hits

Pepperkake-pannekaker

Hei,

Da bikker vi halvveis i desember, og for mange er det siste innspurt på alt som skal på plass før julekvelden.

Jeg kjenner meg overraskende rolig. Nesten litt skremmende lave skuldre. Denne helgen skal vi fokusere på å få ferdig de fleste småting, og dermed skal neste uke bare nytes - og ikke minst selveste jula. Målet denne julen er færrest mulig klokkestyrte aktiviteter, og å oppleve små og store gleder gjennom barna våre. Familien er i fokus, ikke et strøkent stuegulv eller en perfekt ribbe. 

Så - hvor stas er det ikke å starte helgefrokosten med et pannekaketårn med juletrefasong og smak av pepperkaker? 

Nå er disse silikonformene kjøpt på Ebay for noen år siden, så dessverre rekker jo ikke de frem til jul om du bestiller. Men du kan jo f.eks bruke vanlig pepperkakeformer og slå deg løs med ønsket form.

Eller så kan du f.eks steke røra som vanlig pannekaker og stikke ut ønsket form. Lag f.eks halve røre med litt kakao, stikk ut etter pannekakene er stekt og bytt plass på formene slik at mørk og lys blir blandet.

Jeg tenker at du kan bruke din favoritt-oppskrift og bare tilsatt pepperkake-krydder i røra, men jeg skal selvfølgelig dele hva jeg brukte.

INGREDIENSER:

  • 40-50 gram tørrvare - jeg brukte 20 gram havremel og 20 gram proteinpulver i vaniljesmak
  • 1 god ts pepperkakekrydder
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1 god ts zero gold / sukrin gold
  • Vann eller melk

FREMGANGSMÅTE:

Bland alle ingrediensene sammen. Væskemengden kommer an på hvor mye og hva du bruker av tørrvare. Noen typer proteinpulver trekker til seg mer væske enn andre. Tykkere røre gir saftigere og tykkere pannekaker.

La røren svelle i 10 minutter.

Stekes på middels sterk varme. Snu pannekakene når overflaten begynner å stive og får flere hull. 

Ambassadør for Bodylab

Som tilbehør lagde jeg en glasur av zero melis og vann.

I tillegg hadde jeg hakket sjokoladetrukket mandler og ProPud pepperkake. 

Dessverre var ikke denne ProPuden en hit for meg, så jeg holder meg fortsatt til vanilje og sjokolade - de synes jeg er utrolig gode. 

Bruk samme oppskrift å lage muffins. Da steker du muffinsene på 175 grader i ca 10-12 minutter. 

Ønsker dere en strålende helg! 
Og husk - tiden kommer ikke tilbake. Vær bevisst på hva som er helt nødvendig å gjøre, og hva du faktisk ønsker å huske når jula er over og et nytt år begynner.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com