hits

Sukkerfri pepperkake-marsipan

Alts "pepperkakedeig" 

Man fr litt flelsen av spise selve deigen siden den bde ser ut og lukter delvis som skikkelig pepperkakedeig.

N m man ha i bakhodet at dette skal vre marsipan, og dermed er det ndvendig at du liker mandler/marsipan for at denne oppskriften skal vre en suksess :) 

Dette blir nok ogs rets siste juleinspirerte oppskrift, og noen dager borte fra pcen str p planen. N er planen roligere morgenstunder med julepysj, julefilmklassikere p tv, god mat og tid sammen med familien.

Jeg hper ogs dere passer p nyte sm og store yeblikk, og tar et viktig og fortjent avbrekk fra hverdagsrutiner.

Dette er noen mektige sm biter, noe som gjre at man gjerne spiser begrenset om gangen. Det kommer selvflgelig an p strrelsen, men selve oppskriften er en veldig mager variant p en sunnere julegodis.

INGREDIENSER:

  • 100 gram mandelmel - jeg brukte den fettreduserte
  • 70 gram zero melis
  • 1 ss zero gold*
  • 2-3 ts pepperkakekrydder
  • 2 eggehviter

*En type gold-stning er viktig for den runde smaken. Tilsett gjerne ogs en form for sirup hvis du har - lnnesirup, fiber sirup gold eller lignende.

FREMGANGSMTE:

Bland sammen de trre ingrediensene. Tilsett eggehvite og kna alt godt sammen. 

Du kan trille ut deigen med en gang, men jeg lot min hvile noen timer i kjleskapet frst. 

Bruk litt zero melis p benken nr du kjevler ut og lft p deigen jevnlig. 

Trykk ut eller trill kuler/andre former. Oppbevares i kjleskapet

 

S ste sm figurer! Skikkelig dekorativt p kakebordet.

Og jeg som er svak for sjokolade mtte selvflgelig ha sukkerfri mrk sjokolade p noen av de. 

Du kan enten gjr det veldig enkelt bare drysse over toppen - eller du kan dyppe marsipanen oppi sjokoladen.

nsker du ikke pepperkakesmaken, er det selvflgelig bare utelate dette. Tilsett ulike konditorfarger, s kan gjr det til en morsom bordaktivitet. 

 

2 kommentarer

Heidi Gustad

23.12.2017 kl.07:31

Mmm, s herlig. Elsker pepperkaker : )

God lille julaften!

Stine

23.12.2017 kl.07:33

Heidi Gustad: Tusen takk, og det samme til deg! :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com