hits

Kjøleskapsgrøt med deilig topping

Hei,

Dessert til frokost eller lunsj? Det føles nesten sånn når jeg spiser dette måltidet.

Dere som følger med meg på Instagram / tidligere innlegg på bloggen ved at matprepping er en viktig del av min hverdagsrutine. Det gjør det så mye lettere å ta sunnere valg, uten at det føles som et "styr" hver dag. Jeg forbereder frokost, lunsj og mellommåltid til arbeidsdagen for flere dager i slengen. 

Denne oppskriften passer utmerket til nettopp dette, og har vært fast som lunsj på jobb i en god stund før jul, og fortsatt nå inn på nyåret. 

Et måltid som inneholder langsomme karbohydrater, proteiner, gode melkesyrebakterier for fordøyelsen og sunt fett. Og som sagt føles det ut som at jeg nyter dessert til lunsj! 

En sunn fordøyelse har nettopp vært ekstra i fokus i det siste. Jeg kjøpte boken "sjarmen med tarmen" før jul, og forstod fort hvor utrolig viktig det er med en sunn fordøyelse. Tarmen er faktisk det organet etter hjernen med flest nerveceller! Bare det sier noe om hvor viktig det er at ting går "smooth". 

En annen fast rutine jeg har er ta en shot økologisk eplecidereddik med en gang om morgen, og så starter jeg arbeidsdagen med en kopp med varmt vann og ferskpresset sitron. Jeg prøver også å få opp i litt revet fersk ingefær - ihvertfall i helgene når jeg har litt bedre tid. Skikkelig immun-boost - og igjen positivt for fordøyelsen og helsa! 

TIPS:

Skrell av skallet på fersk ingefær med en skje, legg ingefæren i en frysepose og frys. Der holder den enda lenger enn i kjøleskapet, og da river du bare opp ønsket mengde med et lite rivjern.

TIPS 2:

Hakk opp større mengder med mandler eller andre nøtter, og oppbevar i en glasskrukke.

Det er utrolig viktig å ikke glemme sunt fett i kosten, og med ferdighakket mandler er det lett å slenge det på som topping på alt fra kjøleskapsgrøt, havregrøt, pannekaker, yoghurt osv. 

Man må ikke dra frem fjøl og kniv hver gang - og dermed føles det ikke like tidkrevende.

La oss komme oss til selve oppskriften! 

INGREDIENSER:

  • 30 gram havremel*
  • 10 gram proteinpulver**
  • 10 gram chiafrø
  • 1 dl biola*** - jeg brukte smaken granateple og bringebær
  • 1/2 dl melk
  • Bær - jeg brukte 100 gram frosne bringebær og 50 gram frosne blåbær
  • Hakket mandler
  • Kakaonibs

*Jeg lager havremel selv ved å kjøre havregryn i en blender/food prosessor. Havregryn kan også brukes

**Ønsker du ikke å bruke proteinpulver kan du bytte ut dette med mer havremel

***Biola kan erstattes med mer melk eller f.eks 100-150 gram ønsket type yoghurt

FREMGANGSMÅTE:

Bland havremel, proteinpulver, chiafrø, biola og melk godt sammen i en boks - eller skål.

Når jeg prepper dette måltid slenger jeg samtidig på toppingen - altså frosne bær, hakket mandler og kakaonibs.

Settes inn i kjøleskapet slik at chiafrøene og havremelet hjelper til med å tykne blandingen. Den er klar for å nytes etter noen timer eller dagen etter. Som sagt lager jeg for flere dager i slengen.

Du kan også lage kun kjøleskapsgrøten, og slenge på ønsket topping den dagen den skal spises om du foretrekker det. Du kan fint lage for 3-4 dager når du først er i gang. 

Friskt med bærene, syrlig med biolaen, crunchy med nøttene og en litt dypere smak fra kakaonibsen. Så godt! 

Kjøleskapsgrøt med en litt annen vri på oppskriften er også veldig populært hos ungene her i huset. Mye sunnere for små mager enn et beger med vanlig yoghurt full av sukker og kanskje toppet med en heller ikke så sunn frokostblanding. 

Har du som mål i 2018 å ta sunnere valg er det viktig å huske at du må finne en livsstil som du liker og med mat du nyter å spise. Diett er ikke et ord jeg bruker selv når målet er å gå ned i fettprosent. En sunn og balansert livsstil som både kroppen og toppen blir glad av - det er viktig! 

2 kommentarer

Lise

04.01.2018 kl.21:02

Dæven, det der så himla godt ut!

Stine

05.01.2018 kl.12:48

Lise: Ja, det var det virkelig!

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com