hits

Tykke deilige sveler - uten tilsatt sukker

God kveld,

Da er det kun f timer igjen av 2017, men heldigvis et par dager til igjen av juleferien. Disse dagene har gtt fort unna, men vi har ftt gjort s utrolig mye allikevel. Rolige start p dagen, med sen frokost og avslapping. I tillegg har vi ftt tatt litt opprydding i huset og selvflgelig noen lufteturer med ski p beina, tur i akebakken og snballkrig i hagen. 

Vi er veldig heldige som har en egen blpanne i hagen - noe som varmer veldig godt p kalde vinterdager.

S etter en runde i akebakken i gr ble blpanna tent, og jeg slang sammen en rre til nydelig sveler for f varmen i kroppen. 

Denne oppskriften har jeg laget flere ganger tidligere her hjemme, men den har aldri havnet her p bloggen. N er det jammen meg p tide! 

En vanlig stekepanne/takke kan selvflgelig erstatte blpanna :) Og gjr det ogs lettere beholde jevn og kontrollert varme. 

Men n er det jo litt sjarm med bllukt og et par mislykka sveler som blir litt vel stekt. 

INGREDIENSER:

  • 2 dl stning* - jeg brukte 1,5 dl zero og 0,5 dl zero gold
  • 5 egg 
  • 1 liter kulturmelk - skumma eller vanlig
  • 1 liter mel**  - jeg brukte 7 dl hvetemel og 3 dl speltmel
  • 1 god ts natron
  • 1 god ts hornsalt
  • 75 gram smeltet og avkjlt smr

*Du kan ogs bare bruke vanlig zero, og ikke gold. Som alltid liker jeg veldig godt den runde smaken fra gold, og blander disse to. Zero gold fra Bodylab er dessverre ikke tilsalgs lenger, men kan da erstattes med sukrin gold

**Meltypen kan tilpasses litt etter hva du foretrekker. Du kan selvflgelig bare bruke hvetemel, men jeg liker blande ulike typer. 

FREMGANGSMTE:

Pisk stning og egg sammen i en kjkkenmaskin med ballongvisp eller med en stavmikser til en luftig eggedosis. Visp inn kulturmelk, men da med en roligere hastighet slik at du ikke slr ut luften.

Sikt mel, hornsalt og natron sammen i en bolle slik at dette blander seg sammen og klumpene forsvinner. Vend forsiktig inn det trre i eggedosisen. Rr tilslutt inn smeltet smr. 

La rren svelle i ca 30 minutter.

Stek!

Nr svelene fr bobler p overflaten og man ser at den har stivnet er de klare for snus. Steker du i panne/takke bruker du middels sterk varme. Ved for hy varme vil de f stekefarge for fort uten at de blir ordentlig gjennomstekte.

Ambassadr for Bodylab

De som blir igjen kan utmerket fryses. Legg mellomleggspapir mellom svelene, s er det enkelt ta opp nsket antall.

Perfekt servere hvis man plutselig fr kaffebesk eller vil "sprite" opp matpakka til deg selv eller ungene i huset.

Skikkelig tradisjonskost - og s koselig samles rundt blpanna! 

Og s lukter alt og alle bl i etterkant..

Disse er virkelig nydelig helt for seg selv, men som med vanlige pannakaker er det godt med litt topping ogs:

Smr

Smrkrem laget av pisket smr og stning

Brunost

Syltety

Sjokoladeplegg som f.eks proteinella / philadelphia sjokolade eller denne nydelige oppskriften p hjemmelaget nutella

Ut p tur - aldri sur!

Og siden vi snart er i gang med et nytt r er blant annet en av tingene jeg nsker bli bedre p:

Bli enda mer aktiv i naturen! Til vren skal vi blant annet prve oss p telttur med hele gjengen. Jeg er virkelig ikke den flinkeste til slenge p meg turtyet, men det betyr jo ikke at det er for seint! Jeg tror det er viktig for barna oppleve mye av det i barndommen. Komme seg bort fra huset, alle duppedingser og bare vre - vre i yeblikket og nyte frisk luft. Sunt for bde barn og voksne! 

Dette blir rets siste innlegg. Jeg er veldig spent og har mange tanker om hva 2018 vil bringe. Ingen nyttrsforsetter (liker ikke det ordet) - men jeg har mange personlige ml og tanker om hva jeg nsker for tiden fremover.  Jeg vurderer dele enda litt mer enn bare mat her p bloggen med et hp om at ulike oppskrifter kombinert med gode livsstilsvalg vil inspirere flere til forst hvor viktig det er ta vare p seg selv og den kroppen man har.

S med det nsker jeg dere et riktig godt nyttr - og tusen takk for alle som har tittet innom i ret som har gtt!

6 kommentarer

Silje-Margrethe

30.12.2017 kl.20:56

Spennande oppskrift!😁 Men kan zero byttast ut med Sukrin feks?

Stine

30.12.2017 kl.20:58

Silje: Ja, sukrin og sukrin gold kan erstatte zero og zero gold :)

Susanne

30.12.2017 kl.22:11

Hei😃S spennende oppskrift👏Hvor mange egg skal benyttes?

Godt nytt r til deg og dine!

Mvh Susanne

Stine

31.12.2017 kl.00:06

Susanne: Hei. I oppskriften er det 5 egg :) Et riktig godt nytt r til deg ogs! :)

Cecilie kristiansen

31.12.2017 kl.12:58

Noe s koselig. Dette skal ogs prves her i huset. Godt nyttr til deg og dine :-)

Stine

01.01.2018 kl.20:52

Cecilie kristiansen: Stor suksess her ihvertfall :) Takk, og det samme til deg :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com