Matprepping: "Nicecream" med 1 ingrediens

Hei!

Fremover kommer jeg til å dele ulike tips og enkle oppskrifter for å gjøre sunne valg til å ikke føle så avansert og tidkrevende. 

Jeg forstår at det for mange kan friste lite å fylle opp skuffer og skap med haugevis ulike produkter. Det er også mange som ikke helt deler den samme interessen for å kunne stå i timesvis på kjøkkenet. Nå om dagen prøver jeg selv å kutte litt ned på tidsbruken på kjøkkenet, og heller mer tid til familien og trening. Frokost, lunsj og mellommåltid preppes blant annet for flere dager i slengen.

Jeg skal ikke si så mye om kostholdet mitt og sånt i dette innlegget, men kan dele detaljert i et eget innlegg om det er ønskelig. Målet jeg har nå er forsåvidt å gå ned i fettprosent. Jeg aner ikke hva "sluttvekten" skal være, og det er heller ikke det som står i fokus. Med mye mat og mye trening gleder jeg meg til å se hva jeg (og mannen) kan oppnå de neste ukene. 

Tilbake til dagens tips! 

Porsjonsbokser med "nicecram"

Jeg kjøper alltid store mengder banan om gangen. Noen spises før de blir overmodne, men mange får ligge frem til de ser brune og kanskje ikke like fristende ut. Det er da de har blitt ekstra søte og gode, og jeg kutter de opp i biter og fryser i store fryseposer. 

Så for dere som ikke har vært borti det - Nicecream er frossen banan kjørt i en blender/food prosessor til den får en konsistens som ligner på soft is. 

I det siste har jeg kjent på at jeg har droppet å lage det - fordi jeg ikke orket å styre med denne blenderen hver gang jeg skulle ha en porsjon. Blenderen sliter også med å lage mindre porsjoner, og derfor føltes det tidkrevende og ekstra mye styr. Nå har jeg derimot begynt med noe nytt. 

Jeg slenger oppi en god del banan - kjører i maskinen til en glatt "is" og fordeler i bokser. Dermed har jeg deilig "is" raskt tilgjengelig. Enten som et lite mellommåltid/kveldskos for seg selv eller med deilig topping. Nydelig også som topping på f.eks et pannekaketårn. En stor suksess hos ungene i heimen!

Jeg veier opp slik at jeg har 100 gram i hver boks, men dette tilpasser man jo selvfølgelig etter sine behov. Siden "isen" ikke stivner ordentlig i fryseren, kan også hele blandingen puttes i en stor boks og da bare bruke en skje til å scoope ut ønsket mengde over i en skål. 

Så nå tar det plutselig ikke lange tiden å slenge sammen et næringsrikt måltid etter trening eller når søtsuget melder sin ankomst. 

I tillegg slipper jeg å tenke på å vekke hele huset med blenderen om kvelden etter at ungene har lagt seg  + oppvask av blenderen hele tiden.. 

Tips: Tilsett kakao (bakekakao eller råkakao) for en deilig sjokoladeversjon! Gjerne med en liten klype havsalt for å balansere det søte.

 

Og for de som lurer: Boksene er kjøpt for en billig penge hos Biltema. De ble tidligere brukt da jeg lagde barnemat til minstefrøkna.

8 kommentarer

Nina Bakke

30.08.2017 kl.06:29

Nam

Gnierfru

30.08.2017 kl.07:14

Og dette er kun banan som du kjører i en blender? Så kjempe deilig ut. Hvordan blir den når du tar den opp av fryseren, spiser du den slik den er eller må den tines litt?

Stine

30.08.2017 kl.18:11

Gnierfru: Ja, her er det kun banan! Den kan spises umiddelbart da den aldri stivner 100 % i fryseren :)

Gnierfru

31.08.2017 kl.07:06

Skal jeg jammen prøve en gang :) Takk :)

31.08.2017 kl.08:56

Ja takk til flere innlegg om engel mat-prepping. og gjerne litt detaljer om ditt eget kosthold.

Cecilie

31.08.2017 kl.23:06

Muligens litt dumt spørsmål, men er bananen frossen når du kjører den i blender eller "bare" vanlig overmoden? :)

Stine

04.09.2017 kl.22:26

Cecilie: De skal være frosne :)

Thea

04.09.2017 kl.15:03

Hei! Takk for mange fine oppskrifter! Skriv gjerne et innlegg om kostholdet ditt når du vil ned i fettprosent, vært interessant å se! :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits