En graviditet er ikke alltid en dans på roser

Først - Godt nytt år!

Jeg håper dere hadde en fin avslutning på året som var, og at det nye året har startet med et stort smil.

Her hadde vi en veldig koselig jul - med mye god mat og avslappende dager. Julaften ble vel gjennomført med sprø svor, besøk av nissen og hyggelig selskap. Den kvelden var det en veldig sliten sønn og to slitne foreldre som la seg fornøyde i senga ;) 

Nå er et nytt år godt i gang, et år som jeg tror bringer mange fine og spennende opplevelser. En av de største hendelsene er selvsagt at vår lille familie skal få et til familiemedlem.

Det er rart å se små ting falle på plass, og at huset gjøres klar for nok en baby. Magen vokser og lille mor danser! Her er det full aktivitet ;) Jeg føler meg litt nummen på innsiden av magen på grunn av all aktiviteten til tider. 

Godt hun holder seg aktiv, for min egen aktivitet er ganske laber om dagen. For ei som kjørte hard styrketrening er denne "handikappede" hverdagen veldig uvant. Siden jeg var fysisk mye sterkere håpet jeg virkelig at jeg skulle slippe litt lettere unna bekkenløsning enn forrige gang. Men.. Her tar hormonene overhånd, og bekkenet og jeg er bitre fiender. Det er selvfølgelig vanvittig frustrerende, og jeg savner å ha full kontroll over kroppen. 

Dette har påvirket mye av mine hverdag i det siste. Vond kropp og tunge dager. Og er det en ting som ikke er en stor del av hverdagen min så er det å stå lenge på kjøkkenet med slikkepotten i hånda. Jeg tilbringer egentlig kortest mulig tid stående oppreist ved kjøkkenbenken. Men litt kokkelering skjer jo, for mat må man ha. Så jeg skal bli litt flinkere til å ta bilder av de sunne "fast food"- rettene jeg har om dagen.

For jeg prøver fortsatt å fokusere på et sunt og variert kosthold, og spiser absolutt ikke for to ;) Ekstra viktig er det å ikke overdrive inntaket, nå som aktivitetsnivået er langt unna det normale. Jeg vil jo helst slippe unna for mange kilo å svette iherdig av når frøkna er ute! Jeg har ikke et strengt kosthold, men prøver å få i meg næringsrikt og variert mat. Alt med måte :) Jeg har ingen så kalte cravings, men synes både salt og søtt er godt. 

Jeg tenkte også at jeg skal prøve å poste litt mer jevnlig på Instagram enn hva jeg har gjort. Litt hverdagsting, og selvfølgelig når det dukker opp oppskrifter på bloggen. Så følg meg gjerne der for oppdateringer :)

Som jeg nevnte før jul viste ultralyden ei jente, så her har det blitt litt shopping i det siste. Får virkelig håpe det faktisk stemmer ;)

Begge disse to er kjøpt på Lindex hvis noen skulle lure på det.

En ting som jeg virkelig  sitter igjen med så langt i denne graviditeten er at man må huske å sette pris på og ta vare på kroppen sin. Tenk på alle de påkjenningene vi påfører den hver dag.

Ingenting er en selvfølge, og det minste vi kan gi kroppen tilbake er pleie og god helse. For meg er små gleder som å herje rundt i huset/hagen med sønnen min noe av det første jeg skal gjøre når kroppen har stabilisert seg igjen. Jeg skal fokusere på en aktiv hverdag med familie, styrketrening, variert kosthold, ta vare på meg selv med egenpleie, og å nyte små og store øyeblikk. 

Man lærer mye om seg selv når man møter motgang, og jeg skal bare la dette gjøre meg sterkere. 

Så - en graviditet består av mange fantastiske øyeblikk og gleder, og det er det som er  mitt fokus opp i alle vondter og tunge stunder. Ingen graviditeter er like, og ihvertfall ingen gravide kropper. 

La 2015 begynne - og titt tilbake i morgen for oppskrift på de deilige kjeksene jeg fristet med på Instragram forrige helg! 

 

#mat #hverdag #mamma #mammablogg #gravid #barnimagen #sukkerfri #bake #sunt #kosthold #trening #bakekona #baby #lindex

 

4 kommentarer

maritasta

08.01.2015 kl.20:49

Lykke til :) <3

Stine

08.01.2015 kl.21:05

maritasta: Tusen takk :)

09.01.2015 kl.07:10

Spennende tid i vente, jeg er også gravid og venter en gutt i April :)

Foreløpig ikke bekkenløsningsplager, kjenner det bare litt om kvelden etter jeg har ligget på sofaen. Jeg har helseplager ellers hele tiden som er ganske store så glad det ikke er blitt så altfor mye mer problemer i graviditeten - enda ihvertfall...

Ha en fin dag.

Stine

09.01.2015 kl.10:00

Anonym: Gratulerer! Ja, da får du lytte til kroppen og satse på at de neste månedene går uten store problemer ?? God helg!

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits