Luksus-havregrøt med deilig topping

Hei,

Halvveis i oktober, og nedtelling til jula er for fullt i gang.

Selv om jula ikke starter her i heimen før 1. desember/ 1. advent (alt etter hva som kommer først) kjenner jeg det kribler litt i magen når jeg ser julestæsjet ankomme butikkene. Mildt sagt et skikkelig julemenneske!

Nok om det - jula kommer tidsnok på bloggen også :)

Eventuelle ønsker for fremtidig oppskrifter/innlegg tas alltid gjerne i mot!

Jeg har delt små drypp av hva jeg egentlig driver med om dagen - i forhold til kosthold og trening. 

Akkurat nå ligger jeg i underskudd, og har blant annet som mål å minke fettprosenten. Dette varer ut november. Etter det skal jeg gradvis øke inntaket igjen, og samtidig kjøre på med enda tyngre styrke. 

Så når man er i underskudd blir man gjerne litt ekstra kreativ med maten for å få mest volum for å fylle magen - det er ihvertfall sånn jeg tenker og foretrekker det. 

Jeg tror jeg snart må begynne på et eget innlegg om "opplegget" mitt - hvis det er av interesse. Denne livsstilen jeg lever nå engasjerer meg enormt, og jeg kunne snakket i timevis om temaet. 

Poenget er at det jeg putter i havregrøten kan få noen til å rynke på nesa - jeg derimot digger det. Jeg elsker hvert eneste måltid jeg spiser, og jeg har funnet metoder som gjør at denne livsstil ikke føles som styr eller ekstra tidkrevende. Noe jeg mener er enormt viktig for å lykkes og for at det skal kunne være en varig endring. Jeg føler selv at jeg ikke er på en diett, og motiveres av resultatene som sakte men sikkert kommer. Nei, nå begynner jeg igjen. Tilbake til havregrøten! 

Denne varianten jeg skal dele i dag er nok ikke den særeste varianten, og kan lett justeres etter hva du synes hører med oppi havregrøten.

Jeg merker at jeg tenker litt annerledes i forhold til å oppgi detaljerte mengder på alle oppskrifter, spesielt oppskriftene som gjelder kun 1 porsjon. Dette mye fordi at 1 porsjon for meg ikke behøver å være riktig mengde porsjon for deg. Når jeg er i underskudd spiser jeg naturlig nok mindre enn en som ikke har som mål å gå ned i vekt/fettprosent.

Derfor blir dette en litt inspo-oppskrift med hva denne nydelige frokosten inneholder.

Ingredienser:

  • Havregryn + vann/melk
  • Finrevet gulrot - jeg brukte 50 gram
  • 1-2 eggehviter - kan sløyfes (øker proteininnholdet og fluffer opp grøten)
  • 15 gram proteinpulver i vaniljesmak*
  • En dæsj kardemomme og kanel

*Hvis du ikke har/bruker proteinpulver tilsetter du litt ekstra søtning

Tilsett havregryn og væske i en kjele. Kok opp. Når det er et par minutter igjen tilsettes gulrot og eggehvite. Ta kjelen av platen og tilsett proteinpulver, kardemomme og kanel. 

Ostekrem-sausen består av philadelphia (light eller vanlig), zero melis og en skvett melk. Evt vaniljepulver hvis du har. 

Karamelliserte mandler lager jeg ved å grove hakke mandler og varmebehandler de i en stekepanne på middels varme sammen med zero gold. Ikke bruk for høy varme. 

Ambassadør for Bodylab

Dette var så utrolig godt - og jeg tok meg selv i å lukke øynene og bare nyte smakene. 

#jatildesserthverdag

13 kommentarer

Cecilie kristiansen

17.10.2017 kl.21:56

Det må prøves :-)

Stine

17.10.2017 kl.22:01

Cecilie kristiansen: Dessert til frokost ;)

julietalivstil

17.10.2017 kl.22:07

ser godt ut:)

Stine

17.10.2017 kl.22:16

julietalivstil: Fantastisk kombinasjon :)

Cecilie kristiansen

17.10.2017 kl.22:10

Ja jeg trenger definitivt det i disse dager <3 det så så godt ut at jeg skal faktisk prøve :-)

Stine

17.10.2017 kl.22:16

Cecilie kristiansen: Da håper jeg det faller i smak :)

Mathilde

17.10.2017 kl.22:14

Ååå dette så sykt godt ut

Stine

17.10.2017 kl.22:17

Mathilde: Himmelsk godt!

Kristina

18.10.2017 kl.12:42

Så godt ut 😍 hvordan får du eggehviten til å ikke «stivne»? 🙈

Stine

18.10.2017 kl.18:52

Kristina: Da må du røre konstant til du føler eggehviten har blandet seg sammen med grøten. Heller du den bare oppi og lar den være blir det klumper med kokt eggehvite oppi ??

Madeleine

21.10.2017 kl.08:51

Hei ! Lurte på om Whey protein pulveret til bodylab er god å bruke i lapper, vafler, havregrøt og andre bakerverk ? Eller blir det feil proteinpulver å bruke her ? Ønsker at baksten får god og luftig smak :D Har du smaksfavoritter der ? :D

Madeleine

01.11.2017 kl.19:28

Kjekt at du ikke svarer :)

Stine

02.11.2017 kl.07:17

Madeleine: Se innlegget om gresskarsuppe - svarte deg langt der 25.10

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits