Himmelsk godt mandelsmør - uten tilsatt sukker

Hei!

Oi, her er det lenge siden jeg har vært aktiv! 

Tid vet dere.. For meg har det vært utrolig viktig å fokusere på hvordan jeg bruker tiden min, og hva som skal prioriteres. Bloggen er en ren hobby, og havnet naturlig nok godt ned på lista. Familie, hus, ny jobb, trening og livet generelt har vært i fokus :) 

Nå har jeg en del ting på lur jeg gjerne vil dele, og det er ikke alt som er like lett å dele på Instagram. Der jeg er forresten jevnlig aktiv, så følg meg gjerne der @bakekona

Dagens oppskrift er utrolig enkel og fantastisk godt! Jeg må si jeg synes prisen hvis man kjøper mandelsmør er skrekkelig høy, så derfor har jeg ikke spist det veldig mye. Men det har endret seg nå! Så mye billigere å lage selv, og ikke minst sunt for kroppen.

Sunt fett er nemlig noe jeg har fokusert mye på i det siste i mitt eget kosthold. Da jeg endret livsstil for 5 år siden var jeg så opptatt av å gå fort ned i vekta og at kosten inneholdt "mest for penga". Altså mat med lite kalorier. Kosten min inneholdt nesten null fett. Alt var magert. Jeg gikk ned i vekt, men hadde jeg et sunt kosthold? Nei. Jeg tar ikke hele historien nå, men kanskje det dukker opp et eget innlegg om nettopp dette. Om det å leve så "sunt" at det ender opp med å være usunt for kroppen - fysisk og psykisk. 

Tilbake til dagens innlegg - hjemmelaget mandelsmør! Oppskriften følger litt lenger ned :)

OPPSKRIFT:

  • 300 gram mandler
  • 2 ss sukrin gold (fibersirup gold kan også f.eks brukes)
  • Maldonsalt (kan sløyfes)

 

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 175 grader. Fordel mandlene utover et bakebrett og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. De skal ikke bli brente.

Putt mandlene over i en food prosessor og sett på middels hastighet. Skrap jevnlig ned massen fra kantene. Dette er en prosess som tar litt tid. 15-20 minutter. Etterhvert pipler olje fra massen og den blir glattere. Tilsett søtning og evt en god klype havsalt. Du kan også utelate både søtning og salt, men selv liker jeg litt sødme og et lite sting av salt. 

Når smøret har blitt glatt kan du overføre det til en glasskrukke (f.eks et matglass eller en annen krukke). Oppbevarer i kjøleskapet. Holdbarheten er ihvertfall et par uker. Nøttesmør er så godt på så mye forskjellig! Grøt, pannekaker, lomper, riskaker, is, granola, yoghurt - til og med kylling. Listen er lang! ;)

Og om du ikke liker eller tåler mandler kan du bytte det ut med f.eks peanøtter eller hasselnøtter.

9 måneder siden sist innlegg fra meg - det var godt å være litt tilbake ;) 

Ønsker dere fortsatt en fin søndag.

 

 

#bakekona #sukkerfri #utensukker #sukringold #proteinrik #helse #kosthold #suntoggodt #oppskrift #inspirasjon #mat #muskelmat #mat #trening

2 kommentarer

Camilla

05.02.2017 kl.20:24

vil gjerne lese et mere utdypende innlegg! :)

jeg gikk selv ned i vekt på magert og nærmest fettfritt kosthold, og fucka fordøyelsen totalt opp etter 2 år på dette. så da skjønte jeg at noe måtte gjøres, og for meg var det å inkludere mer fett og å ha mer fokus på næringsstoffer nøkkelen!

Stine

18.02.2017 kl.08:09

Camilla: Helt enig. For meg ble det automatisk - gå ned i vekt kutt fett. Nå har jeg heldigvis blitt klokere :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits