hits

Jule-granola laget på 1-2-3

Nå er vi virkelig inne i siste innspurt! Her er juleferien i gang, og forkjølelsen herjer selvfølgelig på 3 av 4. Godt er det at vi føler det meste er under kontroll, så vi kan ta det med ro nå frem mot hvilepulsen skal senkes enda noen hakk. 

Jeg håper dere har det litt i bakhodet oppi alt julestria og "stresset" på hva dere faktisk ønsker å sitte igjen med når julen like fort er over som den begynte. Hva ønsker du å mimre om i etterkant? Hva ønsker du at ungene skal huske? Ja, vi MÅ spise mat, men den må ikke stå på bordet 17.00. Det er fint med nyvaska hus, men vi må ikke speile oss i parketten. 

For meg er dette en veldig ny følelse, og jeg må si det har vært og er fortsatt en prosess. Jeg har alltid mange prosjekter på gang, og dødtid eksisterer ikke. Dermed må jeg faktisk jobb med å være i nuet, og ikke allerede tenke på hvordan neste situasjon skal løses. Jeg tror mange kjenner seg igjen, og spesielt i disse dager hvor man hele tiden jager og har et fullpakket program.

Julen er for meg en tid for å samles, roe ned, og være sammen med familie og venner. Så i forkant i år har jeg tenkt mye på at denne julen (og de neste som kommer) ønsker jeg å ta bevisste valg på hva som egentlig er det viktigste når rumpa lander ved spisebordet og roen har senket seg. Alt handler ikke bare om de få timene mens vi inntar julematen, men om alle forberedelense og også dagene som følger. Vi har i året ønsket mye mindre klokkestyrt jul, og fokusert på hvor mye vi kan forberede underveis. 

Jeg vil ikke bo på kjøkkenet på julaften eller vandre rundt med vaskebøtta og støvsugeren dagene før. Jeg vil oppleve gleden over julen og all spenningen gjennom øyene til mine to barn. Sitte i armkroken til mannen min og se på en juleklassiker eller kanskje spille et spill - uten at huet mitt vandrer videre på alt jeg "skulle" ha gjort.  

Nå skal vi hente krefter, lade batteriene og ikke tappe oss for det aller, aller siste vi har på slutten av året.

2017 har vært et veldig spesielt år - med mange oppturer og nedturer. Året jeg virkelig begynte å bli kjent med meg selv, og hva jeg ønsker for meg selv og min lille familie.

2018 - bring it! Jeg er så klar. 

Men først - NYTE julen 2017 - sammen med min fantastiske familie (uansett om ribbe ikke før perfekt sprø svor...)


Aller først: En enkel og rask oppskrift med lukten av jul

Pepperkake-granola som er veldig enkel å lage - og som kan gjøres mer avansert om man ønsker det. Lenger ned finner du flere tips :)

INGREDIENSER:

  • Havregryn
  • Mandler - grovhakket
  • Pepperkakekrydder*
  • Zero gold - eller annen søtning som f.eks vanlig zero sukker, lønnesirup, zero melis eller lignende

*Hvis du ikke har alle ingrediensene til pepperkakerkrydderet kan du fint bare kanel og kardemomme som smaktilsetning 

FREMGANGSMÅTE:

Du kan enten lage dette i stekepanna eller på et stekebrett i ovnen. I stekepanna er det best å steke blandingen på middels varme. I ovnen på 175 grader. 

Bland ønsket mengde av ingrediensene sammen i en skål. Jeg laget dette kun på slumpen, og har derfor dessverre ingen nøyaktige mengder. 

Rist blandingen i en stekepanna til søtningen har smeltet og blandingen har fått en litt mer gylden farge. Rør jevnlig slik at det ikke brenner seg.

TIPS:

Bruk andre type nøtter om du foretrekker det - eller utelat det helt

Tilsett tørket frukt  eller hakket sjokolade/kakaonibs etter at blandingen er ferdigstekt

Tilsett litt finraspet appelsinsskall mens du varmer opp blandingen i stekepanna

Enten kan du bruke dette som vanlig frokostblanding med melk - eller bruk det som topping på yoghurt.

Her har jeg tint bringebær først og most med en gaffel. Rørt cottage cheese, gresk yoghurt vanilje og litt søtning sammen til en "riskrem" og granola som topping. 

For en nydelig kombinasjon! 

Riskrem for muskelene..! 

Friskt, mektig, kremete, søt, crunchy og bare utrolig godt.

Dekorativt er det å putte granolaen i en liten krukke og sette det på frokostbordet i jula, sammen med "riskremen", bringebær og andre godsaker - så har man en liten dessert man kan lage selv. Morsomt for både liten og stor.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com