Fyldig gresskarsuppe med ingefær og chili

Hei,

Med Allehelgensaften rett rundt hjørnet er det helt naturlig å dele oppskrift på en suppe hvor gresskar spiller hovedrollen. 

Oppskrift:

  • ca 800-850 gram flaskegresskar - etter at det er skrellet og kuttet i terninger
  • ca 400 gram gulrot
  • 1 gul løk
  • ca 1 ts ingefærpaste
  • ca 1/2 ts chilipaste
  • 8 dl vann
  • 2 buljongterninger - evt det du foretrekker - fond/kraft
  • 1 boks kokosmelk - light eller vanlig
  • Salt og pepper
  • Koriander

*Jeg har ferdigmost chili og ingefær på glass i kjøleskapet - kjøpt i vanlig dagligvarebutikk. Du kan også rive ingefær og hakket chili selv.

Fremgangsmåte:

Skrell gresskar og gulrot, og hakk opp i ca like store biter. Mindre biter gjør at middagen tar kortere tid (småbarnslivet..)

Hakk opp løken. Da suppen skal kjøres glatt med en stavmikser behøver du ikke finhakke den.

Varm opp kjele på middels sterk varme, tilsett evt. en skvett olje eller bare vann. Putt løken oppi og la den surre til den blir blank. Tilsett ingefær og chili. Juster selvfølgelig mengden om du ønsker den enda heitere. Litt hvitløk oppi er nok også godt.

La det surre sammen et minutt. Tilsett gresskar og gulrot. Rør godt sammen, og hell så oppi vann og buljong. La suppene koke til gresskar og gulrot har blitt møre.

Ta kjelen av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser. Sett kjelen tilbake og hell oppi kokosmelk. Bruker du light-variant skal du helst unngå at suppen nå koker for mye for da vil den skille seg. Varm opp suppen og smak til med salt, pepper og evt koriander.

Kylling, laks eller f.eks ristet kikerter er deilig som tilbehør i suppen. 


Kokosmelk kan erstattes med fløte, creme fraiche eller yoghurt nautrell om du heller foretrekker det.

Mønstret er enkelt laget ved å lage tre sirkler i suppen med litt kokosmelk eller f.eks yoghurt naturell. Ta så en tannpirker eller en spiss kniv og trekk gjennom suppen og sirkelen fra innsiden og utover. 

Morsomt for både små og store å jåle litt med maten - ihvertfall når det er så enkelt som dette.

Tips: Halver væskemengden, og få dermed en deilig gresskargryte

Ønsker dere med dette en strålende helg! 

 

 

#middag #tips #hverdag #halloween #oppskrift #mat #helse #kosthold 

6 kommentarer

Jeg tror den er god ja :-D

Og så stilig du hadde pyntet den da :-) Veldig artig og fristende å få en slik tallerken :-D

Stine

30.10.2017 kl.09:03

Etdiktomdagen: Enkelt og morsom vri på suppa ;)

elisebr

29.10.2017 kl.11:22

Så nydelig og god den så ut! :) Elsker gresskar! :)

Stine

30.10.2017 kl.08:55

elisebr: Først de siste årene at jeg har hengt meg på gressarbølgen ;)

29.10.2017 kl.16:58

Hvor mange porsjoner er den til?

Stine

30.10.2017 kl.08:55

Anonym: 4-5 porsjoner

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits