Saftig banankake med sjokoladebiter

Hei,

Under 1 mned til julaften - 6 dager til 1. desember

Jeg er s gira - men for meg har det egentlig ikke gtt opp at det snart er jul. Er det bare meg? ;)

Jeg har mange oppskrifter jeg har planlagt f delt med dere, men liten tid til sette av til f blogget de.De siste ukene har vrt helt ville. Dagene gr i ett med forskjellige ting fra morgen til kveld. S tid og overskudd til alt som kreves med f ut et innlegg har det rett og slett ikke vrt. Jeg kan ikke si at det blir s mye roligere fremover heller egentlig, men plutselig kommer det nye innlegg.

P Instagram - @bakekona eller p Facebook-siden er det lett holde seg oppdatert over nr det kommer noe nytt her :)

I dag blir det en gjenganger her i huset - og en stor favoritt hos snnen.

Sjokolade er etter min mening et must i rra, men kan selvflgelig ogs utelates. Ntter er ogs godt oppi rra, f.eks valntter.


Oppskrift:

  • 2 godt modne bananer
  • 100 gram havremel - kjr havregryn i en blender eller kjp ferdig havremel. lage selv er billigere ;)
  • 50 gram fibra fullkornsmel - eller f.eks hvetemel/speltmel/sammalt hvete fin
  • 2 ss sukrin gold
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt - hvis du har. Anbefales virkelig ha i kjkkenskuffen!
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • Sukkerfri sjokolade - 50 gram - mer eller mindre etter nsket.

Sett ovnen p 175 grader.

Pisk sammen sukrin gold og egg til en litt lysere rre.

Mos bananene. Rr alle ingrediensene til alt er blandet sammen. Prv ikke rre mer enn ndvendig.

Jeg brukte en brdform p 21 cm. Klipp enten til bakepapir og legg i bunnen eller legg bakepapir i hele formen og trykk den utover kanten nr du heller rra oppi. Du kan ogs smre formen litt hvis det er ndvendig.

Stekes nederst i ovnen i ca 40-45 minutter. Tiden varierer veldig fra ovn til ovn. Sjekk med en kniv/kakepinne.

La kaken f avkjle seg, gjerne p hodet i formen p en rist. Den burde ihvertfall f 15 minutter til f satt seg.



Nydelig nystekt nr sjokoladen inni forsatt er smeltet.

Jeg oppbevarer kaka i kjleskapet, og fler den holder seg saftig og god der.

Jeg m f laget meg en liten liste med alt jeg m f gjort i forhold til julebakst osv fremover. Jeg elsker lister over alt mulig ;)

Kom gjerne med innspill eller tips til noe dere fler mangler!

Ha en fortsatt fin onsdag :)

#oppskrift #kosthold #sukkerfri #utensukker #sukringold #mat #trening #lillelrdag #mamma #sjokolade #bakekona

8 kommentarer

Mittfamilieliv

25.11.2015 kl.19:45

mm, det s virkelig godt ut :)

Stine Elize

25.11.2015 kl.19:54

Fristet veldig! :) banan og sjokolade er en uslelig kombo!

Silje Moen

25.11.2015 kl.19:56

j, den s god ut!

Lisa Bergersen

25.11.2015 kl.23:24

Ser kjempegodt ut! Skal definitivt prve den ut en dag!

Hannah

02.12.2015 kl.12:05

Vet du snn ca hvor mange gram banan det er? :)

Camilla

12.12.2015 kl.17:04

Gr det ann fryse ned denne? Hvor lenge holder den eventuelt i kjleskapet?

Stine

28.12.2015 kl.21:08

Camilla: Jeg har faktisk aldri prvd fryse den, men har fryst lignende som har gtt helt fint. Vil si den holder seg bra et par dager.

Stine

28.12.2015 kl.21:12

Hannah: 1 banan er ca 100 gram - s da blir det ca 200 gram :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits