hits

Marmor-gresskarkake til frokost

Hei,

Nå som Halloween og Thanksgiving er gjennomført blir vel kanskje ikke gresskar like tilgjengelig. Allikevel må jg dele med dere denne godsaken av en luksus-frokost.

Nå kan dette fint lages på forhånd, og dermed er det også en perfekt "on the go"-frokost/lunsj eller fryser-fyll. Selv har jeg laget gresskarpure, og fryst ned i porsjonsposer. Har foresten fortsatt også rabarbra fra i sommer i fryseren, så jeg tror jeg må lure frem litt sommerfølelse i nærmeste fremtid! 

Kake til frokost? Oh yes - en "kake" full av godsaker, og med deilig topping! 

Og som sagt - lag f.eks muffins, og ta med topping i småbokser. Sunn mat på farta! Tenk litt lenger frem når du lager mat, og dermed kan du spare både penger og unødvendige dårlige valg. Nå skal ikke dette innlegget handle om livsstil, valg og mat, men jeg klør etter å skrive mer om det. Dette er et tema som engasjerer meg enormt om dagen, og du trenger ikke putte på 1 krone for å få meg til å snakke som en foss om nettopp dette. 

Jeg lurer nemlig litt på om jeg skal endre litt på hvordan og hva jeg deler her inne. Siden jeg selv har mange utfordrende mål og gjort og stadig gjør mange endringer har jeg så mye jeg vil inspirere med. 

Jeg føler bloggen tidligere har vært veldig fokusert på konkrete oppskrifter, men nå vurderer jeg da om jeg kanskje skal begynne med litt livsstil, tankesetting og annen inspirasjon/tips til en sunn og balansert livsstil. Livet går opp og ned, og enkelt perioder tøffere enn andre. Hvordan takler vi det? Hvordan løfter vi oss fra det? Hvordan lar vi hverdagsstress og egne/andres forvetninger påvirke oss? Tar vi realistiske valg - eller har vi urealistiske forventninger som resulterer i "nederlag"? 

Da avsporet jeg igjen. Som sagt - spør meg så gir jeg lett en lang avhandling om mine tanker rundt livsstil, kropp, mat og alt som hører med.

Tilbake til kaka - en saftig og mektig frokost. Toppingen gir en perfekt balanse.

INGREDIENSER:

  • 40 gram havremel* - jeg maler selv i blenderen
  • 10 gram proteinpulver i vaniljesmak*
  • 1/2 ts bakepulver
  • En dæsj kanel og kardemomme
  • 1 god ts zero gold / sukrin gold
  • 1 egg
  • ca 100 gram gresskarpure  (2-3 gode ss) - se tips nedenfor
  • 1 ts bakekakao
  • Vann/melk

*Bruker du ikke proteinpulver kan du erstatte det med kun havremel. Da kan det være greit å tilsette litt ekstra søtning, og f.eks et dryss vaniljepulver. 

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Bland alle ingrediensene sammen, utenom bakekakao. Væskemengden kommer an på proteinpulveret, da noen typer trekker til seg mer væske enn andre. Tykkelsen skal være som en vanlig kakerøre. 

Tilsett 2/3 av røra i en liten springform evt 3-4 stk muffinsformer. Bland bakekakao inn i den siste 1/3 av røra. Fordel sjokoladerøra over kaken, og bruk en kniv til å marmorere rørene sammen. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Steketiden blir kortere hvis du lager den som muffins.

Toppingen jeg brukte var gresk yoghurt vanilje, zero sirup i toffee og hjemmelagde karamelliserte mandler. 


Gresskarpiure: Bak flaskegresskar i biter i ovnen eller damp/kok i kjele. Mos med stavmikser

Karamelliserte mandler: Rist mandler i stekepannen sammen med zero gold / sukrin gold eller annen ønsket søtning. 

Ambassadør for Bodylab

Pekannøtter / valnøtter hadde nok vært et veldig godt alternativt som topping - de nøttene er utrolig gode som ristet, og gir hakke mer smak enn mandler. 

Når man lager sånne porsjonskaker er det ekstra godt å kunne skrape bollen for røre - for å smake på røra er jo halve moroa!

Som alltid er jeg takknemlig for innspill/tanker om hva dere ønsker. Dette er jo ikke en personlig blogg i den forstanden, men det er fortsatt mye man kan dele av tanker og inspirasjon uten å brette ut privatlivet. 
 

Nyt søndagen! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com