Tradisjonelle fastelavnsboller uten tilsatt sukker

Hei!

Alle bolleglade mennesker har vel full kontroll over hvilke dager man har en perfekt unnskyldning for slenge sammen litt deilig gjrbakst? ;)

Og n til sndag er det da alts fastelavnssndag! 49 dager fr 1. pskedag. Da er det jammen ikke lenge igjen til pske heller dere..!

Og duften av nydelig gjrbakst er helt fantastisk fylle huset med!

S p sndag burde litt baketid flettes inn i dagsplanen ;)

Og har du lyst p et litt sunnere alternativ uten at det gr p bekostning av den deilige smaken er denne oppskriften helt fantastisk!

Luftig og lett gjrbakst - uten tilsatt sukker.

Oppskrift p bollene finner du innlegget med grunnoppskrift p sukkerfri gjrbakst.

En av mine absolutt favoritt-oppskrifter!

Jeg kan slenge med at hvis man m unng egg kan dette utelates fra oppskriften.

I tillegg kan man ogs fint kutte ned p smrmengden fra 150 gram til 100 gram. Dette gir ingen store merkebare endringer p resultatet.

Bollene er utrolig gode uten noe som helst, men litt deilig krem hrer med i fastelavnsboller!

Jeg bytter ut den vanlige kremflten med lettere dessertflte. Fortsatt deilig smak, men med et lavere kaloriinnhold.

Den pisker jeg sammen med frene fra 1/2-1 vaniljestang (avhengig av hvor mye krem jeg skal lage) og ca 1 ss sukrin +.

Et obligatorisk dryss med melis, her sukrin melis, p toppen og s er det bare nyte en bolle eller to!

En annen storfavoritt er fylle bollene med hjemmelaget vaniljekrem fr jeg steker de. Det blir himmelsk godt :)

Lenkene er tilsendt

S da hper jeg flere finner frem forkleet p sndag - og fyller hjemmet med lukten av deilig gjrbakst!

PS. Bollene, uten fylt med krem, kan utmerket fryses! Dermed kan du bake bollene en av de neste dagene, fryse og ta opp p sndag. La de tine p benken, og varm de i ovnen p 220 grader i ca 4 minutter. Da blir de helt som nystekte igjen - og gir deg mer tid til annet sndagsaktiviteter ;)

Ha en fortsatt fin kveld!

#oppskrift #fastlavn #sndag #bake #boller #hverdag #sukkerfri #utensukker #gjrbakst #mamma #kosthold #mat #sukrin #funksjoenllmat #bakekona

16 kommentarer

oslostudinene

10.02.2015 kl.23:38

Takk for pminnelse, her blir det bollebakedag p Sndag! Jeg kom forresten over noen rare fastelavensboller da jeg bodde i Kbenhavn. Butterdeig fylt med vaniljekrem med sjokolademelisglasur p toppen. Heftige greier og overraskende godt. :)

Lykke Larsen

13.02.2015 kl.07:24

hh, alt du lager ser s utrolig godt ut!! Blir nok drlig med fastelavensboller p oss her i USA dessverre :(

Silje arntsen

13.02.2015 kl.20:42

Hei.

I oppskriften din s str d 1egg. Skal d i deigen eller er d for pensle med? Hper p svar da nske prve dissa t sndagens fastelavensboller😊

Stine

13.02.2015 kl.22:52

Silje arntsen: Hei! Et egg skal i deigen, og evt pensle med et egg p bollene :) Lykke til med baksten! :)

Stine

13.02.2015 kl.22:53

rkenfruer: Nei, kjr p! ;)

Stine

13.02.2015 kl.22:54

oslostudinene: Det hrtes helt fantastisk ut! Jeg er s svak for vaniljekrem, og dansk bakst er ihvertfall himmelsk! :)

hverdagtilanonym

13.02.2015 kl.23:04

Det ser s godt ut.

Stine

14.02.2015 kl.09:09

hverdagtilanonym: Gjrbakst er himmelsk godt :)

Caroline

15.02.2015 kl.18:35

For en flott oppskrift! Testet oppskriften ut i dag, og resultatet ble fantastisk :) Moren min mente at disse bde var luftigere og bedre enn hennes oppskrift med sukker. Tror jeg blir ndt til bake de en gang til, for de forsvant fort!

Positivt For Deg

15.02.2015 kl.20:15

Mmmm der var oppskriften din ja, hihi. Jeg elsker vaniljekrem - s lurt. Det skal jeg jammenmeg lage neste gang mine LCHF boller er p menyen. Takk for inspirasjon

Anja

17.02.2015 kl.12:13

Oi, det ser ut som eg m til bake! Nam! :D

Og stort pluss at dei er sukkerfri! :D

Stine

17.02.2015 kl.15:12

Caroline: For en fantastisk tilbakemelding! Det setter jeg stor pris p :)

Stine

17.02.2015 kl.15:13

Positivt For Deg: Skulle gjerne bare spist vaniljekrem jeg :P Ha en fortsatt fin dag :)

Stine

17.02.2015 kl.15:13

Anja: Disse er himmelske gode! Og kan lure hvem som helst til tro at det er "ekte vare" :)

Anja

18.02.2015 kl.14:01

Dei str no p to-do lista mi for helga :D

Stine

08.03.2015 kl.21:03

Anja: Boller er utrolig godt! :D

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits