Protenrik "bounty-kake"

Hei! 

N om dagen passer jeg virkelig p nyte dagene for fullt. Neste uke er det tilbake i jobb, og mammapermisjonen er over. Vedmodig, men det er vel p tide gjre lille frkna litt mindre mammadalt? ;)

En ting jeg gleder meg veldig til er "food prep" og faste rutiner. Jeg har ganske gode rutiner p trening og snt n, men man kan jo ikke g hjemme for alltid ;) Planen er f til trening fr jobb noen av dagene og forberede mltider. 

Kanskje dette er av interesse at jeg deler med dere? Hva jeg tar med meg p jobb osv? 

Dagens godsak er en slags dessert - men p grunn av ingrediensene er den faktisk ogs perfekt som et mltid etter trening. 

Proteinrik og fiberrrik 

Mektig og nydelig :)

Oppskrift p 2 sm eller en mellomstor form:

Bunnen:

  • 45 gram havregryn - her kan du mikse litt selv med f.eks kokosmel, mandelmel eller havremel
  • 1 ts fibersirup gold - evt honning/yacon sirup/lnnesirup
  • 1-2 ts kakao
  • vann

Kremen:

  • 2 gelatinplater
  • 1 beger Skyr i smaken kokos
  • 1/2 dl melk
  • 1 ss sukrin melis
  • 1 ss revet kokosmasse
  • 2 ss vann

Sjokoladesausen:

  • 2 ss melk
  • 1-2 ruter sukkerfri mrk sjokolade

Fremgangsmte:

Start med bltlegge gelatinplatene til kremen slik at de blir myke.

Bland sammen ingrediensene til bunnen. Tilsett litt og litt vann til massen er fast, men ikke for fuktig. Fordel i nsket form(er). Jeg brukt to hjerteformede creme brulee former. Mengden passer ogs til en mini springform p ca 10-12 cm. Bruker jeg former hvor jeg ikke kan ta ls kantene pleier jeg dekke formen med plastfolie slik at jeg lett kan lfte ut kaken.

Sett bunnen i kjleskapet mens du lager kremen.

Rr sammen skyr, sukrin melis, melk og kokosmasse til en jevn rre. Kok opp 2 ss vann. Klem ut overfldig vann fra gelatinplatene og ls de opp i det kokte vannet. Nr gelatin har lst seg opp tilsettes denne oppi skyr-blandingen i en tynn strle mens man hele tiden rrer. Fordel kremen over i formen(e) og sett tilbake i kjleskapet.

Den trenger et par timer for f satt seg helt.

Sjokoladesausen lages ved hakke sjokoladebitene i sm biter. Varm opp melken i f.eks en liten skl i mikroen. Tilsett hakket sjokolade. Rr rundt til sjokolade blander seg med melken. 









Sjokolade + kokos er en klassisk kombinasjon.

Denne fristelsen fikk bein g p da bde mann og barn koste seg ogs :)

nsker dere en fortsatt fin uke!

Nyt vret og livet :)

#bakekona  #kosthold #trening #mat #kosthold #mat #hverdag



 

17 kommentarer

koneh

13.04.2016 kl.23:16

Det s kjempespennende ut! Nam :-)

Henriette Celin

14.04.2016 kl.00:55

S helt fantastisk godt ut. Du er s flink og kreativ!

Merethe

14.04.2016 kl.07:43

Nam, det s godt ut! Men jeg er ikke s glad i konsistensen til skyr, synes det smaker s "trt". Merker man noe av det i denne oppskrifta?

Stine

02.05.2016 kl.21:15

Merethe: Nei, pga melken blir det mye lettere. Jeg er selv ikke noe glad i den konsistensen :)

RF

14.04.2016 kl.09:50

Ser kjempegod ut, men skyr kokos er ikke sukkerfri! :(

Stine

02.05.2016 kl.21:15

RF: Takk for tilbakemelding. Har endret :)

Katarina

15.04.2016 kl.08:39

Jeg har fulgt deg p instagram en god stund men har ikke tatt en tur innom bloggen fr n. (ja, jeg skammer meg!) Dette s digg ut, men for en som er vant med ingredienser kjpt p matbutikken blir jo dette litt ukjent. Hvor kjper du sukkerfri sjokolade og fibersirup gold? :)

Stine

02.05.2016 kl.21:16

Katarina: N er det mange butikker som har ftt det inn i hyllene sine. Sukkerfri sjokolade kjper jeg p Kiwi eller Rema 1000. Fibersirup er det som sagt mange butikker som har eller ogs mange nettbutikker. Og mange av de har ofte kampanjer :)

Bibbi

15.04.2016 kl.14:20

Ser supergodt ut!

Kan Skyr byttes ut med noe annet melkefritt?

Stine

02.05.2016 kl.21:16

Bibbi: Andre yoghurter som passer for ditt kosthold kan brukes :)

Ann-Cathrin Liljebakk

17.04.2016 kl.21:14

S godt:) du er alts s flink:) tror du at det gr lage denne med kokosyoghurt ala soya, og soyamelk?

Stine

02.05.2016 kl.21:17

Ann: Ja! Det tror jeg skal g helt fint :)

Konemor

17.04.2016 kl.22:08

1-0 til alternativ kos nr mannen ( som er brannmann) tar med kakerester p jobb (vanlig marsipankake, samt disse smkakene) og tilbakemeldingen fra gutta er at bountykaka var best 😄👍

Og jeg baker gode marsipankaker alts!

Stine

02.05.2016 kl.21:17

Konemor: Hahaha! Tidenes kommentar! Hurra :)

Hege

11.09.2016 kl.21:24

Hei!

Ser kjempe god ut! ☺

Kan denne lages f.eks. en kveld og spises ved lunsjtider neste dag? ☺

Stine

18.02.2017 kl.08:03

Hege: Absolutt! :)

2BeStrong

03.10.2016 kl.12:02

S svak for stsaker....... ser s utrolig godt ut

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits