hits

Pepperkake-chiapudding med crunchy topping

Hei igjen, 

Når man har en krukke med pepperkakekrydder må den jo prøves i ulike oppskrifter. 

Denne gangen falt valget på en sunn og deilig hverdagsdessert - mellommåltid, som gjerne kan lages for flere dager i slengen. Den krever litt ventetid i kjøleskapet, så lag den gjerne dagen før.

OPPSKRIFT CHIAPUDDING - 1-2 porsjoner:

  • 20 gram chiafrø - ca 2 ss
  • 1 ts pepperkakekrydder*
  • 2 dl melk - den du foretrekker
  • 1-2 ss søtning* - jeg brukte zero gold og litt zero melis

*Juster som alltid etter din smak og bruk det du har av søtning. Gold synes jeg gir en rundere og bedre smak, og er alltid den jeg bruker mest. Lønnesirup er nok også et alternativ som vil fungere godt. 

TOPPING:

FREMGANGSMÅTE:

Bland sammen ingrediensene til pudding i en boks. Rør rundt eller sett på lokket og bare rist alt godt sammen. Sett i kjøleskapet. La puddingen stå noen timer/natten over slik at den tykner. Smak til med søtning/krydder

Topping:

Rist hakket mandler, havregryn, pepperkakekrydder og zero gold i en stekepanne på middels varme. La det avkjøle seg. Lag gjerne opp en større porsjon, og oppbevar toppingen i en liten glasskrukke.

Når alt er klart til servering er det bare å dandere det som du ønsker. Jeg startet med et lag pudding, gresk yoghurt vanilje, pudding, nøttetoppingen og litt ekstra zero gold.

Det er utrolig godt med kombinasjon av den litt kraftige smaken fra chiapuddingen, friskheten fra yoghurten og crunchen fra toppingen. Sunnhetsbombe som er perfekt erstatning for alle fristelsene. 

Kan fint tas med "to go". Ha puddingen og crunchen i hver sin liten boks, og bare strø på toppingen når du skal spise

Litt hakket sjokolade / kakaonibs hadde nok også vært veldig godt til. Jeg synes kombinasjonen pepperkaker og sjokolade er veldig god, og pleier ofte å dyppe små pepperkaker i smeltet sjokolade. Mmm..! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com