Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt

Ny uke - ny suppe. 

Selv om vi nå har kommet til søndag, og egentlig er helt på slutten av uka. 

Det er helt utrolig at det er under 2 måneder til julaften. På tide å tenke på julebaksten? 

Men nå skal vi konsentrere oss om suppa - så får vi prate litt mer jul i et senere innlegg ;) 

Oppskrift:

  • 300-400 gram svinekjøtt skjært i strimler
  • ca 1 1/2 kg gulrot
  • ca 450 gram pote
  • 1 gul løk
  • 14 dl utblandet hønsebuljong (2-3 buljongterninger kokt sammen med vann)
  • 1 dl mager kesam - evt vanlig. Du kan også evt, bruke fløte for en rundere smak.
  • 1/2 purre
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Start med alle forberedelser. Skjær kjøttet i strimler hvis det ikke er gjort på forhånd. Skrell gulrot og poteter. Skjær ca 2/3 av gulrøttene og alle potetene nokså store biter. Skrell løken og skjær også denne i nokså store biter. 

Fres løken sammen med litt olje i kjelen på middels varme til den blir blank. Tilsett gulrøttene og potetene som du har skjært opp, og la det surre litt sammen. Hell over utblandet hønsebuljong og la det koke i ca 15 minutter til grønnsakene har blitt møre. 

Del opp resten av gulrøttene på langs og skjær i nokså skiver. Skjær også purren i tynne skiver. Ikke tilsett dette i suppen enda.

Når grønnsakene i kjelen har blitt møre tar du kjelen av plata og bruker en stavmikser til å kjøre suppen til den er glatt.

Sett kjelen tilbake på plata. Tilsett gulrøttene og purren og la det hele koke i 5 minutter til.

Mens suppen koker steker du svinekjøttet i en panne med litt olje og krydrer med salt og pepper.

Skru varmen ned slik at suppen ikke koker og tilsett kesam. Smak til med salt og pepper.

Tilsett mer vann hvis suppen blir tykkere enn du ønsker. Dette kommer an på hvor stivelse det er i potetene du bruker. 

Hell suppen over i skåler og legg over kjøttet.

Magert og utrolig godt! 

Server gjerne brød til om du ønsker det.

Nok en suppe som er ren og enkel på smak - og derfor vil falle i smak hos både liten og stor!

Neste suppe blir en litt mer "hot" versjon. Så følg med!

 

#oppskrift #middag #mat #kosthold #høst #suppe #mamma #bakekona #sunt 

6 kommentarer

Kristin

26.10.2015 kl.18:33

Mmm, den ser nydelig ut :-) Håper kvelden din blir fin <3

Mathilde

26.10.2015 kl.20:56

Åj, denne skal jeg prøve! Hvor mange personer passer denne oppskiften til?:D

Stine

27.10.2015 kl.21:36

Mathilde: 4 personer vil jeg si. Ihvertfall hvis man serverer litt brød ved siden av også :)

28.10.2015 kl.18:31

Denne oppskriften har du tatt fra Lavfodmap-boken, synes du burde gi litt cred til hun som har laget den, selv om du har endret noen bittesmå detaljer.

Stine

28.10.2015 kl.19:46

Anonym: For det første vet jeg ikke hvilken oppskrift du sikter til. Og for det andre er det en meget sterk påstand å komme uten å tilføye detaljer rundt det du mener.

missmommy.blogg.no

29.10.2015 kl.09:01

Dette så veldig godt ut:) liker bloggen din godt :) mye flotte inspirasjon! Ønsker deg en super dag!!

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits