Sukkerfri luksus-granola

Hei!

N som det er helg - har man ofte litt mer tid til kose seg p kjkkenet.

Da kan jeg anbefale slenge sammen en porsjon av denne - s har du f.eks deilig topping p yoghurt i flere dager fremover.

En blanding med sjokolade og en med trket frukt.

Bde dekorativt p kjkkenbenken og populr hos bde liten og stor! :)

Oppskriften m s absolutt ikke flges slavisk. Bruk det du har og foretrekker av fr og ntter!



Basis-oppskrift:

  • 150 gram havregryn - sm
  • 150 gram havregryn - store
  • 30 gram solsikkekjerner
  • 30 gram sesamfr
  • 100 gram ntter - jeg brukte 40 gram mandler, 30 gram hasselntter og 30 gram peantter
  • Sukkerfri mrk sjokolade - eller den sjokoladen du foretrekker

*Jeg lagde en stor porsjon med eplemos og fryste de ned i bokser p ca 100 gram. Perfekt til denne oppskriften, p havregrt eller i pannekakerre osv.

Sett ovnen p 175 grader

Varm opp fibersirup gold, eplemos og sukrin gold. Du kan ogs tilsette vanilje ekstrakt hvis du har det for ekstra smak.

Ml opp alle de trre ingrediensene (minus sjokoladen) i en bolle og bland godt. En dsj kardemomme eller kanel er godt for variere smaken hvis man nsker.

Vskeblandingen skal bare varmes opp til sukrin gold har lst seg opp og fibersirupen har blitt mer flytende.

Tilsett det fuktige sammen med det trre og bland godt sammen. nsker du en mer chuncky granola tilsetter du mer sirup.

Spre blandingen utover et bakebrett.

Stekes midt i ovnen. Rr jevnlig under steketiden.

Jeg steker blandingen frst i 25 minutter, hvor jeg rrer kanskje 3-4 ganger i lpet av den tiden. S skrur jeg ovnen av og lar den stod i 10-15 minutter til for bli ordentlig spr uten at blandingen blir for mrk.

Lenkene til produkter er tilsendt

Nr blandingen er avkjlt kan du tilsette litt ekstra godsaker.

Jeg delte blandingen i to. Ca 2/3 og 1/3 i hver sin krukke.

I den lille krukken tilsatt jeg hakket sukkerfri mrk sjokolade (kjper p Kiwi)

I den store krukken tilsatt jeg rosiner og tranebr.

En luksusvariant og en mer hverdagsvariant.

Begge er utrolig gode!





Nyt lrdagen!

2 kommentarer

missmommy.blogg.no

14.11.2015 kl.09:29

S helt nydelig ut:) en god start p dagen !! nsker deg en nydelig dag!

kristin

14.11.2015 kl.18:47

Mmm, granola er s digg! M lage opp en ladning snart! :-) God helg flinka! <3

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits