Å leve et "sunt og perfekt" liv!

Jeg har som jeg har nevnt før hatt mange tanker oppi hodet den siste tiden.

Å dele bakeglede, oppskrifter og inspirasjon er noen jeg virelig er stolt over å gjøre. Jeg er stolt over bloggen. 

Men jeg er ikke stolt over hvordan jeg personlig avsluttet fjoråret. 2013 er historie, og nå ser jeg kun fremover. Jeg skal ta med mye positivt med fra fjoråret, og jeg skal gjøre meg selv sterkere av nedturene. Lære av feilene og gi meg selv nye og spennende utfordringer i året som kommer.

Husk at det ofte foregår mer i mange sine liv, venner/familie/bloggere osv, enn hva dere ser eller vet! Akkurat som i realityprogrammer. Det er ikke mange timene i løpet av et døgn man ser av det deltakerne opplever i sånne programer. Og det er ikke mange måltider, treningsøkter og hverdagsaktiviteter jeg deler her med dere i løpet av en uke. Bildene kan se perfekte ut til fingerspissen, men de forteller langt i fra alt.

Jeg har den siste tiden gitt meg selv en liten realitysjekk! Våkn opp, Stine! Du har blitt litt "kaloriforstyrret". Jeg har lært enormt mye av medlemskapet i Vektklubb, og det har vært et utrolig bra hjelpemiddel for meg å gå ned i vekt. Men en vakker dag må "navelstrengen" klippes, og man må stå på egne bein. Stole på og bruke all kunnskapen man har lært. Og ikke minst - kjenne på hva sult er, og ikke hva "budsjettet" sier man skal spise. Jeg vil ikke gå på noe "diett" lenger. Det ordet eksisterer ikke her. "Å slanke seg" i mange år burde få bjeller til å ringe om at du gjør noe som ikke er riktig. Finn årsaken! Få hodet på plass, og ta kontrollen over valgene du gjør i livet ditt.

Ingen dager er like. Noen dager er man mer sulten, og andre dager er ikke behovet like stort. Når man også trener ved siden av, vil man ofte merke nettopp dette. I tilegg er det lurt for kroppen å ikke holde seg til det samme hver eneste dag. Jeg har tatt meg selv i gang på gang å velge bort mat jeg har hatt lyst på og heller valgt en matvare med lavere kaloriinnhold. Kalorier meg her og kalorier meg der! 

Vi leser overalt at styrketrening er viktig for kroppen. En sterkere kropp vil også takle hverdagslige utfordringer bedre. I tillegg vil hvileforbrenningen øke. Muskler bruker mer energi enn fett. Men muskler veier også mer enn fett, og når man er i en vektnedgang-prosess kan nettopp dette være frustrende og forvirrende. "Hva har jeg gjort galt denne uken". "Hvorfor går ikke vekta ned". Tro meg, jeg har hatt mange av de opplevelsen. Og noen ganger har jeg taklet de dårlig. Ja, vi leser stadig at man skal kaste badevekta! At vekta bare er et tall. Men for ei som alltid har slitt med vekta er det ikke lett å bare overse de tallene! Jeg har også brukt et målebånd, og det har heldigvis vært redningen når vekta og jeg har vært uvenner. For selv om vekta står stille eller til og med kanskje går litt opp, så betyr det jo ikke at jeg har blitt tykkere. Men akkurat der og da så føles det som et slag i trynet. Sånn er det bare. Og de tankene er jo noe jeg må jobbe med. 

Et tips er å finne frem hyssing og en tusj. Mål rundt magen, og sett en strek som viser magemålet. Etter en måned gjør du det samme igjen, osv. Jeg husker det var utrolig motiverende å se etter et halvt år å se hvor mange cm man faktisk hadde krympet. Gå tilbake til den første streken og holde båndet rundt magen. Da kan du kanskje få en aha-opplevelse og en gnistrende motivasjon som vekta kanskje ikke har gitt deg! 

Jeg har faktisk gått opp i vekt siden i sommer. Frustrende? Utrolig.. Jeg ikke overvektig, langt i fra. Jeg har bare fått litt ekstra polstring for å takle kulden og vinteren som har vært ;) Altså. Det har kommet noen ekstra cm rundt magen, og rumpa og lårene er ikke like stramme. Oh well. Jeg orker ikke deppe mer over det lenger. Hvor lenge skal man "trøkke" seg selv ned over ting? Ta deg selv i nakkeskinnet, og finn tilbake gleden! I sommer var jeg så nære målet mitt som aldri før. Det ser jeg på bildene av meg selv. Men nå sitter jeg her da, noen kilo tyngere. En klassisk feil jeg gjør hver gang er at jeg slakker litt på tøylene når jeg nærmer seg slutten av målet. "Er det så nøye?". "Den merkes ikke" osv. Så går vekta litt opp, og jeg bruker energi på å deppe over de dårlige valgene jeg har tatt. Og så er det på'n igjen. Nå er det nok! Jeg vil ikke være en jojo-slanker som blir trist av å se seg selv i speilet og faktisk føler seg litt flau og mislykket 

Jeg tror veldig mange av oss oppelever at visse ting er utrolig vanskelig i perioder. Livet er en berg og dalbane. Vi har oppturer og nedturer. Møter motgang. Lykkelige opplevelser. Gledestårer og triste tårer. Vanskelige familiesituasjoner . Stress osv. Det er mange ting som kan "ødelegge" en vektnedgang eller en sunn og balansert livsstil. Livet kan plutselig havne inn i en ond sirkel, og da gjelder det at man ikke blir for lenge i de periodene. Selv om jeg har all verdens kunnskap om kosthold og deler oppskrifter og bilder av sunnere søtsaker med dere hver uke, så betyr det ikke at jeg lever et perfekt balansert liv. 

En stor feil jeg gjorde da jeg meldte meg inn i Vektklubb var å sette meg et for stort mål, og så fokuserte jeg kun på det. Jeg jobbet hardt, svettet og gikk ned kiloene. Jeg var sikker på at hvis jeg gikk ned så mange kilo som jeg hadde satt meg som mål så ville magen være borte for lengst! Stemte det? Nei! Om jeg var skuffet? Enormt! Jeg hadde jobbet så hardt i så mange måneder, og så var ikke drømmekroppen der når målet var nådd! Igjen - tallet på vekta.. Og når man føler seg mislykket så kan det lett ødelegge motivasjon og ting kan gå feil vei igjen. Jeg er et levende bevis på det. Ikke glem at man faktisk være utrolig sunn både psykisk og fysisk selv om man har en liten "bilring". 

Å ha ulike mål å jobbe mot er utrolig viktig. Et treningsprogram f.eks hjelper meg å få rumpa opp av sofaen for å komme meg på trening. Men. Ha flere mindre mål på vei mot det store målet! Små "gulrøtter" som gir deg mestringsfølelse og som viser at du gjør noe riktig. Og på den måten er det lett å justere målene underveis hvis uforutsette situasjoner skulle dukke opp. Sykdom, familiesituasjoner, jobb, skader. Det er mange ting som kan "hindre" deg på veien. Hvor mange har ikke følt det vanskelig å komme seg inn i treningsrutiner igjen etter sykdom? Og hvis man da føler seg mye lenger unna det store målet tærer det også på motivasjonen. Ha f.eks små mål som 2 cm inn på "hyssingen" eller at du skal klare å løpe en viss lengde eller løfte et viss antall kilo.

Husk også å sette deg mål som passer inn i livssituasjonen din. Ikke kast deg på en treningsplan som lett kan sprekke etter to uker. For det gir deg ihvertfall ikke en mestringsfølelse. Som småbarnsmamma må enkelte ting prioriteres i visse perioder, og da må man gjøre så godt man kan ut av situasjonen der og da. Kanskje det ikke blir fire treningsøkter i løpet av en uke, men bare to. Kanskje til og med bare en! Men noen ganger er det en trening i seg selv å leke "har'n" i stua med en 2-åring og å være et levende klatrestativ. 

 Jeg kjenner jeg er litt lei av å lese artiker på alle mulige nettsider som sier hvordan man skal bli SUNN. Hva man skal og ikke skal spise. Fitnessdiskusjoner. Supermat. "Strong is the new skinny". Folk som hakker på andre sine suksesser osv. Bruk da for pokker heller andre sine suksesser som inspirasjon! Plukk opp litt inspirasjon her og der, og tilpass det ditt liv og din kropp!

Sunn? Hva er egentlig det? Fysisk sunn eller psyksisk sunn?  Er man kun sunn hvis man er tynn? Eller har en definert kropp? Eller hvis man ikke spiser sukker? 

Å strebe etter "den perfekte kropp" og "det perfekte liv" - gud, så slitsomt! Jeg er lei. Jeg vil ha et sunt hodet, og så velger jeg å tro at med det følger en naturlig sunn kropp. Med en stram mage eller ei! Jeg har tross alt født en unge og har en historie med jojo-vekt i mange år!

Det betyr ikke at jeg ikke skal sette meg mål eller at jeg har "gitt opp". Men jeg vil finne min balanse. "Vårrengjøringen" er i gang, og denne gangen på den riktige måten. Kanskje vil det ta lenger tid, men jeg er jo bare 27 år og har allverdens tid foran meg! 

Så hvordan skal jeg finne denne berømte balansen? Og hva er "planen" min fremover?

Vel, her er noen tanker om det:

 Jeg vil ut av "kaloriboblen". Kaloririk mat er ikke "farlig". Men husk at kalorioverskudd = vektoppgang.

Senk skuldrene og nyte livet. 

Nyte maten! Småspising er et av mine store problemer. En liten bit her, og en liten smak der dekker ikke sultfølelsen, men tirrer heller lysten. 

Stole på meg selv og lytte til de signalene kroppen sender. Er jeg sulten eller er jeg fysen? 

Bruke all kunnskap jeg har til å være kreativ og kose meg på kjøkkenet. Spis fargerik, ren og variert mat! 

Være aktivEn aktiv hverdag kan være like viktig som tid på treningssenteret. Trampoline står på ønskelista til det nye huset! ;)

Prioritere.  Hvor mange ganger må man innom Facebook i løpet av en kveld? Det skjer ikke så mye! Ikke utsett ting, det gjør det bare verre. 

Alt er lov - men med måteJeg vil ikke ha noe nei-mat. Alt må ikke være sukkerfritt eller inneholde minimalt med kalorier.

Få nok hvile og søvn. Bli flinkere til å ikke utsette ting, for da kobler jeg ordentlig av når jeg slapper av. Isteden for å tenke på alt jeg burde ha gjort! 

Finne MIN perfekte balanse. Jeg må finne min balanse som passer for meg. Ikke bruk energi på å kritisere andre sine kropper eller dømme andre sine valg om kosthold. Lavkarbo, proteinrik, sukkerfri osv. Gjør det som fungerer for deg, fysisk og psykisk!

Ta vare på meg selv. Ikke glem å pleie deg selv i en hektisk hverdag. Lakke negler, ta et langt bad og å ha "Stine"-tid.

Komme meg ut av komfortsonen! Dette kunne jeg snakket mye om. Kom deg ut av komfortsonen på trening. Push deg selv. Svette. Bli sliten! Prøv nye matvarer. Ikke vær redd for nye og "fremmede" ting!

Komme meg ut av "komfortklærne"Ja, vi elsker tights og romslige tunikaer/kjoler. Og hvem slenger ikke på seg "kosebuksa" på fredagskvelden?  Da merker man ikke så mye til om det kryper på noen cm rundt magen!  Men det kan hjelpe å holde fokuset på plass hvis man kjenner at bukseliningen plutselig strammer litt, eller at man må hoppe opp og ned mens man drar buksa over låra. (Kan være ganske underholdende å se på da..)

Jeg vet ikke helt hvem dette innlegget er mest for. Dere eller for meg selv? Noen ganger er det godt å få ned tankene. Sett ord på følelser. Noen har jeg delt med dere her, og noen har jeg skrevet og slettet etterpå. Kanskje noen av dere kan kjenne dere litt igjen. Mens andre kanskje ikke kjenner seg igjen i det hele tatt.

Jeg har en blogg som handler om mat og livsstil, og med det føler jeg også et slags "ansvar" som blogger. Jeg vet jeg har lesere i alle aldre, og derfor var det litt godt for meg å dele med dere noen personlige tanker.  Selv om jeg ikke deler et bilde av potetgull-bollen eller smågodt-skåla jeg har på lørdager, så betyr det ikke at jeg nekter meg selv "nei-mat". 

Bloggen kommer fortsatt til å fylles opp med herlige oppskrifter, så ikke være redd for det. Jeg håper den fortsatt vil inspirere dere til at man kan lage enkle og gode måltider som både kropp og sjel blir glade for. 

Glem nyttårsforsetter dere ikke klare å holde - som kanskje allerde er brutt for lengst? - finn en balansert livsstil som passer for deg. 

Jeg avslutter med noen bilder - siden mine innlegg som regel inneholder mer av det enn personlige tanker ;)

Slik den pleier å se ut, til mannens frustrasjon, etter at en ivrig "bakekone" har eksperimentert.

Som den dagen resulterte i denne kommende godsaken som dere ser på dette "feilfrie" bildet.

Og disse "trippel chocolate"-kjeksene er en annen ting dere har i vente ;)
Jeg kommer sikkert på en haug med andre ting jeg burde ha skrevet i dette innlegget, men jeg tror det er nok ord fra meg for denne gang. Takk til dere som har lest dere igjennom ;) 
Ha en strålende uke! Og ta vare på deg selv og de rundt deg :)

 

#trening #kosthold #vektnedgang #sunnkropp #livsstil #bakekona

62 kommentarer

Lena Strømmen

03.03.2014 kl.12:28

For et fantastisk innlegg! Godt å sjå at vi er fleire som sliter litt med balansen.. Alle er ikkje like, sånn er det bare! Du må finne din veg, og eg min:) Takk for at du valgte å skrive dette innlegget - både eg og heilt sikkert mange fleire av leserene dine setter enormt stor pris på det! :)

Monica prøver

03.03.2014 kl.12:32

Tusen takk, Stine! Dette var virkelig et bra innlegg! Og du må for all del ikke slette det! Jeg elsker faktisk å få en "titt bak kulissene" på disse "perfekte" bloggene. For vi vet alle at bloggen bare er en liten del av noens hverdag. Du er med på å spre positive ting ut i hjemmene til oss som leser, og mye inspirasjon til matglede :) Keep up the good work, du er kjempeflink!
Jeg leste faktisk hele innlegget, noe jeg sjeldent gjør med superlange innlegg, konsentrasjonsproblemer :p Men jeg kjenner meg igjen, og jeg applauderer deg for å skrive det du gjør. Go you!

Trine- Lise

03.03.2014 kl.12:47

Fantastisk med sånne ærlige innlegg! Kjenner meg igjen i mye av det du skriver og dette var virkelig god inspirasjon til å begynne å både tenke og prioritere annerledes :) Finne ut hva som passer for mitt liv! Takk for et supert innlegg og lykke til med forandringene selv :)

Liv

03.03.2014 kl.13:01

Eit godt og reflektert blogg innlegg som eg satte pris på å få lese! "Godt" å lese at andre slit med samme tankane som ein sjølv. Stå på, du er kjempe flink!

Kristina

03.03.2014 kl.13:06

Utrolig bra innlegg :D

Solbizen

03.03.2014 kl.13:07

Dette var et veldig bra innlegg Stine, jeg er sikker på at det er mange som kjenner seg igjen, meg selv inkludert. Jeg er mektig imponert over det du deler på bloggen, og er inspirert både av dine oppskrifter og det du har oppnådd! Takk for at du delte dette med oss som leser din fantastiske blogg, tusen takk. Keep up the good work girl!! :D

LineLundem

03.03.2014 kl.13:22

Vel, det er utrolig vanskelig å slutte med kaloritelling når man først har begynt. Når det kommer til hva som er å være sunn, så er det vanskelig å være psykisk sunn uten å være fysisk sunn, og omvendt. Man må bare ikke la det gå til hodet på seg. Fikk selv sjokk den dagen jeg gikk på vekta og den viste kun 35 kg, etter jeg over en lengre tidsperiode hadde telt kalorier. Jeg tror på et sunt og balansert kosthold, med aktiviteter man liker så ofte man føler for det!

Julie @ WolfItDown

03.03.2014 kl.13:30

Dette var et utrolig godt innleg Stine, og jeg er lei meg for at du har følt det slik den siste tiden, men jeg kjenner meg så godt igjen!

Selv har jeg telt kalorier i godt over to år nå, skrevet ned resultater og inntak av trening og måltider, og når jeg vurderte og slutte og telle? Skrekken tok meg, og noe så enkelt som og lage seg frokost ble et dilemma. De første dagene var forferdelig, men så....så begynte jeg og bli mer og mer sikker, tok bevisste valg i matlagingen og har fått litt mer kontroll nå!

Selv ga jeg meg et mål når jeg begynte og trene på trenings studio for nesten tre og et halv år siden...Jeg hadde klatret opp på vektmålingen, og var flau over kroppen min. 10 kilo skulle av, uansett hvor sakte det gikk, og sakte gikk det...i begynnelsen, men så raste det ned, og målet ble nådd. Etter det fortsette jeg i samme duren, høyt matinntak MEN lav fett prosent, for lavt, for kroppen skulle jo lagre litt av godstoffene i sunt fett så kroppen hadde noe og gå på. Den gikk in i en "sult" tilstand på tross av normale porsjoner mat. Jeg innså at jeg måtte spise mer sunt fett i kostholdet, og gi litt mindre blaffen i tellingen. Nå har jeg gått litt opp i vekt, grunnet for stor nedgang, og det føles trist, men jeg veeet at jeg kun legger på meg de kiloene nå som jeg ikke unnet meg for et halvt år siden. Kroppen suger til seg litt ekstra nå for og komme seg tilbake på banen, og jeg har gått fra og være litt over undervektig, og nærmere normalen nå. Jeg skrev et innlegg om og slutte med kalori telling, som du kan lese her hvis du er interessert:

http://julesthenorweegie.blogspot.nl/2014/02/power-re-stored-mindful-eating.html

Det tar tid og venne seg til dette etter en såpass stor livsstilsforandring, MEN det er viktig og tenke på hvor langt du har kommet, hvor hardt du står på, og vite at den utrolig skjønne lille samilien din er der for deg helt og holdent :)

Stor klem til deg kjære Stine :) Sammen er vi sterke! xx

Tomine

03.03.2014 kl.13:33

Kjenner meg veldig igjen!!

Grusomt å ha så mye fokus på kcal-budsjettet...

Dette er 2 uka mi uten stålkontroll på kcal. Går greit - men er jo skummelt.

Er jo så redd for å spise for mye.. men hallo, når man har hatt kontroll på kcal og målinger i 4-5 år - da er det nok! :)

Man har jo såpass erfaring på hva som er riktig mengde.

Stor klem til deg:)

Hanne

03.03.2014 kl.13:45

Fantastisk godt skrevet, og kan lett relatere meg til mye av det samme! :-)

Victoria

03.03.2014 kl.14:24

Et godt innlegg, Stine! Jeg tror vi er mange lesere som kjenner oss igjen i mye av det du poengterer her. -Takk for at du deler med oss, vi trenger alle slike oppvekkere av og til. Det gjør også godt å vite at en ikke er alene om å føle seg litt "låst til budsjettet"

:-) :-)

Ingvild

03.03.2014 kl.15:13

Dette innlegget kjente jeg meg skummelt mye igjen i, både positivt og negativt. Har slitt og sliter med akkurat det samme, sluttet akkurat å telle kalorier, men må innom og sjekke måltider iblant... Savner sånn den tida i fjor da jeg la om kostholdet og faktisk ble sunnere, og målet mitt nå er å komme tilbake til det. Tenker som deg og de punktene du har skrevet du skal gjøre for å komme ut av det og inn på et sunt spor, godt å se at jeg ikke er alene! Takk for et flott innlegg som virkelig satte ord på tankene mine.

Karen

03.03.2014 kl.15:33

Så utrolig godt å lese, har selv havnet i fella med "MEN HVORFOR går ikke vekta ned? står stille?" når jeg vet egentli at jeg har fått større muskelmasse og at vekten like gjerne kan gå opp, bare at det er muskler og ikke fett :)

Føler ofte at det er mye krav til å være kvinne: perfekt kropp, jobb, skole, kjæreste ALT.

Men da er det godt å lese at en ikke er alene i denne "perfekte" verden :D og at tilåmed du som har en så fin matblogg også kan unne deg med godsaker en gang i blant. Jeg er syykt svak for sjokolade og safarikjeks.. :P men en må jo nyte livet, ikke bare prøve å ha et som ikke finnes :)

Jeanette Elizabeth

03.03.2014 kl.16:54

helt enig med deg! Det er viktig å finne sin egen balanse, hva man trives med og hvordan man gjør det. Man er nødt til å prøve og feile. Hva som passer meg, passer ikke nødvendigsvis bestevenninna mi. Det er mange veier til Rom :D Ta vare på deg selv og nyt livet!

#SUNNGLEDE

03.03.2014 kl.17:03

Kjempe bra skrevet! Jeg vet selv hvor godt den sunne grensen og til fanatisk går. Hvor skummelt det kan være å kun tenke på kalorier, diett og trening. Det ikke godt for hodet eller kroppen i lengden.

matogtreningtidsklemme

03.03.2014 kl.17:23

Bøyer meg i støvet. Har flere ganger prøvd meg på noe lignende, men ikke fått det til og bare trykket slett. All ære til deg.

.Frida

03.03.2014 kl.18:00

Det innlegget der fortjener diplom! Knallbra skrevet, kjenner meg igjen i masse, desverre. Men, det er bare å komme seg videre! Herlig at noen tar tak i det, tror det er til hjelp for veldig mange! :) Stå på!

Mari

03.03.2014 kl.20:31

Dette var et innlegg som virkelig traff meg!! Jeg sliter med å slutte å telle kalorier og jeg tenker hele tiden på hvilke matvarer som gir minst kalorier..... Likevel tar jeg meg i å IKKE tenke på det når jeg blir godtesyk og kjøper smågodt.

Jeg gikk ned mye for tre år siden, men nå er det bare halvannen kilo igjen til der jeg startet. Men jeg legger inn måltider på Vektklubb, men klarer ikke å holde meg til det ordentlig og går derfor heller opp enn ned.

Jeg vet godt hva som er sunn mat, men jeg kjenner meg veldig godt igjen i det med at jeg ikke lenger vet når jeg er mett. Jeg er liksom ikke mett lenger- jeg stopper å spise når kaloribudsjettet sier jeg skal det. Noen ganger spiser jeg da til jeg blir FOR mett og andre ganger er jeg ikke ordentlig mett.

Jeg må lære meg å spise meg passe mett ved hjelp av kroppens signaler.

Jeg er altfor opptatt av kalorier og mat og det tar altfor mye av tankene mine i løpet av en dag. Men jeg klarer ikke å la være.....

Så tusen takk for dette flotte innlegget- det er så godt å lese at andre har det likt som meg. Og jeg tror vi skal klare å snu tankesettet vårt.

ingrid

03.03.2014 kl.20:44

Kjempebra innlegg :) er helt enig i det du sier om at man skal være sunn i hodet, ikke bare i "kroppen". Vi kan nok bli bedre til å spise sunt, mange. Men vi kan nok veldig mange bli bedre til å godta vår egen kropp også :)

siljepia

03.03.2014 kl.20:56

jeg leste alt sammen og er veldig godt skrevet . jeg kjenner meg selv godt i mye av det du skriver . Ha en fin uke du også ;)

Karen

03.03.2014 kl.21:05

Fantastisk bra skrevet!

Sara

03.03.2014 kl.21:16

Flott innlegg! Ærlig og tøft. Håper du snart også innser at kalori inn - kalori ut ikke stemmer helt. Det er hva slags kalorier du spiser, ikke antall kalorier. I tillegg spiller stress, aktivitetsnivå, hormoner, magebakterier og søvn inn. Høres ut som du er på god vei til å fokusere på sunn og næringsrik mat i stedet for kalorier :)

Lene Boltland

04.03.2014 kl.00:06

Oi, oi , oi , Stine... Tusen hjertelig takk for dette personlige og fantastiske innlegget. Kjenner meg så igjen. Har ikke hatt den store motivasjonen på to uker nå, men kjenner nå etter dette innlegget at jeg er klar for en ny start. Små mål over lengre tid. Du er et fantastisk menneske. Fortsett med det du gjør, det gleder mange. ..ihvertfall meg :-) ha en kjempefin uke. Stor klem til deg ♥

Solveig Pedersen

04.03.2014 kl.09:47

For et flott innlegg! Jeg har selv følt meg fanget inne i kaloriboblen, så jeg kjente meg igjen i mye av det du skiver her! Du er en fantastisk inspirasjon på kjøkkenet! Stå på!

momoiro-chan (@jannemnaess)

04.03.2014 kl.13:05

Så flott innlegg, Stine! Synes det er tøft av deg å være så ærlig. Det står det stor respekt av :) Det er jo nettopp det som er så vanskelig.. det å finne den balansen. Hverken det å gå opp eller ned i vekt er ikke nødvendigvis den store utfordringen. Da har man jo et mål og en "jobb å gjøre". Det er etterpå når man skal være i balanse at det ofte ikke blir så lett.

Det virker som du har et godt perspektiv på nettopp dette nå da, og at du tar det nødvendig steget tilbake og kjenner på hva som føles rett for deg. Det er jo så mange andre ting i livet som er mye viktigere enn kalorier og kiloer. Sikker på at du kommer til å finne ut av hvordan du skal balansere alt med tiden. Du er jo så flink!

Stå på videre. Jeg inspireres av deg daglig :))

Thea

04.03.2014 kl.18:40

Dette var et fantastisk inspirerende innlegg! Det er vanskelig å alltid tenke kaloriEr og hele tiden være på en "diett". Det er et stort kroppspress og spesielt for unge jenter som meg selv. Jeg har holdt av og på et år med masse trening og et sunnere kosthold! Det er slitsomt når man får dårlig samvittighet for å ikke ha trent den dagen eller spist for mye middag. Derfor var dette innlegget skikkelig befriende for kjente meg så igjen.

Har i det siste slitt med tallet på vekta så nå har jeg bestemt meg for å ikke bry meg om tallet. Så lenge jeg trener og har en variert og aktiv livsstil har jeg det bra med meg selv. Og det er det aller viktigste!

Takk for en flott blogg med masse inspirasjon og helt supre desserter! :)

ida skoglund

07.03.2014 kl.08:50

Har prøvd utallig mange av oppskriftene dine, storfornøyd med alle sammen! Syns det er kjempe bra at du slenger med litt personlig og! Du er så utrolig flink!!

Stine

07.03.2014 kl.13:58

Lena Strømmen: Tusen takk, Lena :) Det er godt for seg selv å sette ord på mange tanker :)

Stine

07.03.2014 kl.13:59

Monica prøver: Åh, tusen takk Monica! :) Jeg står for alt jeg skriver og har ingen planer om å slette noen ;)

Stine

07.03.2014 kl.14:00

TheVanillaMonologues.: Wuhu! Jeg selv sliter med lange innlegg! Hehe. Tusen takk :)

Stine

07.03.2014 kl.14:00

Trine: Tusen takk, Trine-Lise :) Mange ganger burde man stoppe opp og se om man faktisk har riktig fokus på ting, og hva som er viktigst! Ha en strålende helg :)

Stine

07.03.2014 kl.14:02

Liv: Tusen takk, Liv! Godt å høre at flere har det samme. Jeg tror man må slutte å jage etter det perfekte som "alle andre" har, og heller finne sin greie :)

Stine

07.03.2014 kl.14:02

Kristina: Tusen takk, Kristina :) Man føler seg litt "naken" når man skriver sånn ;)

Stine

07.03.2014 kl.14:03

Solbizen: Tusen takk! Det er ikke alltid lett å kle av seg med å dele følelser og tanker. Men det har faktisk vært veldig deilig de siste dagene! Skuldrene er senket :) Ha en strålende helg!

Stine

07.03.2014 kl.14:08

LineLundem: Ja, denne "berømte" balansen.. For min del må jeg fokusere på hva jeg ønsker å oppnå og hvordan jeg vil ha det på veien dit. Jeg har ihvertfall fått hodet mer på plass denne uken, og det har vært godt :)

Stine

07.03.2014 kl.14:13

Julie @ WolfItDown: Åh, Julie! :)
Ja, det er litt skummelt å ikke telle, men deilig også. Jeg tar meg selv i å tenke på det fortsatt, men det er jo helt naturlig! Å være litt bevisst på valgene man tar er jo lov, men når det tar over alle måltidene blir det for mye.

Takk for at du alltid deler så mange fine erfaringer med meg :) Jeg kjenner selv at jeg har vært redd for fett, uansett om det er sunt eller ei. Nå ligger avokadoen på benken, så nå skal nye matvarer prøves! :)

Heia heia oss! Og en riktig god helg :)

Stine

07.03.2014 kl.14:15

Tomine: Skummelt ja! Men som du sier, en dag må det være nok! Dette skal vi klare, for vi har så all kunnskapen vi trenger! :) ha en riktig god helg, og en god klem tilbake :)

Stine

07.03.2014 kl.14:15

Hanne: Godt å høre, Hanne! Og tusen takk :)

Stine

07.03.2014 kl.14:16

Victoria: Tusen takk, Victoria :) Man lærer så lenge man lever, og det er godt å sette ord på mange følelser! Jeg håper det vil hjelpe meg og mange andre til å ta de riktig valgene for seg selv :)

Stine

07.03.2014 kl.14:19

Ingvild: Tusen takk for det, Ingvild :) Det er motiverende å høre at man ikke er alene om disse følelsene. Da føler man seg ikke like "mislykket". Håper du er på riktig spor mot der du var .) Og en riktig god helg!

Stine

07.03.2014 kl.14:22

Karen: Ja, men hva er egentlig perfekt? Vi kvinner er eksperter på å måle oss mot andre og hakke ned på oss selv. Når blir vi fornøyde.. Livet må nytes. Smil og vær glad for hver dag som går ;)

Stine

07.03.2014 kl.14:23

Jeanette Elizabeth: Tusen takk! Vi er eksperter på å måle oss mot andre og aldri være fornøyd. Man må bare huske på å spørre seg selv hva man vil oppnå for seg selv og finne hva som fungerer. Jeg har ihvertfall fått senket skuldrene mine og nyter livet bedre ;)

Stine

07.03.2014 kl.14:24

#SUNNGLEDE: Tusen takk :) Nei, å leve på diett er ingen livsstil for resten av livet. Det er godt å ha hodet litt mer på plass nå :)

Stine

07.03.2014 kl.14:25

matogtreningtidsklemme: Tusen takk! Gjett om man føler seg "naken" når man skriver et sånt innlegg. Men så utrolig godt på en måte også. Hodet føles mye mer på plass!

Stine

07.03.2014 kl.14:26

.Frida: Tusen tusen takk, Frida! Ja, glem fortiden! Se fremover, og lær heller av "feilene" du har gjort :) Det er aldri forsent :) Ha en super helg!

Stine

07.03.2014 kl.14:28

Mari: Dette skal vi klare, Mari! :) Jeg har blitt overrasket flere ganger de siste dagene over at jeg faktisk ikke har vært sulten når jeg "normalt" har spist for å spise.. Senk skuldrene og bruk all kunnskapen du har fått de siste årene!

Stine

07.03.2014 kl.14:29

ingrid: Ja, mange har mye å gå på for å få et bedre kosthold. Men mange har også mye å endre når det gjelder tankene om mat og seg selv. Jeg har endret meg mye det siste året, og nå skal jeg få samlet alle tankene og bruke de riktig :)

Stine

07.03.2014 kl.14:29

siljepia: Tusen takk, Silje! God helg :)

Stine

07.03.2014 kl.14:29

Karen: Tusen takk, Karen :)

Stine

07.03.2014 kl.14:30

Sara: Ja, det er mye som spiller inn. Skuldrene er senket og maten nytes!

Stine

07.03.2014 kl.14:30

Lene Boltland: Åh, bare hyggelig, Lene! Og tusen takk! La oss kjøre på fremover ;) God helg!

Stine

07.03.2014 kl.14:31

Solveig Pedersen: Tusen takk, Solveig! Man kan ikke gå på "diett" hele livet! Jeg skal fokusere på å leve et sunt, aktivt og balansert liv! God helg :)

Stine

07.03.2014 kl.14:32

momoiro: Tusen takk, Janne :) Ja, det var med litt klump i magen jeg publiserte det. Man føler seg plutselig veldig avkledd. Ihvertfall for meg som sjeldent deler sånne tanker. Goood helg! :)

Stine

07.03.2014 kl.14:33

Thea: Dårlig samvittighet er livsfarlig! En god helse, både kropp og sjel, er viktigst! Tusen takk, og en riktig god helg :)

Stine

07.03.2014 kl.14:42

ida skoglund: Tusen tusen takk, Ida! :) En liten dose med personlige tanker skal jeg prøve å få til jevnlig :)

instacatrine

10.03.2014 kl.12:29

Hei fine deg!

Kort kommentar fra meg : AMEN. 👏 Blir glad når folk innser at en ikke er lykkelig ved å konstant telle kcal. Jeg føler meg så utrolig mye friere nå som jeg kun lever sunt. Spiser virkelig akkurat det jeg vil, kroppen min liker best et sunt og variert kosthold. Når en merker tanker om kcal kommer opp i en hver sammenheng og det går utover ens egen frihet så synes jeg det går for langt. Du er jo så flink og flott, slapp av og nyt tilværelsen. Så lenge en er sunn mesteparten av tiden så er utskeielser bare sunt ;) Bra jobba!!!! Stå på og kos deg med god samvittighet!

Stine

12.03.2014 kl.09:05

instacatrine: Åh, takk Catrine :) Hallelujah! Haha ;) Du er ihvertfall en stor inspirasjon for meg til å holde fokuset på plass. Så takk til deg :)

Maria

12.03.2014 kl.20:22

Vil bare rose deg opp i skyene for et fantastisk bra innlegg! Kjente meg så utrolig godt igjen. Vekta mi har lenge vært som jojo. I en alder av 16/17 fikk jeg prolaps og gikk opp 10 kg, noe som ikke var lett. Jeg så det selvfølgelig ikke selv i og med at jeg alltid gikk med store klær (ville vel kanskje ikke se det). Spiste altfor mye "nei-mat" itillegg til lite aktivitet. Nå har jeg endelig gått ned over 10 kg, men uten å gjøre spesielt mye. Jeg fant et bilde av meg bare et halvt år etter operasjonen og fikk helt sjokk. Var ikke klar over hvor stor jeg var blitt. Så nå er jeg selvfølgelig livredd for å bli slik igjen og ikke legge merke til det selv. For hver bit jeg tar tenker jeg på det bildet, og det er ikke direkte sunt. Så tusen takk for flott innlegg, takk for at du satt ord på det. Det er viktig å ha en sunn livsstil, men ikke minst en sunn tankegang.

Stine

16.03.2014 kl.22:14

Maria: Bilder avslører, for et speilbilde er det lett å fortrenge. Veldig bra jobba du! :) Viktig å holde hodet på plass, så går det så bra :)

marte

01.04.2014 kl.22:04

Der var det mange sannhetens ord, og et virkelig fint innlegg.Kjenner meg godt igjen i det meste. En evig kamp, og taper hver gang en prøver noe.

Stine

11.04.2014 kl.22:11

marte: Ja, det er ikke bare bare.. Forhåpentligvis vinner vi en dag ;)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits