtpotet er faktisk en ganske så smart liten grønnsak! Ser Linda Stuhaug over her tok av litt haha og det skjønner jeg, når du først får smaken på den så er den absolutt ikke så dum altså! Jeg driver faktisk i skrivende øyeblikk å lager en festkake med søtpotet :) Men ikke si det til noen, det er til en konkurranse hihi :p

Om man ikke bruker den i bakst så er det veldig godt å bake den i ovnen med salt og litt hvitløk, kanskje litt rosmarin... veldig godt sammen med stekt rødløk også. Ovnsbakt syns jeg er bedre enn for eksempel stappe :)

Stine Larsen

04.02.2014 kl.13:46

Jeg bruker den som karb kilde hver dag! Koker, båter i ovnen, steker i panna, mos og bakt(hull i potet, inn i micro i 10-15 min(kommer ann på størrelsen), og fyller den med kjøtt, mais, mager kesam og krydder! Mange bruker den jo også i pannekakene :-)

Hedda Lea

05.02.2014 kl.10:42

Søtpoteter er fantastisk gode som tilbehør til svinekjøtt! Jeg pleier å steke en hel svin indrefilet som jeg først strør havsalt og romarin over. Brun fileten i stekepannen og putt den så i ovnen. Har du steketermometer så er det veldig enkelt, den er ferdig på ca 75 grader:) Del søtpotetene i båter og stek dem i ovnen som vanlige potetbåter. Med litt brokkoli i tilegg er dette helt fantastisk.

Lykke til:)

Stine

05.02.2014 kl.20:41

Linda Marie Stuhaug: Spennende! En meget allsidig matvare :) Gleder meg til å gjøre et nytt forsøk! :) Takk, Linda :)

Stine

05.02.2014 kl.20:41

Camilla: Tusen takk for tips :) Jeg får lage meg en liste ;)

Stine

05.02.2014 kl.20:42

koko: Spennende! Tusen takk for tips :) Jeg synes det bare er litt uvant med den sødmen som er i søtpotet.

Stine

05.02.2014 kl.20:44

Mina: Tusen takk, Mina :) Jeg skal prøve meg på flere varianter! Det blir nok i en bakst eller dessert først, for det er litt uvant med søt til middag :)

Stine

05.02.2014 kl.20:44

Lisbeth: Takk for tips :)

Stine

05.02.2014 kl.20:45

Kasy & Prinsessa: Bare hyggelig :) Dekorative på kjøkkenet hvis man ikke bruker det :) Tusen takk for tips selv ;)

Stine

05.02.2014 kl.20:45

Katerina: Chips hørtes veldig godt ut! Takk :)

Stine

05.02.2014 kl.20:46

Oda: Tusen takk, Oda! Pannekeker elsker jeg jo ;)

Stine

05.02.2014 kl.20:47

Sara: Kanel i stappa? Spennende! Takk for tips :)

Stine

05.02.2014 kl.20:47

matogtreningtidsklemme: Tusen takk, jeg må prøve på det :)

Stine

05.02.2014 kl.20:49

Stine: Så bra! Da skal jeg snoke litt mer der ;)

Stine

05.02.2014 kl.20:55

Julie @ WolfItDown: Dahl har jeg ikke smakt på! Junior stikker bare ut tunga og ber om melk hvis det blir for heftig, og da blander vi som regel inn mer kesam ;) Tusen takk for tips :)

Stine

05.02.2014 kl.20:56

TheVanillaMonologues.: Takk for tips ) Det blir nok i bakst først, så jeg blir vant til søtsmaken ;)

Stine

05.02.2014 kl.20:57

fitnessstine: Mikro-baktpotet! Det skal jeg prøve :) Takk!

Stine

05.02.2014 kl.21:09

Hedda Lea: Tusen takk! Svinekjøtt er jeg glad i :) Jeg skal dele erfaringer med dere :)
Nå har jeg lagt ut kaken min også om du vil ha litt inspirasjon :)

Stine

07.02.2014 kl.23:52

TheVanillaMonologues.: Oh my - den kaken så snadder ut!!
Den var sinnsykt god, men fy flate så mektig! Jeg har somregel ganske stor "dessertmage" men den kaken der altså.. møtte min likemann der :p

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits