hits

Pepperkake-mandelsmør

Hei,

Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele med dere. Helt perfekt nå i desember - og kan brukes til så mye forskjellig.

En sunnhetsbombe med mye smak - og veldig enkel.

I tillegg er kiloprisen på mandler ekstra lav rundt disse tider! Å kjøpe mandelsmør er nemlig ikke så veldig billig, og koster langt mer enn f.eks peanøttsmør. Lag dobbel porsjon, og gi bort en krukke i gave :)

Smooth - mektig - og så fantastisk!

INGREDIENSER:

  • 300 gram mandler
  • 2-3 ss sukrin gold / zero gold - evt annen søtning som lønnesirup, fibersirup gold.
  • 2-3 ss hjemmelaget pepperkakekrydder
  • En klype havsalt - kan sløyfes

FREMNGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 175 grader. Fordel mandlene utover et bakebrett og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. De skal ikke bli brente.

Putt mandlene over i en food prosessor og sett på middels hastighet. Skrap jevnlig ned massen fra kantene. Dette er en prosess som tar litt tid. 15-20 minutter. Etterhvert pipler olje fra massen og den blir glattere. Tilsett søtning, pepperkakekrydder og evt en god klype havsalt. Kjør videre til alt har blandet seg godt. Nøyaktig mengde søtning/krydder er en smakssak, så juster etter eget ønske. 

Når smøret har blitt glatt kan du overføre det til en glasskrukke (f.eks et matglass eller en annen krukke). Oppbevarer i kjøleskapet. Holdbarheten er ihvertfall et par uker.

Bruk som topping som du ville brukt vanlig nøttesmør - som f.eks:

På pannekaker, vafler, lompe, is, havregrøt, riskake, frokostblanding +++

Eller rett fra skjea... 

Dette blir som kranskekake og pepperkake miksa sammen - en skikkelig julekombo! 

Håper den faller i smak hos flere :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com