Eple-pannekaker med karamelliserte mandler

Hei!

Da var det faktisk september - og offisielt høst.

Man kjenner godt at det ikke skal mye til før det blir skikkelig surt ute. Da kjenner jeg at jeg ikke er klar for mørket og kulden. 

Samtidig er det så mye som skjer om dagen at jeg gleder meg så utrolig til hva høsten bringer. 

I tillegg er det koselig å faktisk se levende lys når man tenner de om kvelden - og la oss ikke glemme at jeg har bursdagen denne måneden ;) Litt glad i bursdager ja. Spent på hva gutta mine baker i år! 

Med høsten kommer også himmelske epler og nydelig plommer. Jeg drømmer fortsatt om et plommetre i hagen! Men prosjekt hage blir neste år, så da får vi se hvordan vi skal løe uteområdet. Bringebærbusk står over plommetre, og er litt lettere å plassere ;) 

Grove eplepannekaker, karamelliserte mandler og yoghurt - en nydelig kombo som varmer på en høstkveld. 

OPPSKRIFT:

  • 1 eple
  • 1 egg 
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 dl melk
  • 50 gram fullkornsmel*
  • 25 gram hvetemel*
  • 25 gram havremel* - evt. lettkokte havregryn
  • Vaniljepulver - kan sløyfes. Evt bruke vaniljeekstrakt
  • En dæsj kanel
  • 2 ss zero gold 

*Tørrvaren kan justeres etter hva du har. Dropp hvetemelet om ønskelig. Havremel lager jeg selv med å kjøre havregryn i en blender. Du kan også erstatte noe av tørrvaren med proteinpulver med vaniljesmak for å heve proteininnholdet. 

FREMGANGSMÅTE:

Rasp eple med et grovt rivjern. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett 1-2 ss røre per pannekake i stekepanna. Stek på middels sterk varme. Når det danner seg en hinne på toppen og små hull i overflaten er pannekakene klare for å snus. 

Server med f.eks vaniljeyoghurt, proteinpudding vanilje, kesam, is osv. Sukkerfri toffee-sirup på toppen.

Ekstra prikken over i'en er karamelliserte mandler. Mandler ristet i en stekepanne med litt zero gold, og hakke opp. Nydelig som topping og gir en god crunch - i tillegg til sunt fett! 

Oppskriften passer fint å dele med en eller frys ned halve porsjonen :) 

Ambassadør for Bodylab

Det kommer også flere suppeoppskrifter fremover, i tillegg til noen mer personlige innlegg også. Har som sagt mye som skjer fremover, og håper at min reise kan inspirere flere i tiden fremover. 

Ønsker dere en strålende uke - løft hverdagen til noen andre med en liten oppmerksomhet! :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits