Syltet rødløk - uten tilsatt sukker

Hei,

Syltet rødløk har fort blitt et fast tilbehør her i heimen, og så fort krukka er tom må en ny porsjon lages. 

Denne har god holdbarhet, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang! Og ihvertfall om dere skal være mange til middag.

OPPSKRIFT:

  • 0,5 dl eddik - jeg har brukt hvitvinseddik, men vanlig 7 % eddik / eplecidereddik kan også brukes
  • 1 dl zero sukker fra Bodylab (erstatning for sukker)
  • 1,5 dl vann
  • 1/2 ts fersk revet ingefær (kan sløyfes)
  • 3 rødløk

FREMGANGSMÅTE:

Varm opp eddik, zero sukker, vann og ingefær. Varm opp til kokepunktet og rør rundt til søtningen har løst seg opp. Del rødløken opp i halve skiver. Tilsett rødløken i et glass med lokk. Hell over væsken, og sett i kjøleskapet. 

Lag gjerne dette dagen før så smakene virkelig får kommet frem. Jeg lar den stå minimum 4-5 timer før den spises.

Om det er nødvendig vet jeg ikke, men jeg liker å riste litt på glasset innimellom for å være sikker på at smakene før blandet seg.

Det er også utrolig godt å tilsette finhakket chili for et ekstra sting! 

Ambassadør for Bodylab

Fantastisk tilbehør til alt fra fiskemiddagen, i salat som til fredagstacoen! 

Kremet avokadodressing, som også er tilbehør i salaten over finner du oppskrift på HER.

Sunn og næringsrik mat - enkelt og utrolig godt!

 

4 kommentarer

Brumm

11.10.2017 kl.18:27

Mmm dette ser bare lekkert ut. Har du tips til hva man kan bruke om man ikke har denne sukkererstatningen? Har du prøvd med noen av sikrin variantene? Har disse og vil gjerne lage til i morgen. Men kjenner ikke zero sukker så jeg klarer ikke å gjøre om på oppskriften?

Stine

17.10.2017 kl.22:00

Brumm: Du kan bruke vanlig sukrin og samme mengde :)

nordiclifestyle

17.10.2017 kl.13:41

Det hørtes og så veldig godt ut :) jeg er veldig glad i rødløk så det hadde vært spennende å prøvd å syltet de en dag! Takk for tips :)

Stine

17.10.2017 kl.22:01

nordiclifestyle: Vi har blitt helt avhengig her i huset! Utrolig godt til det meste :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits