Protenrik "bounty-kake"

Hei! 

Nå om dagen passer jeg virkelig på å nyte dagene for fullt. Neste uke er det tilbake i jobb, og mammapermisjonen er over. Vedmodig, men det er vel på tide å gjøre lille frøkna litt mindre mammadalt? ;)

En ting jeg gleder meg veldig til er "food prep" og faste rutiner. Jeg har ganske gode rutiner på trening og sånt nå, men man kan jo ikke gå hjemme for alltid ;) Planen er å få til trening før jobb noen av dagene og å forberede måltider. 

Kanskje dette er av interesse at jeg deler med dere? Hva jeg tar med meg på jobb osv? 

Dagens godsak er en slags dessert - men på grunn av ingrediensene er den faktisk også perfekt som et måltid etter trening. 

Proteinrik og fiberrrik 

Mektig og nydelig :)

Oppskrift på 2 små eller en mellomstor form:

Bunnen:

  • 45 gram havregryn - her kan du mikse litt selv med f.eks kokosmel, mandelmel eller havremel
  • 1 ts fibersirup gold - evt honning/yacon sirup/lønnesirup
  • 1-2 ts kakao
  • vann

Kremen:

  • 2 gelatinplater
  • 1 beger Skyr i smaken kokos
  • 1/2 dl melk
  • 1 ss sukrin melis
  • 1 ss revet kokosmasse
  • 2 ss vann

Sjokoladesausen:

  • 2 ss melk
  • 1-2 ruter sukkerfri mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

Start med å bløtlegge gelatinplatene til kremen slik at de blir myke.

Bland sammen ingrediensene til bunnen. Tilsett litt og litt vann til massen er fast, men ikke for fuktig. Fordel i ønsket form(er). Jeg brukt to hjerteformede creme brulee former. Mengden passer også til en mini springform på ca 10-12 cm. Bruker jeg former hvor jeg ikke kan ta løs kantene pleier jeg å dekke formen med plastfolie slik at jeg lett kan løfte ut kaken.

Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager kremen.

Rør sammen skyr, sukrin melis, melk og kokosmasse til en jevn røre. Kok opp 2 ss vann. Klem ut overflødig vann fra gelatinplatene og løs de opp i det kokte vannet. Når gelatin har løst seg opp tilsettes denne oppi skyr-blandingen i en tynn stråle mens man hele tiden rører. Fordel kremen over i formen(e) og sett tilbake i kjøleskapet.

Den trenger et par timer for å få satt seg helt.

Sjokoladesausen lages ved å hakke sjokoladebitene i små biter. Varm opp melken i f.eks en liten skål i mikroen. Tilsett hakket sjokolade. Rør rundt til sjokolade blander seg med melken. 









Sjokolade + kokos er en klassisk kombinasjon.

Denne fristelsen fikk bein å gå på da både mann og barn koste seg også :)

Ønsker dere en fortsatt fin uke!

Nyt våret og livet :)

#bakekona  #kosthold #trening #mat #kosthold #mat #hverdag



 

17 kommentarer

koneh

13.04.2016 kl.23:16

Det så kjempespennende ut! Nam :-)

Henriette Celin

14.04.2016 kl.00:55

Så helt fantastisk godt ut. Du er så flink og kreativ!

Merethe

14.04.2016 kl.07:43

Nam, det så godt ut! Men jeg er ikke så glad i konsistensen til skyr, synes det smaker så "tørt". Merker man noe av det i denne oppskrifta?

Stine

02.05.2016 kl.21:15

Merethe: Nei, pga melken blir det mye lettere. Jeg er selv ikke noe glad i den konsistensen :)

RF

14.04.2016 kl.09:50

Ser kjempegod ut, men skyr kokos er ikke sukkerfri! :(

Stine

02.05.2016 kl.21:15

RF: Takk for tilbakemelding. Har endret :)

Katarina

15.04.2016 kl.08:39

Jeg har fulgt deg på instagram en god stund men har ikke tatt en tur innom bloggen før nå. (ja, jeg skammer meg!) Dette så digg ut, men for en som er vant med ingredienser kjøpt på matbutikken blir jo dette litt ukjent. Hvor kjøper du sukkerfri sjokolade og fibersirup gold? :)

Stine

02.05.2016 kl.21:16

Katarina: Nå er det mange butikker som har fått det inn i hyllene sine. Sukkerfri sjokolade kjøper jeg på Kiwi eller Rema 1000. Fibersirup er det som sagt mange butikker som har eller også mange nettbutikker. Og mange av de har ofte kampanjer :)

Bibbi

15.04.2016 kl.14:20

Ser supergodt ut!

Kan Skyr byttes ut med noe annet melkefritt?

Stine

02.05.2016 kl.21:16

Bibbi: Andre yoghurter som passer for ditt kosthold kan brukes :)

Ann-Cathrin Liljebakk

17.04.2016 kl.21:14

Så godt:) du er altså så flink:) tror du at det går å lage denne med kokosyoghurt ala soya, og soyamelk?

Stine

02.05.2016 kl.21:17

Ann: Ja! Det tror jeg skal gå helt fint :)

Konemor

17.04.2016 kl.22:08

1-0 til alternativ kos når mannen ( som er brannmann) tar med kakerester på jobb (vanlig marsipankake, samt disse småkakene) og tilbakemeldingen fra gutta er at bountykaka var best 😄👍

Og jeg baker gode marsipankaker altså!

Stine

02.05.2016 kl.21:17

Konemor: Hahaha! Tidenes kommentar! Hurra :)

Hege

11.09.2016 kl.21:24

Hei!

Ser kjempe god ut! ☺

Kan denne lages f.eks. en kveld og spises ved lunsjtider neste dag? ☺

Stine

18.02.2017 kl.08:03

Hege: Absolutt! :)

2BeStrong

03.10.2016 kl.12:02

Så svak for søtsaker....... ser så utrolig godt ut

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits