Salat på 1-2-3

Hei!

Da var vi i mars - og egentlig godt i gang allerede! 

Sola skinner - snøen smelter - fuglene kvitrer og lillemor har dansefest i magen. En herlig start på dagen :)

Vi snakker ikke om det punkterte dekket på den ene bilen min kjære måtte styre med i dag tidlig.. Bil er dyrt ja!

Med lite overskudd til å være på kjøkkenet har jeg de siste månedene blitt god på "fast food".

Mat som metter, er næringsrik og som tar minimalt med tid å slenge sammen.

En gjenganger er en stor og deilig skål med blandet salat. 

Men å skjære opp grønnsaker til en salat hver dag er for meg unødvendig bruk av tid. 

Så når jeg først har fjøla og kniven fremme skjærer jeg like gjerne opp mye på en gang.

Visse grønnsaker holder seg fint i kjøleskapet noen dager, og dermed går det veldig fort å slenge sammen en salat.

Perfekt for en rask lunsj, eller for å tilføye mer grønnsaker til middagen!

Og siden grønnsakene ikke er blandet på forhånd er det lett at alle i familien kan putte oppi det de selv liker.

Junior på 3,5 år unngår f.eks rå løk - men elsker de fleste andre grønnsaker.

 

Og tenk så deilig når fredagen kommer - og mange av oss skal ta taco til middag. Da er det deilig å bare ta frem bokser klare med grønnsaker!

Det skal ihvertfall vi i morgen ;)

I tillegg bruker jeg grønnsakene som fyll i lompe med skinke o.l. 

Eller hvis du trenger grønnsaker i en omelett!

Mulighetene er altså mange :)

Ofte har vi igjen noe kjøtt fra middagen dagen før - og det havner som regel i salaten til lunsj! 

Nå skal jeg gjøre meg klar for bassengtrening for gravide. Godt for en stiv og øm kropp :)

 

Ha en fin torsdag! :)

 

#middag #tips #kosthold #trening #mamma #gravid #mat #hverdag #bakekona #salat 

16 kommentarer

Stine

05.03.2015 kl.09:38

At jeg ikke har tenkt på det før, selvfølgelig er det mye enklere å ha ferdig oppskjærte grønnsaker! Her er vi bare to, og kutter vi grønnsaker blir restene som regel kastet. Vi sløser særlig mye løk da en hel rødløk ofte blir for mye for bare to personer. Gjett om jeg skal handle inn småbokser nå, hehe :)

Kos deg med salaten!

Elisabeth Bentzen

05.03.2015 kl.11:21

Jeg er stor fan av salat, dette var ett godt tips :)

Katrine Bjellhansen

05.03.2015 kl.21:17

Så lurt:)

Mettdottcom

06.03.2015 kl.17:21

så smart ! Dette bør jeg og begynne med ! :)

Viktoria

06.03.2015 kl.23:11

Takk for tips med å skjere opp masse grønnsaker, smart! :)

Kan eg få lov å spørre kor skålene er fra og? Kjempe fine!

God helg :)

Anita Røvik //Rowik

07.03.2015 kl.14:54

Kjempe lurt å ha grønnsakene klare for servering! Hvor lenge holder de seg? :)

Vegard

07.03.2015 kl.23:51

Hallo! Utrolig kul blogg! Håper du får en fin helg hilsen Vegard.

Stine

08.03.2015 kl.21:08

Stine: Jeg merker vi har spart mye tid ved kjøkkenbenken av det. Ofte bruker vi rødløk i salat, omelett eller f.eks spaghettisaus, og da er det utrolig deilig å ha den ferdig oppskjært i kjøleskapet! :)

Stine

08.03.2015 kl.21:08

Elisabeth Bentzen: Så bra! :)

Stine

08.03.2015 kl.21:09

Mettdottcom: Har spart oss for mye tid ihvertfall + at det blir mindre styr å ha en liten salat ved siden av det meste som vi lager til middag :)

Stine

08.03.2015 kl.21:10

Viktoria: Skålene er fra Christiania Glassmagasin og boksene fra IKEA :) Ha en fortsatt fin søndag :)

Stine

08.03.2015 kl.21:11

Anita Røvik //Rowik: Veldig tidsbesparende! :) Tja, 4-5 dager vil jeg tro. Varierer litt fra grønnsak til grønnsak :)

Stine

08.03.2015 kl.21:11

Vegard: Takk for det! God søndag :)

Eli Bjørklund

21.03.2015 kl.22:38

Så utrolig fristende ut da blir det her til kjøttfri mandag til uka :)

Ella Linnea

23.03.2015 kl.19:51

Åå, dette så virkelig godt ut, må prøves ut! :)

tommy

26.03.2015 kl.17:07

det såg gott ut =)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits