Sjoko-nicecream med deilig topping

Hei,

Egentlig kan denne oppskriften legges inn under temaet "matprepping. Som regel lager jeg alltid flere porsjoner med "nicecream" når jeg først lager. Det samme ble gjort med denne sjokolade-varianten :) 

Jeg er generelt veldig stor tilhenger av å lage mer enn en porsjon når det gjelder det meste - og fryseren har alltid alternativer raskt tilgjengelig. 

I fryseren min finner man blant annet ferdig-preppet:

Proteinpannekaker

Nicecream - sjokolade og vanlig

Ferdigstekt kyllingfileet/annet kjøtt

Grønnsaksmos i ulike varianter

Supper 

I tillegg til: bær i alle mulig varianter og diverse grønnsaker

 



Det samme prøver jeg å tenke på når jeg planlegger middagene vi skal ha. Hva kan jeg lage dobbelt av? 

Nå når hverdagen virkelig er i full gang med fotballtrening på junior, lekser, egen trening, husarbeid osv er det ikke alltid tid for å stå lenge på kjøkkenet. Allikevel mener jeg at man lett kan unngå raske og usunne løsninger. Når vi har supper/gryteretter lager jeg som regel alltid to kjeler og fryser ned en middag. Tar opp kvelden før, og hvis man da har ferdig-preppet proteinkilde i fryseren også tar det ikke lange tiden før en deilig og sunn middag står på bordet. 

Nå til sjokoladeis - mektig og god!

OPPSKRIFT 2-3 porsjoner:

  • 300 gram godt modne bananer (3 mellomstore bananer)
  • 2-3 ss kakao - jeg bruke råkakao, men du kan også bruke vanlig bakekakao
  • 1 klype havsalt - gir et litt sting mot det søte
  • 1 ss zero gold/sukrin gold - kan sløyfes, men gir en god dypere sødme

FREMGANGSMÅTE:

Skrell banan, skjær i biter og frys. Jeg hamstrer bananer på butikken og fyller alltid opp fryseren når bananen har blitt godt modne.

Kjør frossen banan og de andre ingrediensene sammen i en food prosessor / kraftig blender.

Jeg dele opp mengden i 3 - spiste en med en gang og fryste ned 2 porsjoner i frysebokser. 

Så er det bare å slå seg løs med topping - eller bare spise den som den er.

Jeg gikk for zero topping sirup i smaken chocolate og break up proteinsjokolade i smaken crispy milk chocolate

Jeg må si at det er ekstra motiverende å kunne spise en skål som dette her samtidig som jeg ser at målene mine i forhold til kropp og trening går riktig vei. Jeg tror det er en viktig brikke for meg - jeg elsker maten jeg spiser og føler ikke at jeg "ofrer" noe på vei ned i fettprosent og sterkere kropp. 

#jatildesserthverdag 

6 kommentarer

julietalivstil

22.10.2017 kl.22:46

så god ut☻

Stine

25.10.2017 kl.21:49

julietalivstil: Perfekt hverdagskos :)

elisebr

23.10.2017 kl.10:14

Så godt det så ut! :)

Stine

25.10.2017 kl.21:48

elisebr: Ja, det er en stor favoritt! :)

Madeleine

24.10.2017 kl.19:43

Hei! Lurer på om bodylab sine proteinpulver whey er gode å bruke i bakeverk, havregrøt, lapper og diverse ? Lurer også på hvilken smak du foretrekker? :D I tillegg vil du si at de proteinpulverene er gode når du også skal ned i vekt men vil bygge muskler?

Stine

25.10.2017 kl.21:56

Madeleine: Hei! Jeg bruker det proteinpulveret i det meste - pannekaker, havregrøt, smoothie, fluff, muffins overnight oats osv. Et blandingspulver gir et mer saftigere resultatet enn et wheypulver - så man må passe på væskemengden. Vanilje er nok det mest allsidige pulveret, da det passer til alle smaker.

Selv er jeg veldig svak for blant annet smakene salted caramel, vanilla milkshake, proteinella og cookies n cream.

Som alltid er det mange meninger om behovet for proteinpulver. Selv elsker jeg det, og bruker det daglig i mitt kosthold. Havregrøten blir til en nydelig dessert skål og behovet for annet søtt hverdagen blir dekket av enkle godsaker laget med proteinpulver. Dette pulveret er lett fordøyelig og også veldig bra sammensatt til å innta etter en treningsøkt. Jeg bruker det blant i proteinpannekakene, som jeg har til frokost hver eneste dag, havregrøten og fluffen til kveldskosen :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits