Mild pølsegryte

Her kommer ukens middagsoppskrift.

Denne oppskriften kan fint både pimpes opp og endres. Flere tips kommer under selve oppskriften.

OPPSKRIFT:

  • ca. 400 g pølser
  • ½ gul løk
  • Evt hvitløk - fersk eller pulver
  • 1-2 ss smør
  • 3 ss tomatpure
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 1 paprika
  • Salt og pepper
  • ca 2 dl creme fraiche ? evt kesam, yoghurt naturell, fløte, gresk yoghurt, kokosmelk., rømme
  • Persille

FREMGANGSMÅTE:

Finhakk løk. Del pølsene i biter. Skjær opp paprika i stenger. 

Tilsett smør/olje/vann i kjele. La løken surre til den blir gylden.

Tilsett hvitløk og tomatpure, og la det kose seg i et par minutter. Bruk en visp, og tilsett hvetemel. Visp rundt samtidig som du tilsetter litt og litt vann. Tilsett buljongterning. Kok opp og la det småkoke i noen minutter mens du rører jevnlig rundt.

Tilsett pølsebitene og paprika. Rør inn creme fraiche. Bruker du kesam skal du være litt forsiktig med at gryta koker fordi den lett kan skille seg, så bruker du det rører du den inn på slutten.

Smak til med salt og pepper. Har du fersk persille tilsetter du det rett før servering. Tørket persille tilsetter du tidligere i prosessen slik at smakene kommer ordentlig frem. 

Server med ris eller pasta - og gjerne en salat.

Jeg brukte blomkålris til min porsjon. Blomkål raspet på grovt jern og evt dampet i mikroen/varmet i pannen hvis du vil ha den varm.


TIPS:

Pølser kan byttes ut med f.eks kyllingbiter som du kan steke i en panne ved siden av med forskjellig krydder. Bland sammen oppi kjelen før servering.

Tilsett chili for en hot versjon. 

Du kan også lure inn litt flere grønnsaker - hakk f.eks gulrot i terninger eller rasp på rivjern. 

En gryte som falt veldig i smak hos både liten og stor her. 

Håper den blir en suksess hos flere :)

2 kommentarer

Sonja

09.08.2017 kl.22:29

Hvilke typer pølser anbefaler du å bruke 😊?

Stine

10.08.2017 kl.08:17

Sonja: Velger ofte kyllingpølsene fra Prior eller Go' og mager fra Gilde :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits