Steg for steg - Proteinpannekaker

Hei,

Et helt innlegg dedikert til min favoritt frokokost - Proteinpannekaker.

Siden tilbehøret varierer blir jeg virkelig ikke lei, i tillegg holder det meg god og mett frem til lunsj.

Dessert til frokost!

Jeg lager en stor porsjon, og fryser ned i små fryseposer. "Food prep" er for meg så viktig i en hektisk hverdag. Når jeg først er i gang å steke noen pannekaker kan jeg like gjerne stå noen minutter til og steke flere. 

Søndager er en dag jeg bruker mye av min tid på kjøkkenet. Prepper mat (frokost, lunsj og mellommåltider), baker diverse matpakkefyll til ungene og fyller huset med lukten fra en god søndagsmiddag i ovnen. 

Litt mer fancy versjon i helgene - kalkunbacon, peanøttsmør og Walden Farms pancake sirup. Nam!

Smokin' hot!

Oppskriften er på 5 porsjoner - siden jeg lager for mandag til fredag i slengen. Hver porsjon er på 4-5 pannekaker avhengig av hvor store jeg lager de. 

OPPSKRIFT:

  • 150-200 gram proteinpulver - som regel holder jeg meg til 150 gram. 
  • 2 ts bakepulver
  • 5 egg
  • Vann/melk

(En porsjon er da altså 30 gram proteinpulver, 1/2 ts bakepulver, 1 egg, væske)

FREMGANGSMÅTE:

Bland proteinpulver, bakepulver og egg. Tilsett vann/melk til du får en tykk røre Væskemengden kommer helt an på proteinpulveret.

Stekes på middelsvarme.

Første runde sprayer jeg et par spray med PAM i panna for å være sikker på at de ikke setter seg fast. 

Mer info om proteinpulveret jeg bruker kommer nederst i innlegget.













Cottage cheese, sukkerfritt jordbærsyltetøy, hjemmelaget mandelsmør (oppskrift ligger på bloggen), Walden Farms pancake sirup, proteinpannekaker

Jeg fordeler pannekakene i 5 stabler, legger mellomleggspapir mellom hver av pannekakene og putter de i små fryseposer. Pannekakene tiner veldig fort. Kan enten tas opp kvelden før eller samme morgen. I en egen boks putter jeg oppi tilbehøret. Har alltid en form for nøttesmør, litt Walden Farms sirup, sukkerfritt syltetøy og yoghurt/propud/kvarg/cottage cheese. 

Når det kommer til proteinpulver har jeg virkelig smakt meg gjennom mange ulike typer. Husk: Jeg er IKKE sponset av noen merker, så dette er kun min egen mening. Et 100 % whey proteinpulver synes jeg gir tynne og tørre pannekaker, så jeg unngår den typen hvis jeg vil ha tykke og fluffy pannekaker. Et blandingspulver er mye bedre etter min mening. For øyeblikket bruker jeg Star Nutrition Gourmet Pro - vanilje. Kjøper sånn Big Buy-pakke fra Gymgrossisten. Proteinpulveret gir fyldige smoothier, kremete havregrøt, saftige pannekaker og er nydelig i bakst. 

Kom gjerne med anbefalinger på andre proteinpulveret. Jeg er åpen for nye merker og smaker! :) 
 

 

#trening #kosthold #mat #oppskrift #proteinrik #sunt #hverdag #bakekona #proteinpulver #sunnlivsstil #frokost
 

22 kommentarer

Iselin Renée

12.02.2017 kl.13:02

Så fine dine blir, mine ser ut som eggehakk innen jeg er ferdig haha :)

Stine

18.02.2017 kl.08:09

Iselin Renée: Haha! For høye varm i pannen?

Dazzy

12.02.2017 kl.13:21

Nam!

Znippen.no

12.02.2017 kl.14:15

Håper du har hatt en fin helg! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den på facebook :)

Siri

12.02.2017 kl.16:57

Hei!

Er det mulighet for å bytte ut proteinpulveret med en annen tørrvare uten at det går utover utseende/ smak? :) jeg ammer og har derfor kuttet ut proteinpulveret til jeg er ferdig :)

Stine

18.02.2017 kl.08:10

Siri: Akkurat i denne oppskriften er det proteinpulveret som gjør oppskriften. Men du kan f.eks bruke harvemel og mager kesam i en annen røre.

Gpn

12.02.2017 kl.18:14

Hvilken type proteinpulver bruker du?

Stine

18.02.2017 kl.08:11

Gpn: Gourmet Pro - Star Nutrition
Mmmmmmm de så jo iallefall lekre og gode ut :-D !!!

Stine

18.02.2017 kl.08:11

Etdiktomdagen: Pannekaker hver dag! :D

Line

13.02.2017 kl.16:47

Jeg har noen bokser med Herbalife pulver stående. Kan det kanskje funke??? Spørsmålet blir da om jeg skal bruke det som er rent proteinpulver eller om jeg skal bruke det som heter måltidserstatter i tilegg

Stine

18.02.2017 kl.08:11

Line: Kjenner ikke til innholder i Herbalife produktene. Spørs om måltidserstatteren tåler varmebehandling.

KostholdsBloggeren

14.02.2017 kl.13:04

Så en gang en fyr som kom på treningssenteret med pannekaker. Så gikk han rundt å spiste pannekaker mens han så på de andre som trente. Etterpå gikk han hjem. Litt spesielt. :) Ellers så det veldig godt ut :)

Stine

18.02.2017 kl.08:12

KostholdsBloggeren: Herlig! Ny form for trening ;)

Susanne

19.02.2017 kl.17:07

Bruker du melk eller vann?

Stine

31.03.2017 kl.22:27

Susanne: Jeg bruker bare vann, men mannen bruker ofte en liten skvett med melk også :)

Silje

28.02.2017 kl.10:22

Å herregud!!! Dette her er definitivt verdens aller beste (og letteste) oppskrift på proteinpannekaker!! Jeg kjøpte gourmet pro kun for anledningen, og deg er jeg SÅ glad for! Luftige, passe søte, vanvittig gode og sammen med Walden farms pannekakesirup smaker de nesten akkurat som de syndige amerikanske pannekakene. Tusen hjertelig takk for at du delte denne oppskriften med oss! <3

Stine

31.03.2017 kl.22:26

Silje: Så utrolig koselig med en sånn tilbakemelding, Silje! Går selv nesten ikke en dag uten disse pannekakene :D

Marthe

27.03.2017 kl.13:50

Hei!

Har prøvd disse pannekakene og for min del ble de litt for søte. Prøvde å ha i litt salt, men virket ikke som det hadde noen virkning. Er det noe annet som kan gjøre pannekakene litt salte? Og vet du hvor mange kcal det er i hver pannekake? :)

Stine

31.03.2017 kl.22:25

Marthe: Brukte du samme proteinpulver? Du kan f.eks erstatte deler av proteinpulveret med f.eks havremel som ikke er så søt.
Kalorier varierer utifra hvilket proteinpulver du bruker.

Marthe

02.04.2017 kl.16:40

Takk for svar!

Ja, kjøpte det merket som du skrev om i denne oppskriften. Creamy vanilla?

Stine

22.04.2017 kl.06:48

Marthe: Ja, det er den samme som jeg bruker.

Skriv en ny kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits