hits

Sukkerfri pepperkake-marsipan

Altså "pepperkakedeig" 

Man får litt følelsen av å spise selve deigen siden den både ser ut og lukter delvis som skikkelig pepperkakedeig.

Nå må man ha i bakhodet at dette skal være marsipan, og dermed er det nødvendig at du liker mandler/marsipan for at denne oppskriften skal være en suksess :) 

Dette blir nok også årets siste juleinspirerte oppskrift, og noen dager borte fra pcen står på planen. Nå er planen roligere morgenstunder med julepysj, julefilmklassikere på tv, god mat og tid sammen med familien.

Jeg håper også dere passer på å nyte små og store øyeblikk, og tar et viktig og fortjent avbrekk fra hverdagsrutiner.

Dette er noen mektige små biter, noe som gjøre at man gjerne spiser begrenset om gangen. Det kommer selvfølgelig an på størrelsen, men selve oppskriften er en veldig mager variant på en sunnere julegodis.

INGREDIENSER:

  • 100 gram mandelmel - jeg brukte den fettreduserte
  • 70 gram zero melis
  • 1 ss zero gold*
  • 2-3 ts pepperkakekrydder
  • 2 eggehviter

*En type gold-søtning er viktig for den runde smaken. Tilsett gjerne også en form for sirup hvis du har - lønnesirup, fiber sirup gold eller lignende.

FREMGANGSMÅTE:

Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett eggehvite og kna alt godt sammen. 

Du kan trille ut deigen med en gang, men jeg lot min hvile noen timer i kjøleskapet først. 

Bruk litt zero melis på benken når du kjevler ut og løft på deigen jevnlig. 

Trykk ut eller trill kuler/andre former. Oppbevares i kjøleskapet

 

Så søte små figurer! Skikkelig dekorativt på kakebordet.

Og jeg som er svak for sjokolade måtte selvfølgelig ha sukkerfri mørk sjokolade på noen av de. 

Du kan enten gjør det veldig enkelt å bare drysse over toppen - eller du kan dyppe marsipanen oppi sjokoladen.

Ønsker du ikke pepperkakesmaken, er det selvfølgelig bare å utelate dette. Tilsett ulike konditorfarger, så kan gjør det til en morsom bordaktivitet. 

 

2 kommentarer

Heidi Gustad

23.12.2017 kl.07:31

Mmm, så herlig. Elsker pepperkaker : )

God lille julaften!

Stine

23.12.2017 kl.07:33

Heidi Gustad: Tusen takk, og det samme til deg! :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com