Kremet squashgetti med kyllingkjøttboller

På tide med litt middagsinspirasjon på bloggen igjen også. 

Vi kan jo ikke bare spise søtsaker ;) #jatildesserthverdag

Saftige og enkle kyllingkjøttboller. Spaghettien er byttet ut med squash. Her kan du selvfølgelig bruke vanlig spaghetti eller en kombinasjon av begge. 


Kyllingkjøttboller - ca 20 stk

  • 400 gram kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 1/2 gul løk
  • Hvitløk - ferskpresset, pure på glass eller pulver
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss fersk persille
  • Salt og pepper

Finhakk løken og hakk opp persille. Bland alle ingrediensene sammen. Jeg bruker en liten iskrem-scoop for å lage like store kjøttboller. Stek i panna til de er gjennomstekte

Kremet saus:

  • 1/2-1 boks Philadelphia hvitløk og urter
  • Melk/vann og evt kokevann fra spaghetti
  • Litt ekstra hvitløk hvis man ønsker
  • Salt og pepper

Varm opp ingrediensene i en liten kjele. Mengden philadelphia kommer an på hvor mange du skal lage til. Jeg pleier å bruke en hel boks når alle 4 i heimen her skal ha. Mengden melk/vann kommer også an på hvor tynn konsistens du ønsker på sausen.

Vend sqaushen i sausen og topp med kjøttbollene. Ekstra godt er det med et dryss parmesan. 

Disse kjøttbollene kan utmerkes fryses, og passer bra for de som prepper mat eller som gjerne vil lage dobbel-porsjon og fryse ned en til senere. 




 

Bon appetit! :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits