Spicy suppe med kylling og kokosmelk

Hei!

En ny suppe-oppskrift dukket aldri opp p bloggen forrige uke. Snn er det nr dagene er fulle og tiden ikke strekker til.

Og s ble jeg veldig engasjert i Halloween og dermed ble det ihvertfall ikke tid igjen til f ut en ny oppskrift.

Ny uke - nye muligheter - og endelig en ny suppe-oppskrift!

Denne gangen gr vi fr en litt mer spicy variant.

Her kan ogs oppskriften justeres litt etter hvordan du/dere liker den.

Styrken p denne var akkurat i grenseland for snnen min p 4 r. Han er vant til krydder, men sier klart i fra hvis det blir for sterkt.

Han digget denne, og spesielt nudlene ;)

Et lite tips til noe jeg alltid har i kjleskapet er disse tre glassene - hvitlk, ingefr og chili.

Jeg har kjpt disse p Kiwi, men jeg vet at andre matvarebutikker har andre varianter av disse ogs.

Brukes daglig i middager! Supper, wok, gratenger, gryter, marinader osv.



Oppskrift:

  • ca 400 gram kyllingfileet
  • 1 ts hvitlk
  • 1/2 ts chili
  • 1 ts ingefr
  • 1 rd paprika
  • 1/2 purre
  • 2-3 ss rd karripasta
  • 2 bokser kokosmelk - jeg bruke light, men vanlig kan selvsagt brukes
  • 9 dl vann
  • 2 hnsebuljongterninger
  • 2 ss fiskesaus - kan slyfes hvis du ikke har
  • Frisk koriander
  • ca 250 gram nudler

Fremgangsmte:

Forbered ingrediensene. Skjr purren i tynne skiver og paprikaene i strimler. Skjr kylling i strimler eller sm biter. Kok nsket mengde nudler etter anvisningen p pakken.

Tilsett hvitlk. ingefr og karripastaen i kjelen og fres p medium varme i ca 1 minutt, gjerne sammen med litt olje. Mos alt god sammen slik at smakene kommer frem.

Litt og litt tilsetter du vannet og smuldrer buljongterningene oppi. Kok opp og tilsett fiskesaus.

Ha kyllingbitene oppi kjelen og la det smkoke i ca 6-7 minutter. Halvveis i koketiden tilsetter du purren og paprikaen.

Bruker du lett kokosmelk tilsetter du denne p slutten av koketiden, da denne ikke tler like mye varmebehandling. Vanlig kokosmelk kan du gjerne tilsette litt fr.

Tilsett enten nudlene i sklen fr du heller suppe oppi eller bland oppi suppen fr du serverer.

Rett fr servering rr du inn hakket frisk koriander.

Det er godt med en suppe man snufser litt av p en kald hstdag!




Hper denne faller i smak hos flere :)

#oppskrift #mat #suppe #kosthold #sunt #trening #tips #mamma #hst #kylling #bakekona

9 kommentarer

Tone

03.11.2015 kl.11:14

Denne s himmelsk ut! :D Har du kyllingen r oppi suppa? Kjenner jeg vegrer med litt for det :P

Elisabeth Holm

03.11.2015 kl.11:51

, det ser s godt ut!!!! Jeg tror jeg bare M lage denne i dag :-D

ingrid

03.11.2015 kl.18:58

Denne s god ut :) Hvor lenge holder de glassene etter at de er pnet? Jeg er s drlig bruke mye snt...

Stine

04.11.2015 kl.14:18

ingrid: Jeg ogs! Men disse har en holdbarhet p 6 mneder nr de er oppbevarte i kjleskapet - etter pning :) Anbefales!

Stine

04.11.2015 kl.14:19

Elisabeth Holm: Nydelig og akkurat passe hot :D

Stine

04.11.2015 kl.14:19

Tone: Jeg ogs har vegret meg for det. S lenge du passer p at kjttet er gjennomkokt er det ikke noe problem :)

Kjersti

10.11.2015 kl.13:24

Denne suppen blir dagens middag! :D

sarah

17.11.2015 kl.00:17

Hvor har du kjpt sklen?

Stine

21.11.2015 kl.08:45

sarah: Godt sprsml! Lurer p om denne er fra IKEA ;)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits