Enkel og sunn kyllingfrikassé

Nydelig hverdagsmiddag - som er super for både små og store!

Og som også er veldig lett å ta med barna på å lage :)

Milde smaker, men allikevel virkelig himmelsk og smakfull.

Oppskrift:

  • 5 dl vann
  • 1 hønsebuljongterning
  • 4 gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 1/2-1 purre - litt avhengig av størrelsen
  • 4 mellomstore/store poteter
  • 4 kyllingfileter
  • 2 ss smør - jeg brukte ekte meierismør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl lettere matfløte/melk. Enten bare matfløte eller 50(50 matfløte og melk.
  • Salt 
  • Pepper
  • Hakket persille - utrolig godt oppi, men ikke nødvendig.

Lag kraft av vann og buljong. 

Skjær opp alle ingrediensene i nokså like store biter. Ikke skjær bitene for store, for da tar det lenger tid før grønnsakene blir møre.

Smelt smøret i en kjele. Rør inn hvetemel og spe med hønsebuljongkraften. Litt og litt til du får en klumpfri røre. Tilsett melk/fløte og la det småkoke slik at melsmaken forsvinner.

Sett på lokk og la alt småkoke til grønnsakene er møre og kjøttet er gjennomkokt. Tiden kommer an på hvor stor bitene er, men dette tar ca 15-20 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Tilsett gjerne litt hakket persille rett før servering.

 

Da vi hadde denne til middagen fikk jeg god hjelp av sønnen på 3 år.

Skrelle gulrøtter, skjære poteter, røre i sausen. Det er mye som de små kokkene kan hjelpe til med! :) 

Og ekstra stas blir det å sette maten på bordet og sønnen sier: "Disse nydelige gulrøttene lagde jeg"

Og enda bedre ble det da mannen ga to store tomler opp og skrapet tallerken!

Denne blir helt klart laget flere ganger :)

Da var det snart helg igjen - OG en ny måned! Hjelpes.. Jeg har så smått begynt på diverse jule-lister. Listefreak.

Ha en fortsatt fin torsdag :)

 

#oppskrift #kosthold #mat #familie #hverdag #trening #sunt #kylling #mamma #småbarnslivet #kyllingfrikasse #tips #bakekona #høst

3 kommentarer

Eli Mari

30.10.2014 kl.14:16

Dette så jo helt nydelig ut, men jeg er litt småforvirret. Skal det ikke være kylling oppi? Kunne ikke umiddelbart se det i ingredienselisten eller instruksene, men kanskje jeg gikk glipp av det?

Stine

30.10.2014 kl.15:39

Eli Mari: Takk for at du var oppmerksom. Den informasjonen hadde jeg glemt å fylle inn. Det er rettet opp i oppskriften nå :)

Kamilla Haaland

30.10.2014 kl.16:38

så superdigg ut!

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits