Mumi-pølser til middag

Denne middagen var en stor suksess i heimen - spesielt hos sønnen min på 4 år!

Halloween har tydeligvis kommet for fullt til Norge, og blitt en tradisjon for mange. Selv har jeg ingen sterke meninger om denne "høytiden", men ser på det som en perfekt mulighet til å leke litt ekstra med maten ;)

En fancy versjon av pølse i brød

Bare at denne er ekstra fiberrik og proteinrik - i tillegg trenger ikke deigen heving!

Oppskrift på deig til ca 10-12 grillpølser:

  • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havremel
  • 1 toppet ts bakepulver
  • En liten klype salt - jeg brukte maldonsalt
  • 30 gram lett margarin rett fra kjøleskapet - evt romtemperert meierismør.
  • 220 gram mager kesam - evt vanlig
  • 1 egg til pensling - kan sløyfes
  • Grillpølser

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200 grader (under og overvarme) eller 190 grader (varmluft)

Bland de tørre ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin.

Tilsett kesam og smør og bland raskt sammen. 

Tørk av pølsene med et kjøkkenpapair. 

Strø litt mer mel på benken og kjevl ut deigen til et stor rektangel. Snu på deigen underveis slik at den ikke klistrer seg helt til benken. Unngå å bruke masse mel for da blir deigen veldig kompakt.

Jeg brukte et pizzahjul til å skjær strimler på ca 0,5-1 cm bredde. Du trenger ikke å være veldig nøyaktig.

Dette er en perfekt middag å la barna være med på å lage! 

Til våre pølser brukte vi to strimler rundt hver pølse - men dette kommer an på hvor lange strimlene er. 

Trykk strimlene inntil pølsene når du snurrer. 

Legg de over på et bakebrett og pensle de med pisket egg. 

Stekes i ca 15-17 minutter til de har blitt gyldne på både oversiden og undersiden. Pass på pølsene på slutten av tiden da steketiden varierer veldig fra ovn til ovn + tykkelsen på strimlene.



Øynene er ikke noe mer avansert enn ketchup og sennep!

At deigen revner og blir litt skrukkete gjør det hele bare enda mer perfekt! La barna slå seg løs og lag middagen til de voksne ;) 

For å få i oss litt grønnsaker hadde vi dette fatet med grønnsaker og dip fra innlegget som jeg delte i går.

Dip og grønnsakene lager du mens pølsene steker i ovnen!

Når vi kommer oss over Halloween nå har jeg virkelig tenkt til å slå over til julemodus. Ikke pynting og alt det der - men en liten plan for diverse oppskrifter jeg har lyst til å prøve meg på! 

Kom gjerne med innspill!

 

#mamma #mat #halloween #helg #pølse #fullkorn #kosthold #trening #hverdag #barn #middag #tips #oppskrift #bakekona

2 kommentarer

Anne Lene Haaland

29.10.2015 kl.11:48

Disse skal prøves! Takk for oppskrift :)

Celina Berntsen

29.10.2015 kl.18:02

Ser spennende ut!

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits